2 oktober 2009

Ligger människan bakom jordbävningar?Tidningen Metro kände sig tvungen att fråga om människan kan ha orsakat jordbävningen som inträffade nyligen. Klicka på bilden för en större version.

ALLVARLIGT TALAT!!!!!!!!!!!!!!!!!

NU FÅR DET VARA NOG!!!!!

18 kommentarer:

Snowroller sa...

Jag håller med. Det får banne mej vara nog. Inte ens atombomberna skakade marken omkring explosionen mycket mer än ett vanligt skred gör. När dumheten griper omkring sej får klokheten stå tillbaka, varje gång.

NicklasE sa...

Jordbävningar orsakas ju naturligtvis av de accelererande klimatförändringarna. Och det är bara människan som kan styra klimatet. Det vet väl alla?


***ironi*** :-)

Fredrik N sa...

Även om artikelförfattaren kanske ville få det till att människan kan påverka skalven står det ju klart och tydligt att människan inte har någon inverkan.

Jag tror ändå att denna typ av artiklar är bra då det har en folkbildande effekt.

Det jag ser som tragiskt är att detta är något som alla borde ha snappat upp redan i grundskolan.

Sivan sa...

Svenskarna i allmänhet och reportrar i synnerhet är rent intelligensmässigt idag på en betydligt lägre nivå än för säg 40 år sedan.

Amanda sa...

Undrar vad som skulle hända om alla människor på jorden tog och hoppade ett hopp samtidigt? Då kanske det skulle bli en sju j-a jordbävning. Vi kanske skulle halvera jordens befolkning på ett bräde. DÅ skulle klimathaveristerna bli glada..

Anonym sa...

HAARP i Kina
http://www.youtube.com/watch?v=Mk8dFM5t3lY

Anonym sa...

Hej Amanda1
Konstigt nog skulle det inte hända någonting. Tänk på att hela jordens befolkning får plats på Öland. Får de en halv kvadratmeter var så lär det gå. Googla på Ölands yta och räkna själv
JR

Amanda sa...

Anonym, det var menat som ett skämt, typ.

Anonym sa...

D finns inga dumma frågor, bara dumma svar. Tror du börj at tappa håret mannen. Hörru, rök vatten pipa. chill a bit. Chi Chi Chichichill wakapyhe! Mannen

Anonym sa...

Sivan. Ja det kAN man jus se på den här bloggen ;)
Bs: Fred

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=MD5lOpxDElI&feature=fvhl

Här, någ som förklaras på den nivån ni befinner er på.

Axel

Anonym sa...

Fredrik N: "Jag tror ändå att denna typ av artiklar är bra då det har en folkbildande effekt."

Oftast är det jag själv som är den störste pessimisten vad anbelangar mina medmänniskors intelligens och bildning, men har var du nog strået vassare! :)

Man får väl ändå lära sig vad en jordbävning är och hur en sådan uppstår i mellanstadiet! Metros läsarkrets är väl inte <10 åringar?

/Paul W

Skeptikern sa...

Paul W: Den propagandan som serveras dagens 10-åringar kommer förstöra en hel generation. Att jordbävningar inte orsakas av människor kanske de får lära sig men däremot kommer allt annat som händer i naturen förklaras genom att elaka människor ligger bakom det. Stormar, översvämningar, torka, orkaner, issmältning, tsunamis och gud vet vad kommer skyllas på människan.

Snowroller sa...

Demokrati i all ära, men vissa reportrar gör nog bäst i att hålla tyst och jobba med lantauktioner eller dödsannonser. Att häva ut sej en sån urbota dum fråga hör inte hemma i en modern värld. Om det nu krävs så höga betyg för att komma in på journalisthögskolan kan man undra vad det är för lärare som sätter betygen.

Christopher E sa...

Tänka sig, Skeptikern, nu när du precis skrivit om jordbävningar läser jag följande i morgontidningen idag, där elever på en gymnasieskola icke överraskande "jobbar med klimatet":

"Någonting är ju fel. Vi har aldrig haft så många naturkatastrofer som nu; orkaner, tsunamis, jordbävningar" säger en av eleverna...

Nu vill jag inte klandra en enskild hjärntvättad elev som inte vet bättre, utan precis som du den klimatalarmism som gett upphov till dessa vanföreställningar med hjälp av en lärarkår som inte tänker själva.

(Orkaner, eller mer korrekt i detta sammanhang, tropiska cykloner, har ju faktiskt till skillnad från jordbävningar med klimat att göra, men har bevisligen inte ökat i vilket fall).

Hela artikeln här:
http://hn.se/nyheter/varberg/1.596838

Millie sa...

Men, alltså... Reportern frågade ju bara, vilket är deras jobb. Och det är väl bara bra om folk som tror att alla naturkatastrofer relateras till agw får veta att så ej är fallet? vad är egentligen problemet... ni läser nog något som för en gångs skull inte står där mellan raderna...

Kristoffer sa...

Suck! Metro försöker sig på lite grävande journalistik men visar att de är helt inkompetenta. Det är nog bäst för dem att börja återpublicera från TT på heltid igen.

Vi lever tydligen i en tid när människan tror sig kunna påverka allt. En tid när man promt måste skuldbelägga någon för saker som inträffat.

När jag var liten så snackades det om att, "om alla kineser skulle hoppa samtidigt så skulle hela jorden skaka". Då var det bara barn som kunde gå på något sådant. Nu för tiden kan tydligen alla tänka sig att det finns en sanning i det.

Skeptikern sa...

Millie: Med den logiken borde reportern samtidigt fråga om inte jultomten orsakade jordbävningen. Reportrar måste ju ha något innanför pannbenet om de ska ge sig ut och intervjua folk.

Kristoffer: TT är en enda stor propagandacentral som jag hellre ser avvecklas än något annat. Men jag förstår dig, Metros "gröna" image (bokstavlig talat eftersom sidorna numera är oläsbara) är oerhört tröttsam.