31 oktober 2009

Nähäpp, ingen kärnkraft heller


"Vi kommer inte att låta dem [Vattenfall] bygga några nya kärnkraftverk i Sverige. Det rimliga är att återinföra förbudet mot nybygge av kärnkraftverk."

//Maria Wetterstrand i Ekots lördagsintervju.

Det enda helt miljöinriktade politiska partiet i det här landet vill förbjuda byggandet av den renaste mest effektiva energikällan som människan uppfunnit.

Snart kommer vi nog hänvisas av politikerna till att göra åkarbrasor för vår energiförsörjning.

10 kommentarer:

Snowroller sa...

Faktiskt är det så att man önskar att man kunde leda en revolution och införa en (kortvarig) diktatur när man hör och läser sånt strunt som Wetterstrand häver ur sej. Diktaturen skulle bestå i att förbjuda politiker som går emot den stora folkliga massan att verka.

Men då skulle det inte bli några kvar så jag lägger ner den tanken, för nu.

Osynlige Mannen sa...

Glöm inte koftor. I miljöpartiets barndom slogs man av hur många av dem som allra helst klädde sig i kofta. Varmt och gott. Kanske inte alltid estetiskt tilltalande, men något får man offra för att rädda planeten. Så iväg och köp garn. Växtfärgat, från får som fått ekologiskt, närproducerat foder. Handklippta på gammaldags vis. Kolla så att det är rättvisemärkt. Om du inte har någon klotetbutik i närheten får du kontakta kollektivet Moder Jord. Osäkert om de använder e-post. Testa med brevduva. Nej, nu är det dags att bära in ved så att det går att koka vattgröt till frukost i morgon.

Anonym sa...

"(mp) är ett "tillbaka till grottorna"-parti. De är helt enkelt extremt utvecklingsfientliga!" Och dom kan börja med att elda ved för att grilla köttet och plöja med oxe. Masugnarna som är moderna i Luleå o i Oxelösund kan dom glömma att smälta järnmalmen för masugnar behöver elkraften för att få den igång. Tokfan dårar springer och skriker "ingen kärnkraft"

Findus

Skeptikern sa...

Snowroller: Jag är helt emot diktaturer av naturliga skäl men däremot tycker jag vi borde ha långt färre politiker i det här landet, och i världen. Politikerna nästlar sig in i mer och mer av våra liv och ska in och detaljstyra minsta lilla beslut som vi vill fatta. Nu med ett fingerat klimathot så tar de ännu större kliv mot en världsregering där till och med den gas vi andas ut ska regleras in i minsta miljondel. Skrämmande.

Osynlige Mannen: Det stämmer det där med koftor för när jag ser personer från Djurens rätt, Klimataktion, Miljöpartiet eller någon annan förvirrad grupp så är koftor mer regel än undantag. Att dom är likbleka av näringsbrist gör inte saken bättre.

Hur smakade vattgröten? :)

Findus: Sveriges stålindustri, som har varit en avgörande del för vårt välstånd, beskrivs i dag som landets största klimatbovar. Om MP och Wetterstrand får igenom sina klimatåtgärder så kan jag garantera att Sandvik och SSAB lägger ner, alternativt flyttar till kärnkraftsvänliga Finland för sin verksamhet.

Politiker gillar alla pengar som de kan fördela hur dom vill men dom gillar inte på det sätt som pengarna genereras. De pratar ALLTID om hur mycket pengar alla ska få men dom pratar ALDRIG om hur vi ska göra det lättare för landet att få in mer pengar, ie exportintäkter.

Anonym sa...

No Coal, No Nuclear means No Power No future.
Ann LH

Anonym sa...

På sätt och vis är det bra att MP visar sitt rätta ansikte. Utvecklingsfientligt, bakåtsträvande politik. Någon slags hem till gården-romantik, som skulle resultera i den moderna civilisationens kollaps, om den genomfördes fullt ut.
Men det kanske är det som är meningen?

Och apropå politiker. Läste om socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros i DN i dag.

Vad säger den här kommentaren om hans (och sossarnas)syn på människors surt förvärvade inkomster?
jag citerar...."Generella skattesänkningar är ett slöseri med gemensamma medel" slut citat.
Gemensamma medel?
Är han inte riktigt riktig?

Mvh Labbibia

Skeptikern sa...

Labbibia: Bara tanken att Mona Sahlin blir statsminister, Thomas Östros finansminister och Maria Wetterstrand/Peter Eriksson miljöminister gör mig fysiskt illamående.

Nu tror folk säkert att jag är någon slags extremmoderat eller liknande men hur kan man vara det när alla partier i Sverige knappt skiljer sig åt?

När oppositionens enda, och jag menar bokstavligt talat ENDA, politiska idé är att höja skatterna så undrar jag varför inte fler ifrågasätter detta. Borde inte staten skära ner i sin egen verksamhet och låta oss behålla mer av våra inkomster i stället?

Häromdagen såg jag ett inslag på nyheterna om socialdemokraternas kongress och då pratade man (underförstått) negativt om eget företagande. Som om det vore något från extremhögern. Eget företagande, nya företag och entreprenörskap är Sverige i akut behov av för att klara oss i världskonkurrensen och för att behålla vårt välstånd.

I stället ville man prata om att nivån i a-kassan skulle höjas.

Så istället för att prata om skapandet av jobb, att låta folk få behålla mer av sina inkomster så fokuserar man på att ge dom som inte jobbar så mycket som möjligt.

Den politiska linjen kan inte fungera länge till för kakan som politikerna vill fördela blir allt mindre och mindre.

Anonym sa...

ja till diktatur med Maria som diktator!!!

Anonym sa...

Vad har vi att välja på i Sverige? De fyra borgliga har ju helt "snöat" in på klimatet. Sossarna och de två övriga är ju ännu värre. Jag har varit egenföretagare i stort sett hela mitt liv (i 50 år) och det under sossarnas styre, så jag vet vad de går för.
Nu finns ju bara Rasistpartiet eller snöret kvar. Så det får väl bli snöret då.
JR

J-O sa...

Såg SNF's debatt artikel i DN där kärnkraften anses vara subventionerad då ( enligt SNF) sannolik olycka anses kosta 3200 Miljader Euro. Alltså skall kärnkraften betala för en olycka ingen på fullaste allvar tror kan ske. Vindkraftens subventioner vt vi ju sedan tidigare att är OK. Ni skall se att när det kommer till kritan så är inte AGW så viktigt...