26 oktober 2009

Vetenskapsmagasinet propagerarHämtat från SVT:s hemsida angående kvällens program Vetenskapsmagasinet. Min markering.

"Om klimatförhandlingarna i Köpenhamn lyckas i december är målet att begränsa jordens uppvärmning till två grader. Men räcker det? Den senaste forskningen visar att även en måttlig uppvärmning av jorden kan få katastrofala konsekvenser. Försurning av haven och fler jordbävningar är två hittills ganska okända risker med människans utsläpp av koldioxid."

Jag såg en minut i början men blev så förbannad att jag stängde av. Att människans koldioxid nu också orsakar jordbävningar är bara för mycket.

16 kommentarer:

Peter sa...

Säg upp TV-licensen!
Pseudovetenskapsmän som får raljera fritt och skrämma upp folk i skattefinansierad television har inget annat namn är ren propaganda.

För inte många dagar sedan hade dessutom Aktuellt med en "klimatpsykolog" som helt oemotsagd kategoriserade människor i olika fack beroende på huruvida de var "förnekare" eller inte.

Måttet är tamejfan rågat!

Anonym sa...

Men det kunde knappast komma som någon överaskning att klimatpropagandan skulle explodera och bli allt mer grotesk ju närmare vi kommer Köpenhamn.

Ibland funderar man över om det inte är SNFs och WWFs pressavdelningar som sköter SVT's & SR's (och även de stora dagstidningarnas) rapportering i klimatfrågan.

/Eskil

Anonym sa...

Jag tyckte SVT program också avslö-
dessa s.k forskare som desperata
den avslöjade deras frustration över
politikernas ovilja att göra något
och det är bråttom nu att få ner
koldioxid nivån.
Pistolen var riktat mot deras huvuden inte Jorden som visades bild.
Det var ett otroligt svammel om på-
verkan på vulkanområden,dom är des-
perata dessa forskare.
Dom får nog själva föra sin pistol
mot tinningen,ingen tror på dom
längre.
Paniken lyste ur deras ögon.
Det var också sista Vetenskapslan-
det, för det har varit
mycket dåliga program,rena propagandan som äntligen läggs ned.
ALI K.

Wolter sa...

Det är ju rätt kul att man säger att klimatförhandlingarna måste lyckas.

Är det inte åtgärderna som måste lyckas?

Hur ofta har man inte haft galor etc. där det lovats vitt och brett men när galan väl är över händer inte ett skit?

Jag har inte lyckats reda ut hur alla dom där pengarna skall kunna rädda jorden.

Ta t.ex bioenergi. Det räknas inte med bland utsläppen men sanningen är den att det släpper ut lika mycket koldioxid och det tar åtminstone 50 år innan cirkeln är sluten. 50 år verkar vara en för lång tid om man skall tro alarmisterna.

Anonym sa...

Att stänga TV:n var kanske inte så kreativt.

Anonym sa...

Jag orkade inte många minuter jag heller. Det hade redan börjat under aktuelltnyheterna med en s.k. forskare som vill tillbaka till apstadiet...hur faaan orkar dom? Hälsar UiU

Magnus A sa...

Jag tror faktiskt att det kom någon artikel i Science om jordbävningar pga tiotals procent högre CO2-halt (dvs lite högre och något mer normal CO2-halt sett i några miljoner års perspektiv), men forskning om klimat -- och kanske i synnerhet i Science och Nature -- är ju inte alltid vad den har varit.

Anonym sa...

Anmäl programmet till Granskningsnämnden. Det gjorde jag igår och 3 andra med mej.

http://www.grn.se/grn/pages/CommissionList____616.aspx

/Lennart

Osynlige Mannen sa...

Jordbävningar? OK. Jag har länge misstänkt det, men nu vet jag. De är faktiskt galna på riktigt.

Snowroller sa...

Jag såg en del av detta program i ett inslag i Rapport innan och blev så arg över att höra propagandan att jag gick till datorn istället och satte på Blue Öyster Cult och plattan Cultösaurus Erectus. Det är propaganda i min smak.

Rapportinslaget gjorde mej så arg när de talade om att vi inte kommer kunna hejda oss före 2050. Den graf de visade struntade i de senaste 10 årens utjämning och t o m sänkning av medeltemperaturen. Det var droppen. Vad ska folk tro när de får höra propaganda av det slaget samtidigt som snön yr utanför deras fönster?

En av dalarna i södra Bayern hade visst -24 härom dagen, rekord för oktober. Är det ett tecken på uppvärmning?

Anonym sa...

Jag blev arg redan när jag såg inslaget från rapport och vägrade att titta mer. Dom förstår inte på vad dom håller med på o förstör. Tokfan sjukt av dom.

Findus

brodeur sa...

Det är så skönt med en bra bloggare som blir upprörd över exakt samma trams. Själv skirver jag mest arga korta inlägg som ingen läser när jag blir upprörd.

Denna roliga(inte minst alla dina bilder) och träffsäkra blogg når en stor skara!

Keep it up!

Skeptikern sa...

Peter: Funderar allvarligt på att säga upp licensen. Tycker fördumningen blivit total i media de senaste åren. Att varje dag matas av vansinnig klimatpropaganda - som jag själv måste betala för, går jag inte med på längre. Det finns ju pirattv-kort att plugga in i datorn så vem vet... :)

Eskil: Svante Axelsson, Johan Rockström och ALLA på Världsnaturfonden har bråda dagar just nu och dörren till SVT står alltid öppen för deras alarmistpropaganda. För det är viktigt med ett kraftfullt avtal i Köpenhamn. Så kraftfullt att vi snart får uppleva hur det var på 1500-talet.

Ali K: Dom här forskarna är självklart desperata eftersom det inte finns någonting som backar upp AGW-teorin. I takt med att det blir kallare och kallare så måste de hålla fast vid idén att det blir varmare och varmare. Vi måste komma ihåg att klimatforskare får väldigt många miljarder kronor varje år. Det är en pengakran som de ogärna släpper taget om, oavsett om vi har ett kilometertjockt istäcke över Europa nästa år.

Lennart: Bra initiativ! Jag skickade en anmälan för ett par år sedan då en reporter på Rapport liknade en borgerlig reform med tortyr. Något jag tyckte var både osmakligt, partiskt och vansinnigt. Fick bara ett korkat svar tillbaka och så var det med det.

Snowroller: I GOTTA HAVE MORE COWBELL!

Brodeur: Tack!!! :)

Mangus A sa...

Offtopic.

I detta klipp en kille som tydligen i revolutionär anda handgripligen protesterat mot alltför mild klimatpolitik. (På vilken planet bor dessa klimataktivister som anser att det är för lite klimatpolitik?)

Han tycks med denna video visande näsblod hos polisen spela offer, men ser mest ut som en apa som efter att löpt amok behandlats därefter.

Apa eller kommunist.

Wolter sa...

Om ni inte redan sett det så kolla in Lord Moncktons föredrag här:

http://www.youtube.com/watch?v=stij8sUybx0

Han är bara för bra!

Anonym sa...

Haha, jag såg detta program. Jag blev riktigt irriterad, men ville ändå se hur dessa personer resonerar (...de resonerar inte, visade det sig). Det där med jordbävningar var pricken över i:et...