15 januari 2008

Snöstormar och kyla i.... Saudiarabien


Norra delarna av Saudiarabien har drabbats av flera snöstormar och isande kyla. Statlig media i landet rapporterar att det är den kallaste vintern på 20 år.

Den globala uppvärmningen är en ödesfråga för mänskligheten... etc etc.

Har inte hittat en enda svensk tidning som rapporterat om detta. Som vanligt med andra ord.

6 kommentarer:

Andy - Liberal sa...

Bra artikelhänvisning, Skeptikern!

Jorden håller som vanligt en balans...Är det varmt på ett ställe (nu i Europa) så är det kallt på ett annat (t ex i Saudi Arabien. Men media vägrar rapportera om detta...

I den länk du gav nämndes också kallt väder i Afganistan där flera hundra människor har dött (!!!) MEN VAR ÄR DE STORA RUBRIKERNA FRÅN MEDIA??? Kyla verkar ju inte vara farligt, men 0,2 graders höjning i temperaturen???
Även Iran har fått en släng av rejäl kyla.

Skulle media på något sätt få redan på detta som dyu snokar upp, Skeptikern, så skulle dessvärre säkert även detta hänvisas till klimatförändringar (ALLT kan ju hänvisas till klimatförändringar numera, så all annan forskning kan ju lägga ned, eftersom det är FN som indirekt bestämmer...)

Läste f ö idag i GP att det varma vädret i Sverige gör att det kommer bli FÄRRE fågelarter. Och om det nu skulle varit 30 minus hela vintern skulle det säkert vara en artikel om hur många fåglar som fryser ihjäl och vi förlorar mångfalden på grund av det.

Allt hänvisas ju till den s.k "medeltemperaturen", som bara är ett mått på hur temperaturen sett ut de senaste 100 åren. Det finns inget normalt eller onormalt väder. Allt är väder! Och vi får lära oss leva med det.

Fortsätt blogga, Skeptikern! Du gör ett kanonjobb!

Andy - Liberal

algoriker sa...

det är snart dags för ett vetenskapligt upprop för rätten att tänka fritt .. samt en sammanställning av alla felaktiga fakta..

Skeptikern sa...

Andy: Stort tack! :)

Håller med om att global medeltemperatur är ett mycket märkligt mått. Man kan lika gärna säga globalt telefonnummer.

Och precis, vi har bara exakta temperaturdata för litet mer än 100 år av jordens 4,5 miljarder år, satellitdata över polerna i mindre än 30 år och fortfarande väldigt lite kunskap om hur klimatet faktiskt fungerar. Det är oerhört komplext men i media kan man slänga fram vad som helst och alltid skylla på den där koldioxiden.

Magnus Andersson sa...

Jag tror faktiskt att snowboarden här och i artikeln om Bagdad är HOAX. ;)

Skeptikern sa...

Magnus: Vad får dig att tro det? ;-)

Peter sa...

Va fan? Snö i Iran, Saudiarabien, Baghdad och 120 som fryst ihjäl i Afghanistan. I Göteborg har jag sett snö EN GÅNG denna vinter.