9 januari 2008

Nu vill Miljöpartiet avveckla inrikesflyget


Såg på Rapport ikväll och fick den helt fantastiska nyheten från Miljöpartiet. De vill avveckla allt inrikesflyg söder om Sundsvall samt införa höga skatter på flygbiljetter inom och utanför Europa. Allt för att Sverige ska nå det där klimatmålet som beslutades i Japan för 11 år sedan.

På SVT:s hemsida går att läsa:

"Sverige kommer idag 10-20 procent av de klimatpåverkande utsläppen från flyget. Det är främst koldioxid som släpps ut i stora mängder. Miljöpartiet föreslår därför att allt inrikesflyg söder om Sundsvall förbjuds och ersätts med snabbtåg senast år 2020."

Än en gång klassas den helt ofarliga gasen koldioxid som utsläpp. En av de mest irriterande lögnerna som sprids i media, av politiker och av ja... alla som nämner ordet "klimat" i valfri mening.

Jag undrar vad det är för stollar i Miljöpartiet. Har de någon som helst verklighetsuppfattning eller är bara miljötunnelseendet så starkt just nu att de inte skyr några medel för att stoppa denna förhatliga koldioxid. Tror de på allvar att man kan stänga ner alla flyglinjer mellan exempelvis Arlanda och Landvetter?

Jag hoppas att den miljonen tittare som såg inslaget svor högt att nu får det fanimig vara nog med det här klimatdravlet!

Se inslaget på SVT här.

Just ja, fartyg släpper ut mer koldioxid än flygplan så det bör inte dröja länge innan Miljöpartiet föreslår en avveckling av samtliga färjeförbindelser mellan Sverige och övriga Europa. Om Miljöpartiet får som de vill får vi förmodligen paddla över Östersjön.

28 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, vad lätt dom gör det för sig; "Man tar bara pengarna som ska gå till motorvägsbyggen och köper tåg!" Alla dessa tåg ska sen få plats på stambanan och i tågen ska alla bilister och flygresenärer samsas med nuvarande tågresenärer.

Det lär väl bli ett enda sammanhängande tåg som inte kommer någon vart...?

/L

Allan sa...

Jag höll på att ramla av stolen när jag såg det på Text-TV. Fullkomligt sanslöst.
Sen kan jag heller inte begripa att det skulle vara farligare att släppa ut koldioxid söder om Sundsvall?

Atmosfären RÖR sig.

Och fortfarande beställer Kina 700(!) trafikflygplan om året. Men dom kanske skall flyga norr om Sundsvall?

Peter sa...

Klockren bild på Wetterstrand!! :)
(saknas dock en mantel och ett "S" på bröstet... Photoshop någon..?)

Kan iofs hålla med om att vi borde spara olja med effektiva snabbtåg inom landet istället för att köra bil eller flygplan samma sträcka.
Jag misstänker dock inte att det är en sund tanke bakom detta utspel utan ännu ett ogenomtänkt förslag i klimathysterins spår.
Men som sagt, visionen som sådan är ju inte helt fel.

Apropå båttrafiken, mp har ju på senare tid börjat vurma FÖR sjöfarten (??!!) så de lär nog inte ge sig på den i första taget..

Skeptikern sa...

Allan: Och Kina bygger nästan två kolkraftverk i veckan.

Hur menar du att atmosfären rör sig? Ligger den inte stilla över Sverige? ;)

Peter: Visst kan det gå bra med snabbtåg men Wetterstrand talar om att "förbjuda" flygtrafiken. Hmm...en mantel med ett "S" på vore något :)

JOCA sa...

Hahahah... det är ju samma tant som tycker att det är så jobbigt med e-post att hon jublade över att det snart var passé! Hon tyckte folk skulle ringa eller skriva brev istället.
... och hur breven ska komma fram hade hon inte tänkt på... eller miljöpåverkan av papperstillverkning, bläcktillverkning etc.

Där ser man!

recon sa...

MP är sinnesjuka. Är det någon mer än jag som har noterat att flyget, från att i IPCC:s rapport ha beräknats stå för 3% av utsläppen nu är uppe i 10-20% i all medierapportering? Dom där extra 7-17% finns absolut inga vetenskapliga belägg för, rena spekulationer och ljug.

Dessutom fortsätter dom konsekvent att ljuga om att flygets utsläppsandelar i framtiden kommer att öka mest. Detta bygger på IPCC:s tro på att utsläppsandelarna från elproduktionen och andra transporter ska minska samtidigt som flygets andel är oförändrad, och alltså inte på att det skulle pågå någon expontentiell tillväxt av flygtrafiken. Givetvis vrider man och vänder till detta i media och bland klimattalibaner så att man sedan kan framställa det som om att flygets utsläpp växer okontrollerat.

Vad MP vill göra här alltså är att slå ut en hel ekonomiskt självbärande bransch, samtidigt som subventionerna till den redan kraftigt subventionerade tågtrafiken ska mångdubblas.

Imbeciller.

Allan sa...

Skeptikern,

det enda som ligger still är Mijöpartiets tankeförmåga:-).

recon sa...

Skeptikern, bra inlägg förresten.

Hade själv tänkt att skriva om detta och höll också på att ramla av stolen när jag hörde nyheten.

Right view sa...

De kommer inte ge sig förens vi är tillbaka till "Raskens" tid. Majoriteten ska åter få hålla till godo med mörka, kalla och skitiga torp, där man kan få låna en hästdroska en gång om året för att åka till kyrkan, förlåt, sopsorteringsstationen.

Skeptikern sa...

Allan: Förmodligen :)

Recon: Tack! Och jag tror med säkerhet att Rolls Royce, Airbus och Boeing kommer utveckla ännu mer bränslesnåla motorer/flygplan. Miljöalarmister tar dock aldrig hänsyn till teknisk utveckling. De tror att det finns en bestämd mängd resurser som förr eller senare tar slut, därför ska det hushållas. Om 100 år driver vi förmodligen våra transportmedel med något helt annat än bensin och med extremt liten miljöpåverkan.

Right View: Medeltiden är den miljöalarmistiska utopin.

Allan sa...

Right view:

Hästar spyr ut rätt mycket koldioxid! Det bästa är att helt sluta konsumera.

Peter sa...

Skeptikern: Errhm.. Jag skriver själv under på Peak Oil-teorin.. Oljan är begränsad och jag tror läget är, om inte hysteriskt svart, så ganska mörkt. Det betyder dock inte att jag är en galen miljöstolle.. (bedöm själva..) ;)

Joca: Det där med epost kontra brev skulle jag vilja veta mer om.. Du har ingen bra länk med mer fakta? Det är ju nästan en Bill Gates-640Kb-klassiker!! :))

Skeptikern sa...

Peter: Även om själva mängden olja kommer att ta slut så kommer teknologisk utveckling leda till att vi kan borra djupare, utvinna mer ur existerande borrhåll, effektivisera drivmotorer så att mindre bränsle behövs o.s.v.

Om bara några decennier så kanske vi använder energikällor som vi idag inte känner till eller har utvecklat ännu. Det känns inte som en helt orimlig teori :)

HCA sa...

Peter: Kanske är denna sida som anses?

Peter sa...

Skeptikern: Förvisso, men med tanke på de mängder flytande bränsle vi har gjort oss beroende av och den tid det tar att effektivisera bef. teknik är jag något mer pessimistisk.
Dock hoppas jag att du har rätt. Den som lever får se (ja, jag vet.. klysch-varning :)

Christopher E sa...

peter:

Jag kan förstå att Peak Oil-hypotesen kan kännas logisk, men vi har bara plockat ut en liten bråkdel av tillgänglig olja på jorden. Just nu pumpas mer olja mer än någonsin i historien, men efterfrågan har ökat fortare än man hunnit öka produktionen och i synnerhet raffineringen.

Däremot kommer oljan att bli succesivt dyrare att utvinna, men å andra sidan, det blir mer olja att lönsamt utvinna när priset ökar (alltså, det finns betydligt mer olja i skiffer och sand än vad som finns i flytande form). Så ur mänskligt, praktiskt och ekonomiskt perspektiv blir mer olja tillgänglig hela tiden inte mindre.

Oljepriset skulle varit lägre idag om det inte varit brist på investeringar pga att det varit lågt pris, plus en oanad tillväxt i Asien och politiska bekymmer i oljestater.

Min gissning är att oljan aldrig kommer att hinna ta slut innan den lugnt ersatts av framtida teknik.

Skatter på olja är ett mycket större hot än oljebrist för oss vanliga dödliga.

Och jag blir väldigt obehagligt berörd av att se en fundamentalist som Wetterstrand hota med pekfingret... men flygförbud är ren retorik från tryggt oppositionsläge.

Olle sa...

Läste detta inlägg i förmiddags och skrattade högt åt det totala tunnelseendet hon har.
Senare hörde jag på radion (EKOT 14.00 tror jag) en farbror från Banverket som sade att de inte får plats fler tåg på järnvägsnätet, de har redan för mycket trafik.
DEt krävs nog en ordentlig utbyggnad av järnvägen om fröken på bilden ska få någon substans i förslag.
Fast det har hon nog missat helt.

Olle sa...

Länk till artikeln

Peter sa...

HCA: Hahaha... Skall skriva ut det och sätta upp på väggen!! :)

Christopher E: Jag håller inte med dig, men jag tror det här är fel forum att debattera peak oil.. ;)

Då jag i grunden (till skillnad mot många domedagspredikanter och miljöaktivister etc) är positiv till de möjligheter olja och andra energislag har gett oss hoppas jag naturligtvis att det löser sig. Till skillnad från alarmister så VILL jag ju inte att det skall gå käpprätt men jag är nog mer pessimist än optimist i frågan.

JOCA sa...

peter: länk om e-posts miljöpåverkan kontra skicka pappersbrev har jag ingen, däremot där Wetterstrand talar om att hon föredrar brevskrivning m.m. (sorry kan inte länka automatiskt):
http://blog.mp.se/mariawetterstrand/archive/2008/01/07/e-postens-d-d-efterl-ngtad.aspx

mvh
Joca

Magnus Andersson sa...

Wetterstrand tillhör en kollektivistisk farlig rörelse.

Hennes stränga ögon, hyttande med pekfingret och krav på omvälvande förändring har vi sett så många gånger tidigare i historien.

Varför ville de förbjuda flyget söder om Sundsvall? Bara för att det ska förbjudas närmast Stockholm, eller vad? Varför föreslog de inte att gränsen skulle vara vid Sundsvall men förbudet gälla norr om gränsen? Eller varför inte mellan Umeå och Halmstad?

Det hela är så patetiskt att det "liknar ingenting", men väl i klass med Wetterstrands välkomnande av vanliga brev vid en nedläggning -- eller ett förbud av viss -- e-post (eller varför inte Birger Schlaugs gillande av boken om utrotning av mnänniskan för miljöns skull).

Instämmer gärna med Johan Ingerö i önskan att MP avslöjas och åker ur Riksdagen, men det är rätt målmedvetna dårar vi har att göra med, rätt väl stödda i medierna.

Peter sa...

De som tjänar mest på klimatalarmismen är MP. Deras opinionssiffror går ständigt upp. Den som följde svenska tv-nyheter igår kunde se att S nu är övervägande positivt att ingå i koalition med V och MP.. Det är därmed bäddat för en riktigt otäck regering om vänsterblocket vinner valet 2010.
Blir inte i media gällande klimatvetenskap offentligt "debunked" innan dess blir Sverige ett land där skatter och åtstramningar kommer på löpande band i "klimatets" tecken. Politik vilja och bred uppslutning kommer att finnas för alla möjliga stolligheter. Jag ryser redan.

Allan sa...

Magnus A.;

Jag tycker nog att man skall vara lite försiktig med orden. Annars kanske man klassas tillsammans med miljöalarmisterna. Att kalla MP en "farlig" rörelse menar jag är något överdrivet. Dom är rätt harmlösa.

T.o.m. om deras tankar om förbjuden flygning skulle gå igenom (det gör dom inte) kan det knappast kallas farligt.

AA sa...

Att 20% av de svenska koldioxidutsläppen kommer från flyget är ett fullständigt vettlöst påstående. Har man licens att fabulera hur mycket som helst utan granskning bara för att man är vänsterradikal?

Madde sa...

Jag bara hoppas att också ni en dag kommer till insikt om att vi alla blir skyldiga framtida generationer att ta vårt ansvar idag! Det finns inga ursäkter längre, vi MÅSTE ändra vår inställning till vad som gör livet värt att leva.
Är det en snygg avfart på nya motorvägen?
Är det 20 nya flighter mellan Stockholm - Göteborg?

Smartare är väl att investera i järnvägen, bygga ut den?? Varför lägga pengarna på det vi VET smutsar ner??

Anonym sa...

Ni som skriver här: Vad är ni för människor? Är ni helt djävla pundiga i huvet?
Det är facinernde att se hur många som fortfarande anstränger sig så kopiöst för att förtränga något som det råder fullständig vetenskaplig enighet om. Om 10 år kommer ni skämmas ögonen ur er när ni minns vad ni skickade ut i cyberrymden. Ökad halt av koldioxid i atmosfären som ett resultat av människans förbränning av fossila bränslen skapar en ökad växthuseffekt. Punkt. Använd istället er tid och kraft till att göra något år detta. Till exempel att arbeta för ett minskat användande av flyg.
Historien kommer dömma er hårt - stackare....

Skeptikern sa...

Anonym: Du kanske ska lära dig stava innan du börjar kalla folk för "djävla pundiga i huvudet" bara för att de har en annan åsikt...

Madde: Sverige blev rankat förra året som världens näst mest miljövänliga land. Jag tycker redan vi tar ett ganska stort ansvar för miljön.

Anonym sa...

Bra att du avslöjar KlimatBluffen Skeptikern, varför ska vi betala globala skatter därför att Solen är inne i en intensiv period? Solen är nu så stark att den slagit ut 3 satteliter värda cirka 3.5 miljarder/st.

FN har nu med hjälp av skrämsel propaganda Fearmongering om att vår allt varmare världsmiljö är skapad av människan, och därför behövs Globala skatter!

Elitens andra propaganda film An.Inconvenient.Truth.2006 går Internationella bankelitens ärenden, Committee of 300 eller Militär Medicinska Industri Komplexet som dom även kallas. Där syftet är att föra fram olika globala skatter, med en följd av slaveri och utslagning.

Se videon the.great.global.warming.swindle, som visar att miljön på Jordklotet förändras mest på grund av att av att Solen är inne i en mycket intensiv period igen! Och Solen är den verkliga orsaken bakom miljöförändringen i vår värld! Makten bakom FN håller på att politisera vetenskapen och köra över sund logik! FN jobbar därför för att införa en global koldioxid skatt! Denna orimliga skatt kommer inte att hjälpa miljön på något vis, utan kommer bara att mätta munnen på vår allt hungrigare Världs Regering!


Läs mer om de Globala Skatter genom det CFR skapade FN som Joan Veon beskriver.

De beroende klimatforskarna beskriver hur vi kommer att få se en enorm utslagning av stora egendomslösa grupperingar av fattiga människor runt om i vår värld! Eliten stryper samtidigt den Globala tillväxten genom Basel II systemet och därmed vårt välfärdssamhället som du och jag har tagit för givet!

FN:s miljöpanel IPCC bestående av ca 2500 miljö experter och c.a 1300 författare representerade av 113 Regeringar och ska vara den mest sakkunniga på vår världsmiljö! De har kommit fram till att vår världsmiljö är förändrad på grund av MÄNNISKAN!

Men forskare som har en annorlunda åsikt hålls hela tiden undan, vilket flertalet Klimatorskare på Bali fått erfara hur FN:s är politiskt styrt, och the International Panel on Climate Change, IPCC i verkligheten är inte ute efter sanningen! De bryr sig helt enkelt inte om verkliga fakta, och tar undan alla som har en annorlunda åsikt!

Förklaring: Bara för att FN har 2500 miljö experter behöver det inte betyda att dom vet bäst, och vi vet nu genom Internet att den andra gruppen av miljöexperter hålls undan i media och den globala debatten! Ungefär som London School of Economics som har 2000 professorer i sin tjänst för den globala propagandan om vår fantastiska framtid och ändå går det åt skogen med ekonomin, därför dessa professorer kan inte ens förklara hur våra Internationella Banker och vanliga banker skapar sina krediter ur tomma intet!Leta på orden: The Great Global Warming Swindle.

Och leta på:
CBC - Global Warming: Doomsday En mycket bra dokumentär gjord av CBC i Kanada 2004, på ca 45 min. Förklarar den verkliga orsaken till den globala uppvärmningen.

Kopierat från http://www.globalworldnews.st/