22 februari 2008

Har DN lagt ner sin klimatbevakning?


Jag och Recon diskuterade kort bland kommentarerna till en artikel vad som hänt med DN:s klimatsajt. Igår kväll så hade "Klimat"-sektionen tagits bort från toppmenyn men allra längst ned på förstasidan låg klimatlänkarna kvar. Nu när jag kollar på eftermiddagen så har klimatlänkarna helt tagits bort från förstasidan.

Under "Vetenskap"-sektionen finns dock en och annan klimatartikel kvar.

Vad tror ni? Har DN beslutat att lägga ned klimatrapporteringen eller ligger de i startgroparna att lansera en ännu större klimatsektion på sin hemsida?

9 kommentarer:

Peter sa...

DN spolar klimatalarmismen, sparkar Karin Bojs och börjar kritiskt granska IPCC och klimathysterin...??
Nja..låter inte så troligt.. :-(
Tror mer på att webavdelningen stuvar om på sajten, klimatavdelningen återkommer när antalet prenumeranter går ned och man behöver nåt att skrämmas/sälja med..

gaaaz sa...

Vad jag kan se är det kvar längst ner i Special som visar slumpvis olika flikar, men den är borta ifrån topp meny i alla fall.
Jag är naiv nog att tro att de har insett att det är dags att tona ner skiten, de har också tillgång till internet :) och det som publiceras överallt nu inkl utländska tidningar är nästan bara kritiker av ipcc's teori.

ianric sa...

DN har inte uppdaterat klimatsektionen på över en vecka. I vissa tidningar kan man ta in debattartiklar som tar den varma svenska vintern som intäkt för katastrof:

http://hd.se/ledare/2008/02/22/personliga-utslaeppsraetter-en/

Men jag tror att DN är för professionell att tro att läsekretsen helt missat världens tillstånd med tusentals människor som dör av den rådande kylan.

Så min gissning är:
1. Kylan fortsätter - tystnad.
2. Återgång till mer "normala" temperaturer - alarmismen återupptas.
3. Ökad uppvärmning - alarmism fullt blås!

Det vore det mest rationella sett från journalistisk synvinkel.

Skeptikern sa...

Ianric: DN har legat lågt ett tag med alarmismen. Det bör bero på att större delen av jorden upplever kraftig kyla just nu, vilket går helt emot teorin att ju mer CO2 vi pumpar ut ju varmare ska det bli. Och kritiska inlägg som twinglylänkats har nog spridit bad will för Bojs och gänget.

Marthin sa...

Jag reagerade också på det. Det lokala mediet här uppe i norr, kuriren, kallar nämligen sin avdelning för "klimatkrisen"; och således var jag på rundvandring för att se hur de andra hade döpt sin dito.

monaljuger sa...

Kina 2008 står det nu där klimatlänken låg förut.

Jerker Andersson sa...

Hej marthin

Jag tycker att de ska ha kvar namnet klimatkrisen. Det stämmer ju för alla variationer. Skulle det nu visa sig att den slöa solcykeln vi har nu leder in i ett nytt Dalton/maunder minimum så är det fortfarande klimatkris fast det är kallt och missväxt istället.

ianric:
Det är som du säger, tidningarna behöver säljande rubriker. Jag menar hur sugen skulle du bli att köpa en tidning där det står att inget onormalt har hänt det senaste året?

Magnus Andersson sa...

Ett nytt hot (som möjligen kan användas av old school klimatalarmister som vill stoppa Henrik Svensmarks CLOUD-exepriment i CERN...?):

"...Black Hole creation is a reality, infact on CERN's own website they admit it could create Black Holes, this is true."

Kan expandera och sluka oss! Finns säkert bevis!!! Burr.

Fick syn på det hos Lumo.

Anonym sa...

@Peter:
-Man kan ju alltid drömma om att DN 'återfaller' till saklighet och god journalistik... men knappast troligt så länge mad har T.Larsson kvar.

Då betydligt troligare att de från 1:a mars presenterar nya 'Klimatbilagan' med Bojs & veckans IPCC expert orerar