11 februari 2008

Sjukdom

Halloj alla läsare. Har varit sjuk ett par dagar och samtidigt haft lite problem med internetuppkopplingen, därav den dåliga uppdateringen. Ska försöka komma tillbaka senare i veckan. På återseende!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Krya på dig !

Al Gore (hihi)

Anonym sa...

Krya på dig !

Hoppas du tillbringat dagen med svt24 & att se Pastor Erland & Pastor Christian hålla högmässa i Riksdagen (Framtidsdagarna med klimatet på agendan)

Eller kanske inte ändå, jag blir sjuk av att se/höra deras mässa och våra folkvaldas anammanden.
Om detta fortsätter blir det blankröstande alternativt emigrering.

Spektaklet finns kanske att beskåda via SVT Play, kan ev. lägga upp på Youtube annars...

recon sa...

Oacceptabelt! Du är säkert på semester på någon söderhavsö, sponsrad av Exxon :)

Christopher E sa...

Våra folkvalda är helt i händerna på dessa domedagsprofeter, som garanterat kommer att göra allt för allt förtiga de stora osäkerheterna i klimatforskningen. Debbatten är avslutad, säger de.

Båda herrar Erland och Christian har sett sina karriärer, institutioner och anslag gynnas med det politiskt korrekta hotbudskapet och har inte en tanke på att släppa fram någon annan åskit. Och våra politiker, oftast utan några större insikter i naturvetenskap, har ingen motståndskraft mot hjärntvätten.

Det är ganska obehagligt. Jag tänker inte leta efter riksdagssändningen. Blir bara äcklad.

Krya på dig skeptikern!

Skeptikern sa...

Al Gore: tack tack ;)

Anonym: Såg ett par sekunder på eländet men blev bara förbannad.

Recon: I wish!

Christopher: Tack!

kalle strokirks elaka bildblogg sa...

Jag såg eländet jag också. Fader Erland tillstod att solen kunde påverka klimatet men påstod att de naturliga orsakerna inte skulle kunna påverka klimatet så mycket. Det skulle isåfall inte vara så varmt som det är idag, sa han.
Nån som har någon kommentar till detta?

Andy - Liberal sa...

REKORDKYLA I MINNESOTA - 40 GRADER!

http://news.yahoo.com/s/ap/20080212/ap_on_re_us/cold_weather


OCH I N.Y. STATE KRAFTIGA SNÖFALL
(SE VIDEO)

http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/popup/?rn=3906861&cl=6402805&ch=4226713&src=news

Skeptikern sa...

Kalle Strokirk: Så vitt jag vet har solen ingen påverkan på klimatet. Det är endast människans produktion av koldioxid som påverkar (läs: styr) klimatet :)

Andy liberal: Ännu ett tecken på global uppvärmning :)

kalle strokirks elaka bildblogg sa...

Varför svarade du mig på följande sätt?
"Kalle Strokirk: Så vitt jag vet har solen ingen påverkan på klimatet. Det är endast människans produktion av koldioxid som påverkar (läs: styr) klimatet :)"

Den forskning Erland Källen försöker förminska är väl bl a denna:

"Henrik Svensmark publicerade i Februari 2007 en artikel i tidskriften "Astronomy & Geophysics" där han visade att istiderna och de mellanliggande interglacialperioderna kan förklaras utgående från kända fakta om den kosmiska strålningen."

http://www.kolumbus.fi/larsil/svensmark.html
Kan man få ett begripligare svar?

kalle strokirks elaka bildblogg sa...

Se min satiriska kommentar till ett av dina tidigare inlägg
http://kallestrokirk.blogspot.com/

Skeptikern sa...

Kalle strokirk: Sorry om jag var ironisk, det var absolut inte min mening att vara elak eller något.

Källén sitter (satt med?) i DN:s eminenta klimatpanel i höstas och besvarade läsarfrågor. Vi vet att DN:s klimatredaktion endast bevakar den ena sidan i klimatdebatten. Källén skulle garanterat inte vara med där om han var skeptisk.

Eftersom han redan tagit ställning så förvånar det mig inte att han tonar ner naturliga orsaker och förklarar klimatförändringar utifrån människans förehavanden.

Jag är ingen forskare eller expert inom vetenskap men jag tycker att det borde vara sunt förnuft att inse att naturen (inkl solen) utgör en överväldigande majoritet av de faktorer som påverkar klimatet. Att det är varmare nu är inte konstigt eftersom vi klättrar ur en "liten" istid sedan 1600-talet.

Anonym sa...

Kanske lite "off yopic" men jag läste i nr. 5 av Ny Teknik en debattartikel av professor Börje Johansson. Han undrar om regeringen tar klimathotet på allvar eftersom man nedrustat energiforskningen på senare år.
Min kommentar: De verkar bara ta chansen att beskatta det så mycket som möjligt. Men de är inte ensamma om att vilja haka på och tjäna pengar på klimathotet. Så fort det rör sig om pengar finns det folk som vill vara med och få sin del.

Inge