15 februari 2008

Miljöaktivister = miljöterrorister


Läste precis på Svd att beredskapen höjts på landets flygplatser eftersom så kallade miljöaktivister ligger redo att genomföra aktioner. Det är ännu oklart vilken/vilka organisationer som ligger och lurar i buskarna med sina illdåd men det är säkert någon motsvarighet till brittiska organisationen "Plane Stupid". Namnet refererar till deras intelligens men för att ännu tydligare visa sitt allvar kör de med sin slogan: "Bringing the aviation industry back down to earth!".

Samtidigt läste jag på Expressen att klimatkompensation av flygresor blivit en gigantisk flopp. Mindre än 1 procent av SAS resenärer valde att klimatkompensera sin resa förra året. Chartergiganten Ving lyckas endast med att få 10 resenärer i månaden att klimatkompensera. Det är kanske detta som aktivisterna vill ta tag i, att med våld tvinga resenärer att betala dyrt för att plantera buskar i Afrika.

Att klimatkompensation av flygresor blivit en flopp är inget som förvånar mig. Jag tror den första stora backlashen för klimatalarmismen har anlänt, vilket visar sig i att fler och fler blir skeptiska till den här orimliga koldioxidhysterin.

För egen del har det visat sig i besöksstatistiken för den här bloggen. Mellan 10 000 och 12 000 unika besök per månad. Jag trodde jag skulle bli bombarderad med kommentarer från alarmister och sedan släpad till galgbacken för att hängas offentligt med mina kätterska åsikter. En del hysteriker har skrivit kommentarer i stil med "du är ju dum i huvudet, Afrika kommer svämma över" etc etc men majoriteten som upptäckt bloggen är positiva och glada att det finns fler som är skeptiska till medias okritiska rapportering om klimatförändringarna.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Det komiska är att det har fått så enormt stort utrymme i MP journalist media. Jämför med FI i senaste valet.........

Olle W

recon sa...

"Namnet refererar till deras intelligens..."

Hahahah, bingo, nog är dom totalt korkade och detta kan nu sägas vara empiriskt fastställt. Hur ska man annars förklara att dessa tomtar skapar ett problem av ett icke-problem?

DN rapporterar att det har bedrivits vissa demonstrationer på Sturup och Bromma.

Varför ställer dom sig inte på E4:an och protesterar mot lastbilstrafiken istället? Jo för att deras syften inte har någonting med miljö att göra utan är helt och hållet politiskt motiverade och riktade mot "kapitalismen" (läs affärsflyget).

Gaaaz sa...

Ja du ska ha en eloge för din blogg, själv har jag också börjat skriva en mest för att dämpa min frustration eftersom man blir betraktat som närmaste kriminel när man säger att CO2 är inget farligt till exempel på jobbet.

Skeptikern sa...

Recon: Intressant att aktionsgruppen kallar sig "Klimax" :)

Och värnar om miljön gör de inte. De vill stoppa vanliga människor från att åka på semester.

Gaaaaz: Har du någon länk till din blogg?

plutten sa...

Fantastiskt bra jobbat, fortsätt! Hoppas du inte tröttnar.

Skeptikern sa...

Plutten: Tack! Tror inte jag kommer tröttna på ett tag. När folk klär ut sig till isbjörnar och vill stoppa ett inrikesflyg till Malmö så kan man inget annat än roas :)

gaaaz sa...

Skeptikern :
http://antiipcc.wordpress.com/

Allan sa...

Ja, det verkar som om man i umgängeslivet nu mer avslappnat kan vara skeptisk utan att bli stämplad som extremist eller galning.

Men fortfarande behandlar media frågan som om det vore en fastställd vetenskaplig sanning att det finns en CO2-driven klimatförändring.

Anonym sa...

I 15 år har jag tillbringat vintrar i nordöstra Thailand. I fjol och i vinter har det faktiskt varit lite kärvt även för en norrlänning.
I morse 12 grader Celsius, i går 8.
Och ingen braskamin disponibel.

Kina har ni ju sett har haft kallt.
Mindre känt är det kanske att Vietnam har det bistert. 2000 kreatur har frusit ihjäl där enligt Bangkok Post.

Jag hoppas innerligt, att den globala uppvärmningen tar fart igen. Vad den nu än beror på.
MS

Peter sa...

Det är precis det här som är det otäcka med klimatalarmismen. När människor luras till att tro att världen är på väg mot en total kollaps pga flygplan och bilar så tar vissa mindre beräknade personer lagen i egna händer.
Vare sig det gäller att lufta däcken på SUVar eller försöka hindra flygplan från att lyfta..
Med det massiva mediatrycket så finns en risk att "vanligt" folk undermedvetet accepterar aktionerna eftersom de ändå är för "en god sak"...!

Recon gjorde en bra poäng varför inte ilskan riktas mot lastbilstrafiken. Så sant som det är sagt, det är kapitalismen (eller åtminstone vad man uppfattar som symboler för den) som skall attackeras.

Magnus sa...

Ooops! Hur kommer dessa att se på sig själva i retrospekt?

Möjligen bättre att vara björn och fånig än att krama diktatorer, som tokvänstern gjorde på 70-talet...

Skeptikern sa...

Gaaz: lägger upp dig i min bloggroll.

MS: Oj oj, det var verkligen låga temperaturer för Thailand så här års. Vart är den globala uppvärmningen när man behöver den! :)

Peter: aktionerna mot SUV:ar är rätt märkliga eftersom gamla Volvo 240:s och andra äldre bilar släpper ut mer skit än en XC90. Det är inte kritik mot bränsletörstande bilar utan mot människor som har råd att köpa dem. Tokvänstern har inga argument längre så klimatförändringarna är det enda som finns kvar att använda i kampen mot kapitalism, frihandel och marknadsekonomi.

Magnus: Dom kramar nog diktatorer fortfarande, inte lika hårt dock :)

Magnus Andersson sa...

Här en bild på temperatur-avikelser i sydöstra Asien sent i januari.

Minus 20. Hu! Tur att man ännu kan läsa Aftonbladet och om att detta är varmaste vintern på 20 år.

Men hoppas innerligt att det inte blir globalt kallare nu! Lite 70-tals-kyla för att lugna CO2-planekonomerna får räcka.

Anonym sa...

SVERIGES STÖRSTA MILJÖMANIFESTATION

DEN
GRÖNA MILEN

Den 6juni 2008 firas Sveriges nationaldag i en samlad
manifestation för den globala miljön. Vi ger
politikerna något att tänka på, omvärlden en spark i
röven och oss själva en påminnelse om att vår natur
bokstavligen håller på att dö.

I den genom tiderna största svenska miljömanifestationen
tar vi bokstavligen till gatan i en fredlig manifestation med civilolydnad som vapen.

13:00 samlas vi vid värnhemstorget för att
tillsammans ta oss till motorvägen mellan Lund och
Malmö. Tillsammans går vi i en långsam högljudd,
musikalisk och kreativ blockad hela vägen upp till lund
var manifestationen upplöses.

Under vår vandrig har vi
- liveuppträden
- picnic
- akrobatik
- Musik, dans & glädje

Denna manifestation är politiskt obunden. Miljön är
allas angelägenhet oavsett vad vi har i plånboken.

För miljön
Höjd bensinskatt
Gratis kollektivtrafik nu!

Christopher E sa...

Läste att aktivisterna på Bromma även var utklädda till pingviner...

Detta får en att misstänka dessa saker:

1. De tror att pingviner lever i Arktis. (Vore inte första gången de tror detta...). Kunskap är liksom inte deras grej.

2. De är okunniga om att pingvinerna i Antarktis just nu har problem med ökande kyla och ökande havsis sedan årtionden. (Utom några få lyckliga pingviner på antarktiska halvön).

3. De är likaledes okunniga om att isbjörnsbeståndet dubblats de senaste 40 åren och att isbjörnar överlevt flera varmare perioder i det förgångna utan problem.

4. De tror att flygtrafik på något mätbart vis påverkar klimatet... okunniga om att denna hypotes än så länge är helt obevisad.

Magnus Andersson sa...

Christoffer: Din punkt 4 är central, att CO2:s påverkan inte är bevisad! (Argument mot att människan ökar CO2-halten är också rätt intressanta; t ex Spencer här och här, samt kemister här.)

Kurvor som denna (*) -- jämte de korellation mellan sol och kosmisk strålning, kosmisk strålning och moln, samt moln och temperaturavvikelse -- vilka visar solaktivitetens klimatstyrande betydelse på lite kortare sikt (decennier och/eller sekler) samt denna Loehles graf för 2000 års historiska globala temperaturer (det bästa som finns av global temperaturhistoria denna tid) och som visar ju en svängning som nog kommer sig av långsiktig oscillation, kommer säker att bli centrala i klimatdebatten inom några år!

Blir de inte det får man nog på allvar fundera på om forskarvärlden blivit totalt korrumperad...

/Magnus

PS. Det där med isbjörnar, ökad kyla och is på Antarktis mm tror väl inte bara dom? Tror inte de flesta i befolkningen det? Tidningarna skriver om det ju varje vecka typ. DS.


(*) Grafens sista värde är det bästa som fanns när grafen gjordes, men annars inte det korrekta.

ianric sa...

Christopher E och Magnus Andersson:

Givetvis är påverkan av koldioxid på klimatet (eller något annat) obevisad. Sedan när har man kunnat bevisa kausalitet? Det enda man kan bevisa är korrelation. Vad gäller korrelation är att när man undanröjt andra faktorer se till tidsaspekten. Är korrelationen simultan eller synkron? Den är givetvis aldrig synkron, men upplösningen i mätdata kan få den att se ut som synkron. Det gäller att se hur simultaniteten ser ut. Vad kommer först och vad följer efter? Med den logik som de flesta av oss tror på gäller att orsak kommer före verkan. Kausalitet kan inte bevisas, men den kan motbevisas. Verkan kan logiskt inte komma före orsak. Förändring av temperatur kommer före förändring av koldioxidhalt i atmosfären. Alltså kan förändring av koldioxidhalt inte orsaka förändring av temperatur. Vad finns det egentligen att diskutera i frågan? Det är enkel logik. Det är vanligt att missta en korrelation för en kausalitet. På den tiden det var populärt att låta skolbarn göra intelligenstest kunde man se en signifikant korrelation mellan IQ och skonummer. Ju större fötter, desto lägre IQ. Om man rensade materialet från de barn som gått om en klass försvann korrelationen. Hjärnan söker mönster och samband. Det är lättare att förhålla sig till sin omvärld om sinnesintrycken sorteras och kategoriseras. Våra fördomar gör att vi orkar med all information som annars skulle behöva anlyseras för att kunna ta ställning till den. Våra fördomar gör dock att vi aktivt tar till oss information som bekräftar dem och blundar för information som utmanar fördomarna. Om man ständigt matas av medias klimatpropaganda kan det bli en sanning. Joseph Goebbels uttryckte mycket insiktsfullt att "om man upprepar en lögn tillräckligt ofta förvandlas den till sanning."