9 februari 2009

Lars Ohly - energiexperten
"Kärnkraft är gammaldags."


Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly i en intervju i Rapport ikväll, med anledning av den rödgröna rörans energipolitik.

Gammaldags? Sverige har bara använt kärnkraft i 37 år!

Vindkraft, vilka vänstern älskar, har däremot används av människan i gott och väl 5 000 år...

gammaldags var ordet.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nej du, Lars Ohly, det är vänsterpartiet som är gammaldags!

Labbibia

Marthin sa...

Ideologiströmningen i Vänsterpartiet - och egentligen alla socialistiska varianter - är i mångt och mycket är baserat på det så kallade 'kriget mot det bestående'. Något är gammalt, därför uselt och skall väck.

Anonym sa...

Det som förvånar är att det fortfarande existerar ett parti med den inriktningen i Sverige efter allt vidrigt som kommunisterna har gjort.

Anonym sa...

De första exprimentreaktorerna världen byggdes på 1940-talet, och de första kärnreaktorerna för kommersiell energiproduktion i världen byggdes på 1950-talet. Jag kanske har missat något årtionde.

När byggdes de första vindkraftverken för energiproduktion? Och när byggde det första vattenkraftverket? Jag har faktiskt inte dessa årtal. Men enligt Wikipedia uppfanns väderkvarnen i Persien runt år 600 e.kr. Och vattenhjulet är också väldigt gammalt. De första vattenkraftverken för elproduktion bygges i Sverige på 1880-talet.

Jag utgår från att Lars Ohly, om han har den minsta tillstymmelse till intellektuell hederlighet, kommer att kräva att den ännu mer omoderna vind och vattenkraften avskaffas före den i sammanhanget relativt moderna kärnkraften.

Jag kan acceptera att folk har olika åsikter om energiförsörjning, men jag har svårt för argument som enbart visar på en genuin brist på kunskap speciellt då argumenten kommer från en politiker i ledande position.

Eskil

Anonym sa...

Se min satiriska kommentar
http://www.kallestrokirk.se/10%20feb09.htm

vanadis sa...

2Det som förvånar är att det fortfarande existerar ett parti med den inriktningen i Sverige efter allt vidrigt som kommunisterna har gjort."

I komunismens namn, torde varar det korrekta, eftersom ingen kommunism existerat i realiteten utan endast militärdiktatur som kallat sej kommunism.