22 februari 2009

James Hansen manar till upprorJames Hansen gillar som sagt inte kol men varför söker han Obamas uppmärksamhet? Presidenten sade ju innan valet att han i princip är villig att sätta kolkraftverken i konkurs med ett system med utsläppsrätter. Nära hälften av USA:s energiförsörjning kommer från kolkraft så jag vet inte om det är det allra smartaste att konkursa den nu när landet går in i den värsta krisen i historien. Se klipp nedan:

5 kommentarer:

Gunnar Littmarck sa...

Det finns mycket smartare sätt att bli av med världens kolkraft utan att belägga den med säravgifter eller förbud.
http://gunnarlittmarck.blogspot.com/2009/02/bensin-och-diesel-kommer-aldrig-kosta.html

Visst är allt enkelt, om bara kärnfysik och reaktorteknik införs som basämnen i skolan?

Anonym sa...

Är inte James Hansen OTROLIGT lik Homer Simpson?
Kanske är han t.o.m. en förebild, vad vet jag.

/Håkan

Anonym sa...

Jag tycker inte att Hansen uppmanar till vare sig uppror eller att bryta mot lagen i denna video. Däremot har han ju i andra sammanhang försvarat lagöverträdelser som strider mot mänskliga rättigheter (äganderätten). Nej, problemet med Hansen är att han använder vetenskapen för sina politiska syften. Det är möjligt att Hansen en gång var en forskare i dess egentliga bemärkelse, dvs en som söker sanningen. Men redan i sina alarmistiska uttalanden i kongressen 1988 verkar han ha övergett alla sådana anspråk.

Ingemar

Skeptikern sa...

Håkan: Doh! ;)

Gunnar: Intressant artikel! När det gäller svenska skolan så är mitt förtroende inte särskilt högt. När politikerna införde tankeförbud mot kärnkraft så sattes spikan i kistan för en framtida svensk exportsuccé. Är övertygad om att Sverige skulle vara världsledande på kärnkraft i dag om det inte vore för hysterin på 80-talet.

Gunnar Littmarck sa...

Vad gäller kärnkraft i Västeuropa (utom Finland och Frankrike).
Tror jag att galningarna som konstruerade och ansvarade för driften av Tjernobyl, skadat mest.

Givetvis skulle inte kärnkraften dött (Tyskland stängde en stor smältsaltreaktor på stubben 1986 efter påtryckning från militanta psevdomiljöaktivister)annars.

Tänk att de lyckades hemlighålla första härdsmältan 82?

Att de även lyckades med en allvarlig brand i början av 90:talet.


De som ansvarade för det, har spelat Gazprom i händerna och indirekt orsakat hundratusentals förtida dödsfall genom den hysteriska utbyggnaden av orenad kolkraft.