7 februari 2009

Jordens lutning är nu i faraEn ny forskningsrapport som är helt baserad på scenarier, beräkningar, datormodeller, uppskattningar, gissningar och spekulationer har kommit fram till att hela jordens lutning kan rubbas om västra Antarktis istäcke kollapsar (underförstått pga människans uppvärmning av jorden).

Nu lär inte detta hända förräns om flera hundra år men det är ju bra att veta... vilken miljöorganisation skriker först om vilka åtgärder vi ska vidta för att hålla planetens lutning under kontroll?

Dessa forskare har alltså fått anslag för att sitta och räkna på händelser som kan inträffa om hundratals år. Något som är helt och hållet omöjligt att uppskatta. Vilket slöseri med tid och resurser!

Varför kan inte anslagen riktas till forskning som försöker lösa verkliga problem?

8 kommentarer:

Snowroller sa...

Jag läste detta också härom dagen. Min tanke var att det finns inget som kan kallas långsam tsunami som det stod om i den artikel jag läste. Jorden har varit isfri förr och hur det var med lutningen då vet i alla fall inte jag men det skadade inte livet då så varför skulle det göra det nu. Jorden rubbades visst en aning ur sitt läge vid den kraftiga jordbävningen 2004 som skapade tsunamin som fortfarande skakar om UD med dom där banden. Har nån märkt nåt av det?

Vi har uppenbarligen behov av katastrofscenarier.

AJ sa...

Jordens lutning kan inte påverkas av oss människor och hela ämnet när det gäller polskifte är något som man inom vetenskapen talar tyst om. Det är ett område omgärdat av dunkel, och som bokstavligt talat kommer att vända upp och ner på allt vad vetenskapen idag står för om man börjar gräva i ämnet, något som därför inte sker...

Anonym sa...

Det finns en bra lösning på "problemet"!
Placera alla miljöfanatiker på västra Antarktis!
Deras sammanlagda vikt torde till en viss del kompensera isen, som de påstår att smälter bort!
Där kan de sen sitta och observera klimatförändringen och njuta av värmen...

J.A

Jonas sa...

Undrar om det är slöheten i skolan som skapats forskare som inte ens är värda namnet.
Det är ett slags hybris at människan skall kunna påverka jorden eller klimatet på 40 - 50 år. Inse människans oerhörda litenhet och oerhörda obetydlighet sett i Universums historia. enbart Solen har lyst i BILJONER ÅR. Och då ställer jag frågan vilket år är det NU!

Anonym sa...

Oroa er inte. Så fort jag fick se den artikeln satte jag mig vid datorn och gjorde ett nytt scenarie som hindrar jordaxeln att flytta sig. Så allt är ok.

JR
(jag heter ju inte så utan anledning)

Snowroller sa...

Får tipsa återigen om en "dum" artikel och en "snäll":

Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article4269819.ab

Timothy Ball: http://anhonestclimatedebate.wordpress.com/2009/02/03/who-is-speaking-for-the-plants/

Skeptikern sa...

Snowroller: Det ligger kanske i människans natur att oroa sig för katastrofer oavsett om de är inbillade eller verkliga. Livet är som sagt kort :(

Intressant länk! Och märkligt nog är det den gas som allt liv är helt beroende av. Stoppa den!!

J.A: Intressant lösning! Jag förespråkar dock att alla "miljövänner" skickas ner till en fattig del av Afrika och upplever verkliga problem som är långt viktigare än koldioxid.

Jonas: Hybris är rätta ordet. Storhetsvansinnet i klimatfrågan är fullkomligen absurt men paradoxalt nog inte ifrågasatt av medierna. Hur många tror på allvar att vi kan styra klimatet egentligen?

Anonym sa...

Håller med skeptikern fullt ut. Men dock tror inte det kommer rubba jordens lutning alls. Då skulle jag mer oroa mej för meteoritnedslag som mer troligtvis skulle kunna göra det pga sin slagkraft tyng o fart när det slår ned på vår planet. Nu gav jag dock våra duktiga forskare mer tips på att slösa tid på trams.