4 februari 2009

Replik från Per-Olof Eriksson i Dagens Industri

Per-Olof Eriksson, tidigare vd i Sandvik, har fått med en replik i Dagens Industri idag. Han skapade läsarstorm när han skrev sin förra artikel och det har ramlat in en hel del kommentarer även på denna artikel.

"Låt mig börja där vi är överens (syftar till Anders Wijkman). Jordens ökande befolkning med önskemål om ett bättre liv leder till påfrestningar på vår miljö. Sådana problem har vi med framgång börjat angripa i i-länderna. I u-länderna växer de lavinartat. Vi måste prioritera för att lösa de akuta problemen..."

Precis. Vi måste lösa akuta problem som människor dör av dagligen, inte ett inbillat problem som kan inträffa om 100 år. Enkel logik.

2 kommentarer:

Med örat mot rälsen sa...

POEs replik var svidande på sina ställen, framför allt när han besvarade Wijkmans kritik. De har kanske nåt horn i sidan till varann utöver detta eftersom de skriver så om varandras inlägg.

_____

Ska för övrigt tipsa om en förhistorisk orm som vänder upp och ner på synen på klimatet för 60 miljoner år sen:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=880662

Med örat mot rälsen sa...

Ännu ett tips: Det handlar om att teorin om att koldioxid skulle kunna fånga infraröd strålning motbevisades för 100 år sen av den man som uppfann infraröd och ultraviolett fotografering, Robert W. Wood:

http://globalwarmingnot.blogtownhall.com/2009/02/03/greenhouse_theory_disproved_a_century_ago.thtml