13 mars 2008

Bo Landin målar upp en mörk framtid

Satt och halvkollade på Bo Landins program "Expedition istid" ikväll och det var idel domedagsprofetior som återkom. Havshöjningar på 6 meter, djur som dör, isar som försvinner, metangas i jorden, myggtäckta forskare som pratade om den där förhatliga koldioxiden, extrema påfrestningar, människans gifter och uppvärmning uppvärmning uppvärmning.

Bo Landin säger också att det var varmare på Vikingatiden. Men varför ställer han sig inte frågan om vad som orsakade den uppvärmningen?

All uppvärmning ända fram tills att människan hittade olja har varit naturlig och därefter är all uppvärmning orsakad av människan. Fantastisk slutsats!

11 kommentarer:

Christopher E sa...

Såg den också, mest för jag hoppades på lite snygga Grönlandsbilder.

Man får väl ändå vara glad att det gjordes klart att klimatet på medeltiden var mycket varmare. säkert en överraskning för många som såg programmet, och bara fått propaganda från Al Gore och FN mfl.

Biologerna verkade inte särskilt oroade... aj aj tänker de inte på kommande forskningsanslag?

Var det inte ganska kul att programmet bör ha spelats in förra året. Vi vet ju alla här vad som hänt med temperaturen på Grönland och i övriga Arktis från och med i höstas...

Anonym sa...

Det märks att du "halvkollade" eftersom du inte ens vet vad som sades i programmet. Det drogs inga slutsatser överhuvudtaget. De kommer nog i tredje och sista programmet. "Halvkoll" verkar vara ett kännetecken för det mesta som skrivs här förövrigt.

/Robban

Peter sa...

Såg programmet, tyckte dock inte att det var så farligt med alarmism.. inte värre än den vanliga smörjan som går på SVT.

Satt faktiskt och undrade om agw-kopplingarna var en kompromiss med tv4 för att få programserien finansierad..? ;)

Skeptikern sa...

Robban: Bo pratade om "datormodellerna förutspår..." och om Al Gores tes om att vattnet kommer höjas flera meter om Grönlandsisen smälter. Då vet man vart det barkar. Håller nog med Peter lite här, AGW-kopplingarna var nog en kompromiss för att få serien finansierad.

Christopher: Vore snyggt om programannonsören slängde in som en parentes att det blivit svinkallt på Grönland på sistone ;)

Andy - Liberal sa...

KOSSORNA NYA SYNDABOCKAR!!!

...och "Uppdrag granskning" ger nu de stackars korna skulden för en hel del växthusutsläpp och de påstår att en ko släpper ut mer koldioxid än en bil!! Så nu ska man inte heller äta kött..Vad ska vi göra??? Ta död på allt levande på jorden (inkl. skog, växter m.m. som "andas" koldioxid)????

Helt sjukt, ett tag är människan värsta boven, nästa dag bilen och nu ger man boskapen skulden...

Är så trött och irriterad på alla koldioxidlarm och denna "ko-handel" bevisar ytterligare att koldioxiden INTE har ett dugg med uppvärmning att göra...För hur länge har det inte funnits liv på denna jord där koldioxidutsläpp är en helt naturlig del av allt levande????

Väntar på nya forskningsrön:

"Dinosaurierna orskade växthusutsläpp för flera miljoner år sedan. Pruttade metangas, som medförde temperaturhöjningar"

Andy - Liberal sa...

Och idag läste jag att det varit den kallaste vintern på 14 år om man ser till världen som helhet...

Har korna slutat rapa på order???
Är det för att vi börjat köra på etanol???

Eller är det så enklet att jordens temperatur alltid skiftar???

Jag håller på det sista...

Anonym sa...

våra politiker utnyttjar den naturliga klimatförändringen för att få in så mycket skattepengar som möjligt, det ar det hela.
gillis

Anonym sa...

Jag håller med Robban. Starkt vinklade halvsanningar är den här bloggens signum. "Anonym" med anhängare är allt annat än trovärdiga.

Lägg ner smörjan!
Joar

Skeptikern sa...

Joar: Eh, starkt vinklade halvsanningar? Då återstår det för dig att komma med sanningarna.

Anonym sa...

Lättköpta poänger då? En skeptisk hållning till att någon i västvärlden ska behöva förlora ett enda privilegium. En stark förträngningsmekanism.
Kanske köpt av någon för att tona ner debatten.
Joar

Skeptikern sa...

Joar: Bemödar mig inte med en kommentar.