1 mars 2008

Klimatkonferens i New York 2 mars till 4 mars

I morgon inleds en stor klimatkonferens på hotell Marriott i New York. En rad forskare kommer föreläsa med syftet att visa att det inte finns någon konsensus om att det är människans koldioxidutsläpp som är den drivande faktorn bakom förändringar i klimatet. Det ska bli intressant att läsa om rapporteringen från evenemanget från bloggare och utländska medier.

Jag antar att DN:s, TV4:as, Aftonbladets och Expressens utsända är utplacerade på någon smältande glaciär i södra Argentina så någon svensk mediebevakning lär vi inte få.

7 kommentarer:

ianric sa...

Det är inte lätt, det där med att påverka vad människor tycker, tänker och tror. Enligt:

www.ewire.com/display.cfm/Wire_ID/4553

tycks klimathysterin vara kontraproduktiv. Det är föga förvånande. Minns ni rabaldret för några år sedan angående trippelvaccinet mot röda hund, mässling och påssjuka samt den misstänkta kopplingen till autism? Den officiella hållningen var att det behövdes mer information. Problemet var bara att det fanns en stark korrelation mellan föräldrarnas utbildningsnivå och vaccinationsfrekvens. Ju högre utbildning desto större motstånd till vaccination... (Här gör jag antagandet att högutbildade generellt håller sig mer välinformerade än lågutbildade.) Sedan har vi cigarettpaketen där närmare hälften av ytan täcks av varningstext. Är det verkligen mer information som behövs? Och slutligen var det ju socialstyrelsens utvärdering av de egna informationskampanjerna. Slutsatsen var att kampanjernas effekt var noll och intet. Därefter fortsatte socialstyrelsen med business as usual...
Så när nu media kommer att tiga ihjäl konferensen, så är det kanske lika bra? Inte en kotte jag känner tror ändå på klimattjafset.

Sivan sa...

Tack för att du håller reda på information om detta. Hysterin och svindleriet är ju makalöst.

Skeptikern sa...

Ianric: Intressant studie och den förvånar mig inte. Jag undrar vad en liknande undersökning skulle ge för resultat i Sverige. Vad tror ni?

Jag tror fler blir skeptiska nu när det ska införas höga skatter och kostnader för vanliga människor. Alla vet ju att Sverige redan är världsledande på miljö så varför ska man straffa folk ännu hårdare.

Allan sa...

SMHI vidgår nu, enligt SVT text, att världen blev kallare 2007. Naturligtvis är det "tillfälligt" och beror på La Nina.

Anonym sa...

Dagens erkännande!
Rubriken till vetenskapskolumnen dagens svenska dagblad är intressant (S Baltscheffsky):
"Okunnighet är att tro att man vet"
Informationen från vetenskapsjournalisterna både i svenska dagbladet och på vetenskapsradion har hittills varit entydig, vårt framtida klimat blir allt varmare.

Men! Artiklen avslutas med att "den som däremot kan väldigt mycket brukar ofta ha en ödmjuk inställning till kunskap, och veta att sanningar snabbt kan behövas förkastas.

Vi väntar med spänning på hur ödmjuka inställningen kommer att
uttryckas.


Sanningen behöver förkastas!

Skeptikern sa...

Allan: Det är som sagt mycket märkligt att kallare klimat har naturliga orsaker och varmare klimat beror helt och hållet på människan.

Anonym sa...

Så lustigt..
Jag råkade springa på en ganska färsk undersökning som är något aktuell utifrån vad ni diskuterar och som troligen INTE kommer att bli publicerad i media i Sverige

Undersökningen visade att, ju mer insatt personer var, om global uppvärmning, ju mindre kände dom sej skyldiga till problemet och ju mer kunskap man besatt i frågan, ju mindre orolig var man för utvecklingen.
Den engelska slutsatsen:

the more information a person has about global warming, the less responsible he or she feel for it; and indirectly, the more information a person has about global warming, the less concerned he or she is for it.
Länk till hela den gedigna undersökningen.


Den här typen av data har visat sej gälla, även för andra frågor som miljötrollen ylar om.
Ju mindre man vet, ju oroligare är man

En liten blänkare om undersökningen i
(den kommunistiska blaskan, höll jag på att skriva )
The New York Times, av alla platser..
//Leif