22 mars 2008

Nattens svenska värme...köldrekord


Natten till i dag har det varit mycket kallt i Sverige. I Kiruna var det minus 36 grader och en så kall dag så sent på säsongen har inte infallit på 106 år enligt SMHI. Kommunerna i Norrland måste ligga högt på SNF:s klimatranking...

Läs mer på DN eller SvD.

12 kommentarer:

Andy - Liberal sa...

Bra skeptikern! Kallt som tusan är det... Det är tur att vi minskat bensinförbrukningen; det har tydligen gjort resultat direkt :) :)

Extra kul att Naturskyddsföreningen hade reklam direkt efter vädret idag på TV4 morgon-tv när köldrekordet nämndes. De "krävde" att man skulle skänka 50 kr till dem, för "att hjälpa de minskade isarna" eller vad som nu sas...Hoppas verkligen att ingen går på denna bluff!!! Varför räddar man inte tigrarna istället från tjuvjakt och gör en insats för dem...Har aldrig hört att t ex isbjörnen ska vara utrotningshotad...

Intressant att läsa i Aftonbladet också att "nu fryser igelkottarna hjäl", påstår man...Detta pga av kylan...För tre veckor sedan skrev samma tidning att igelkottarna dör pga att det var för varmt...Jag ger 100% på att vi kommer få se många kottar i sommar igen...Störst hotet mot de stackarna är ju bilen (som fysiskt redskap) och inte klimatet...

Till det mer realistiska: På norra halvklotet gäller följande:

NORDVIND = Kallt
SYDVIND = Varmt

Inga "klimatförändringar" har ännu ändrat på detta!

För övrigt tycker jag att du, Skeptikerna, ska kalla dig KLIMATREALIST och inte SKEPTIKER. Samt att SAOL tar in ordet "klimatrealist" i ordboken för de som inte tror på enklelsidig forskning med hjälp av datamodeller...

Andy - Liberal

kalle strokirks elaka bildblogg sa...

Se min satiriska kommentar på http://www.kallestrokirk.se/22%20mars08.htm

Skeptikern sa...

Kalle Strokirk: Skön bild :)

Andy Liberal: Skulle vilja kalla mig klimatrealist också. Anledningen till att jag valde "Skeptiker" är att jag är skeptisk mot rådande AGW-teori. När vinden vänder till mer en realistisk hållning till klimatförändringarna kanske jag byter :)

Märkligt att igelkottarna kan dö av kyla och dö av värme inom loppet av några månaders nyhetsrapportering!

SNF börjar mer och mer likna en religiös sekt som kräver kollekt för att bedriva sin mission. Att någon kan ta den här organisationen på allvar övergår mitt förstånd.

Natrix sa...

Enligt TV2 (DK) var dagen den kallaste på ½5:s år. De ni!

Thomas Palm sa...

En kall dag efter en rekordvarm vinter i Sverige så sätter ni igång och skriker. Patetiskt!

Skeptikern sa...

Thomas Palm: Patetiskt?

Jag skrev ett blogginlägg på några rader. När det är varmt blir det förstasidor i kvällspressen, timslånga dokumentärer på tv, kampanjer från organisationer och företag och Fredspris delas ut. Det, om något, är patetiskt. Särskilt som 0,6 grader i mitt tycke inte är särskilt varmt.

Anonym sa...

Vag jag inte förstår är att inte folket är mera kritiska till mediarapporteringen eller är dom bara dumma i huvudet eller är det journalisterna som är intelligensbefriade

Anonym sa...

Länken Analyskritik fungerar inte sedan någon månad.
Analys och Kritik förde en skoningslös kamp mot alarmisterna.
Vad har hänt?
Uppköpt och nedlagd av Naturskyddsföreningen?
Fler skeptiker som är drabbade?

Olaus

Per Welander sa...

Natten till påskdagen var det -41 grader i Nikkaluokta. Enligt SMHI De temperaturer som uppmättes under påsknatten tillhör de lägsta kända värdena för att vara så här långt fram i mars. Det finns till exempel inget annat exempel på temperaturer under -40 grader i Sverige sedan åtminstone år 1950.
Detta har inget med globala uppvärmningen/avkylningen att göra. Rekord slås då och då.

Skeptikern sa...

Per W: Håller naturligtvis med. Klimatet förändras hela tiden och kommer fortsätta göra det. En kall vinter i Norrland är naturlig och ges naturliga förklaringar. Men är det en varm vinter, vilket det varit i Stockholm, beskrivs det sällan i termer av naturliga förändringar. Värme ses som onaturligt (dvs orsakad av människan). Jag tycker denna skillnad i rapportering skildras väldigt väl när det är väldigt kallt :)

Anonym sa...

Förskjutna årstider ligger helt i linje med IPCCs prognoser. Inget konstigt med det. Pinsamt att du tar upp det som motbevis!

Skeptikern sa...

Anonym: Jag ger inte mycket för IPCC:s prognoser. Det går inte att göra en bra prognos över vädret nästa vecka så hur ska IPCC:s prognoser som sträcker sig över årtionden och århundraden kunna tas på allvar?