12 mars 2008

Uppdrag Granskning - Uppdrag Schmanskning

På bästa sändningstid får över 1 miljon svenskar nu se Uppdrag Granskning informera om växthuseffekt och koldioxid och köttätande och klimatet och hotet och uppvärmning och klimatpåverkan och... jag orkar nästan inte se eländet. Ni som gör det, skriv en kommentar och berätta!

16 kommentarer:

Allan sa...

Orkade se delar av det - det står helt klart, det är kossans fel att jorden översvämmas och går under.

NU blir jag också trött....

Peter sa...

Reportaget belyser på ett väldigt effektivt sätt hur snedvriden fanatismen mot bilar och flygplan är. Utsläpp av metan och lustgas från köttproduktionen överstiger vida dessa utsläpp men ändå vidhåller makthavarna sitt hackande på framförallt bilismen.
Sveriges veganer lär nog gå i taket. :)
Ganska underhållande.

Skeptikern sa...

Hela grejen är att all rim och reson har försvunnit. Det spelar ingen roll om Sverige avskaffar fossila bränslen, slutar äta kött, lägger ner kärnkraften och slutar flyga till Thailand. Klimatet kommer inte påverkas ett jota. Allt är totalt bortkastat och ett gigantiskt slöseri med tid, pengar och resurser.

Det enda som kommer hända är att vi svenskar blir fattigare och får mindre pengar till att ANPASSA oss till NATURLIGA klimatförändringar som har pågått i tusentals miljoner år.

Anonym sa...

Håller med Skeptikern.
Detta är ju värre än tulpanhysterin och värre än skogsdöden man snackade om. Men det är nog så att svenska folket blivit allt dummare helt korrelerat med den allt sämre skolan. Att inta en kritisk hålling är nog svårt för många svenskar idag då man saknar total kompetens för att kunna kritisera överhuvudtaget

recon sa...

Problemet med denna metanhysteri är att nivåerna är stabiliserade på 1999 års värde (grafik).

Så det är återigen sinnesförvirrade, FN-sponsrade utsläpsscenarion som de vill att man ska förfäras över här, inte de facto mätdata.

Angående Uppdrag Förvanskning, såg ej programmet men läste om smörjan i någon TV-tidning. Det var tydligen den gamla myten om stoppad golfström och ny istid som var huvudspåret. Dom blir bara mer och mer intelligensbefriade på SVT/TV4, hur det nu är möjligt...

Skeptikern sa...

Recon: hysteri och förvanskning var orden för kvällen. Alla djur har gått och fisit sedan tidernas begynnelse. Nu är detta högst naturliga inslag i matsmältningsproceduren uppgraderat till ett hot mot hela mänskligheten. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Om vi slutar äta kött så fiser väl alla djur ändå. Ska vi springa runt och korka igen ändtarmarna på kreaturen som vi inte ska slakta?

Ioförsig, då får vi nog Djurens Rätt, Naturskyddsföreningen och Miljöpartiet jagandes efter oss med högafflar så det kanske är bäst att låta bli och sätta en klädnypa på näsan.

lubbe ferrysson sa...

Tid att börja konstruera pruttmätare för människor och inrätta en statlig pruttmyndighet med Peter Eriksson som GD. Och därför att vegetarianer pruttar betydligt mera än vi som älskar biff, ska de betala dubbelskatt för att hålla pruttneutralt avtryck.

Allan sa...

I programmet påstod någon som liknade Anders Wijkman (det kan det inte ha varit för han sa också att han jobbat med klimat i 20 år) att det går åt 16.000 liter vatten för att procucera 1 kg kött.

Vadå går åt? Det är mkt möjligt att en kossa dricker så mycket i sitt liv - men den kissar ut det igen! Det försvinner inte från jorden. Faktum är att en kossa, liksom alla varelser i djurriket producerar vatten, konstant. Till skillnad från växter som spjälkar sönder det.

Är det såna fakta alarmisterna bygger sitt budskap på?

Anonym sa...

Det var alltså de stora hjordarna av mammutar som smälte inlandsisen.

Tur människan grep in...annars hade vi väl riskerat att ha haft Medelhavsklimat här nu, och det hade ju varit hemskt.

Mvh
Ayla

Anonym sa...

Jag säger bara pucko fridolin.........

De anstälde inte bara en till mp journalist utan en risksagsman.

Avskeda idioten.

olle W

Steve sa...

Strax efter kl 12 idag gick jag in på DN.se, och gladdes över att se artikeln "Kallaste vintern på 14 år" på 'förstasidan', med en grafik som visade hur avvikelserna fördelade sig geografiskt. "I Sverige har vi just upplevt den varmaste vintern på flera hundra år. Men när det gäller den globala temperaturen har det faktiskt varit ovanligt kallt denna vinter. Enligt statistik från den amerikanska rymdstyrelsen Nasa har perioden december-februari inte varit så kall sedan 1994."

Strax efter 13 kastade jag en blick där igen -- och nu är texten borta! Borta även från dn.se/klimat ! Ingen hänvisning alls där!

Det här är klart spännande. Vad är det som försigår i DN:s redaktions-korridorer och krypin? En kamp mellan rättroende och, eh, klimatofober?

(Här kan man fortfarande läsa artikeln och se grafiken. Webben är lurig, förstår redaktör'n. Förr slängde man bara texten i papperskorgen, och så var man av med den. Inte så idag.)

Skeptikern sa...

Steve: Läste samma sak i Aftonbladet i dag. I notisen var de väldigt noga med att påpeka att "Ingenting tyder på att den globala uppvärmningen upphört". Det vore ju inte bra om folk får en annan uppfattning i klimatfrågan.

Att artiklar som dessa tas bort illa kvickt kan låta konspiratoriskt men faktum är att de sällan/aldrig ligger kvar.

Lubbe: Det kommer nog komma en motion i riksdagen, föreslagsvis från Mona Sahlin, om statliga pruttmätare. Metangaserna måste stoppas eftersom det leder till jordens undergång och att Sverige svämmas över.

Peter sa...

Men vaf-n, prutta i min tank istället så kan jag köra gratis... alla är välkomna på Torsdag efter lunch. :)

Steve sa...

Köpte pappers-DN på ICA och såg på första sidan en stump om "Kallaste vintern i världen..." och längre in artikeln på en halvsida. Och fortfarande kan man nå artikeln under rubriken "Vetenskap". Inte under "Klimat", visserligen. Men där finns i stället Johan Schück's "Svenskarna bär meningslös miljöbörda": Sverige står för bara 0,2 procent av världens utsläpp av växthusgaser och har redan minskat utsläppen med närmare en tiondel sedan 1990. Påskyndade svenska neddragningar blir dyra och ger heller ingen märkbar effekt på den globala uppvärmningen.

En får tacke så mycket. Om man sedan slapp läsa om sådant som ko-avgaser och lågenergilampor också...

Anonym sa...

Tjena! Jag tycker uppdrag gransknng var toppen. Jag tror faktiskt ni missat en viktig poäng med programmet. Många här vet ju hur skrämmande lite insatta politiker är i klimatet, bara att de bestämt sig för att jorden snart skall gå under.. Mona Sahlin och den där andra "jeppen" Eskil Erlandsson gör ju bort sig totalt i programmet (de borda väl ha känt till detta om någon!!?) och jag tycker många borda inse den bittra sanningen. Flertalet av politikerna har ingen koll utan för dem är detta bara politik.

//Pite

King Kong sa...

Är det inte dags att förbjuda papperstidningar? Det måste ju gå åt massor av energi och generera global uppvärmning av h-e att trycka och distribuera skiten.