12 mars 2008

No meat for you!


Jag började märkligt nog tänka på det klassiska avsnittet av Seinfeld - "The Soup Nazi" när jag läste en domedagsartikel signerad Ludvig Lindström från Charity International.

Ingressen:

"Ingen kan ha undgått klimatdebatten och det faktum att vi står inför den värsta klimatkatastrofen i mänsklighetens historia. Människan är för första gången på allvar utrotningshotad av naturens stora krafter."

Som av en slump på Rapport nu så pratar man om kossornas metangaspruttar som ett hot mot klimatet och det är vi i västvärlden som äter för mycket kött.

Från och med ikväll kommer jag bara käka quornbiffar. Jag uppmanar alla läsare att göra det samma. Quorn är mycket godare än oxfilé....

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar bli värre och värre. Har Svensken i gemen fått galna kosjukan.

Anonym sa...

om det bara vore svenskarna :(

Per Bergström sa...

Snälla skeptiker. Läs på! Det är mycket intressant att hitta en skeptiker i klimatfrågan, men när man läser vad du skriver blir man bara ledsen och upplever dig som en förnekare som inte ens nått chockfasen. Använd ett språk som är befriat från alla dessa värdeord som alarmist, prutt och liknande. Kornas metangasavgivning sker i huvudsak genom utandning. Det hjälper inte att förlöjliga.

Per B

Skeptikern sa...

Per Bergström: Ogillar starkt ordet förnekare. Detta är missuppfattningen om oss skeptiker som alltid dyker upp. Vi förnekar inte att klimatet förändras. Det har det gjort i 4500 miljoner år. Vi ifrågasätter och är skeptiska till det ständiga tjatet om att det är människan, och människan allena, som orsakar klimatförändringar. Vi har en del i det, visst, men i förhållande till solen så är vi helt betydelselösa.

Vad ska jag vara chockad över? 0,6 grader på en hundraårsperiod, vilket är en helt naturlig temperaturökning som skett ett otal gånger tidigare.

Och ordet prutt är väl inte så laddat. Det heter ju det.