8 mars 2008

Återvinn eller döTillbaka igen på söndag kväll. Trevlig helg alla läsare!

4 kommentarer:

Steve sa...

Den som inte redan falllit ned i stoftet inför profeten Gore kan kanske ha utbyte av en intervju -- "The Contrarian of Prague" -- som Wall Street Journal gjort med tjeckiska presidenten Vaclav Klaus, på klimatkonferensen i New York. "I klimatologi liksom i mitt eget ämne, ekonomi, finns det inga kontrollerade experiment", säger han. "Man kan inte upprepa tidsserien."

Klaus har skrivit en bok som kom ut i Prag förra året, och som kommer i engelsk översättning i maj. Titel: "Blue, Not Green Planet". Undertiteln ger dess huvudtema: "Vad hotas - klimatet eller friheten?" Klaus jämför klimat-alarmismen med kommunismen. Kommunisterna menade att alla måste offra en del av sin frihet för att uppnå "jämlikhet"; "varmisterna" (med Klaus ord) vill få oss att offra vår frihet - framför allt den ekonomiska friheten - för att förhindra en klimatförändring. I båda fallen, säger Klaus, är den höga kostnaden, och det omöjliga i att verkligen uppnå det önskade, ett starkt argument för att inte överge friheten.

Cost-benefit analysis och försiktighetsprincipen är två skilda angreppssätt. Gore och hans fellow travelers satsar på försiktighetsprincipen: "Om du tror att något har risker med sig, förbjud då alltihop." Men Klaus säger: "För mig är det helt oacceptabelt att resonera så."

Steve sa...

"Biting snow, wind and bragging rights -- 'It's a huge event . . . a mammoth storm,' climatologist says as city on pace to break snowfall record set in 1939"
Toronto Star idag 9/3 kl 0430

"Ett vinteruttröttat södra Ontario, iklätt ett täcke av snö som kommer att bli en legend, kämpar för att komma ur en av de värsta vinterstormarna i mannaminne. "Det är en stor sak... Jag kan inte nog understryka att det är en jättelik storm", sade klimatologen David Phillips igår, om The Blizzard of '08, en tvådagars påfrestning som fört med sig allt en vinter kan ge -- hårda vindar, minusgrader, snö... Det här kommer att bli episkt, ett minne för livet, sade Phillips ... "Om det finns någon tröst i en vinter av elände, då är det att vi har fått något att tala om, berätta för barnbarnen, 'Jag minns vintern 2007-08.'"

Allting vitt. En olycka var annan minut i genomsnitt, någonstans i Stor-Toronto. Översvämmade gator i Hamilton sedan en huvudledning gått sönder. ... Men det finns en positiv sida också i allt elände. Bästa kälkåkningen på åratal. Något att skryta med, nu när vi är nära att överträffa snörekordet på 207 cm för en Torontovinter, från1938-39.

Skeptikern sa...

Steve: Beundrar Claus för att som en av väldigt få "maktpersonligheter" som vågar gå emot det politiskt korrekta och ifrågasätta klimatdrevet. Hans jämförelse med kommunism är klockren. I Sverige har miljöfrågan en tydlig vänsterprägel, i Andreas Malms fall, extremvänsterprägel. Miljön tas som ursäkt för att införa åtgärder som på ett eller annat sätt minskar människors frihet och minskar människors inkomster.

Och extremvintern i Kanada går stick i stäv med teorin om att vår accelererande produktion av CO2 höjer temperaturen. Såna nyheter når dock sällan svenskarna.

Peter sa...

Skeptikern: Jo, extremvinternyheter når svenskarna lite då och då men packeteras som "klimatnyheter" dvs att vädret har fått fnatt och det beror på global warming.. ;)

Apropå bloginlägget: Är själv en riktig återvinningsnörd och har så varit sedan barnsben. Detta har dock inget med AGW att göra utan mer att jag är en effektivitetsfjant som gillar kretsloppstanken och att ta vara på förbrukat material. :)