19 mars 2008

WWF anordnar klimatkryssning för ovetande ungdomar


WWF har insett att indoktrineringen av de unga måste börja tidigt. Så här står det på deras hemsida:

"Vill du lära dig mer om klimatfrågan och bidra till att lösa klimatkrisen?
Anmäl dig till Voyage For The Future så kan du bli en av de ungdomar från många olika länder som får resa till Svalbard och uppleva de smältande isarna."

Se smältande isar? Hur kul är det? Varför inte gå ut i skogen och se löv falla till marken eller gå till havet och se vågor slå in mot stranden.

Världsnaturfonden utsåg tidigt människan som syndabock för att klimatet förändras. Det första man får läsa om klimatet på deras hemsida är:

"
Dagens globala uppvärmning påverkar såväl natur som människor och det är vi som är orsaken."

Det är otroligt snedvriden information som WWF bjuder på och det är beklagligt att en så pass stor och internationell organisation inte tar till sig ny forskning eller bygger sitt arbete på verifierbara fakta. Många blir totallurade av WWF, inte minst dessa ungdomar från hela världen som på en båt vid Svalbard ska få lära sig att det är människan som styr klimatet - inte Solen.

Jag håller tummarna för att det blir riktigt svinkallt på den här kryssningen, att båten fryser fast i ismassorna och att deltagarna får käka snö för att överleva tills dess att en koldioxidsprutande helikopter räddar dem.

21 kommentarer:

Inga Dogmer sa...

På tal om indoktrinering - ta en titt på University of Exeters hemsida.

http://www.exeter.ac.uk/postgraduate/degrees/maths/climsysmsc.shtml

Detta lärosäte erbjuder nu en utbildning för blivande Al Gore-kopior.

"This new programme, launched in 2008, focuses on the mathematics of the climate system, ranging from the quantification of human forcings of climate change, to the analysis of the feedbacks that determine the ultimate magnitude and impacts of global warming."

Ska vi anmäla oss som spioner? ;)

/maggie, alias Inga Dogmer

Peter sa...

Det gäller att indoktrinera medborgarna i tidig ålder.

Skeptikern sa...

Maggie: Exakt, det måste finnas efterträdare till Al Gore som kan axla manteln!

Kul att Greenie Watch länkade till dig idag!

Peter: Precis, detta är ännu ett tecken på att klimathotet mer och mer antar religiösa förtecken.

Christopher E sa...

Om nu isen verkligen smälter, på vilket sätt sätt blir det bättre av en onödig båtutflykt som bränner upp en väldig massa kubikmeter olja för att ta sig dit och tillbaka?

Fast resan blir säkert prisvärd om det nu är smältande is man betalar för att se. Så gott som garanterat däruppe i juni. Det beror på ett klimatologiskt uppvärmningsfenomen som kallas... sommar.

Anonym sa...

Stort tack till att du håller bloggen up to date men bra reportage. Applåd!

Steve sa...

Vågar man hoppas att WWF-kidsen får veta att isbjörnarna på Svalbard är många och farliga. Man får inte gå utanför Longyearbyen utan vapen!

(Läste f.ö. om en amerikan som besökte Svalbard på tjänstens vägnar. När han skulle checka in på Radisson Hotel såg han en skylt, att risken att träffa på isbjörnar i puben och restaurangen inte var stor, så de ärade gästerna ombads att lämna ifrån sig sina vapen här.)

Skeptikern sa...

Christopher E: WWF känner nog inte till att det blir varmare på sommaren. Vem vet, de kanske ritar upp en graf på CO2-nivåer och påstår att den stiger varje år mellan maj och augusti :)

Anonym: Tack tack!

Anonym sa...

Jag tycker det är sorgligt att fina gamla miljöorganistaioner som WWf och SNF använder klimathysterin för att värva medlemmar, i stället för att som förut fokusera på verkliga miljöproblem. Själv har jag nyligen lämnat SNF p.g.a. detta. Det senaste numret av medlemstidningen innehöll rena hyllningar till Al Gores retoriska förmåga att manipulera sina åskådare, och deras senaste reklamutskick (som kom igår via pappersbrev!) innehöll bl.a. en spännande graf över temperaturen det senaste årtusendet. Ni kan säkert gissa vilken... Just, det. Manns hockeyklubbskurva! Att de har mage att sprida lögner på det viset!!!

WWF fortsätter jag dock vara medlem i ett tag till. Kklimathysterin är inte lika genomträngande i deras utskick, och de utför fortfarande ett gott arbete för regnskogsbevarande o.d. Men visst är det komiskt att de åker till Svalbard för att titta på smältande isar på sommaren! Det är ungefär lika intelligent som att ställa sig bredvid Umeälven och utbrista "Ack o ve, titta hur hemskt det blir när snön smälter i fjällen!", d.v.s. förfasas över ett fullständigt naturligt fenomen. Ja kära nån...

/Peter S, Uppsala
(Ej att förväxla med den gode Peter Stilbs, vilket har råkat hända förut)

Steve sa...

Daily Mail 18 mars: "The Antarctic iceberg that looks like a giant humbug."

Nej, inte DN:s klimathörna. Men isberg som för Øyvind Tangen ombord på ett forskningsfartyg nedåt Antarktis ser ut som jättelika randiga mintpastiller. -- Bilder.

Daniel sa...

Var på Svalbard i somras och var bland annat på endagstur runt i fjordsystemen. Vid en av glaciärerna som vi såg brakade det ner ett stort stycke is. Guiden var inte långsam med att påpeka den globala uppvärmningens effekter. Men, vi som var ombord var ju där för att studera is, och lika snabbt kom ett svar från oss att det vi var vittne till var kalvning, och inte global uppvärmning. Ganska viktigt att veta skillnaden på. Men reträtt av glaciärerna är synliga, även om de retirerat under längre tid. Klimatet är ju arktisk öken, och små förändringar i nederbörd kan få större effekter än vad temperatur ger (glaciärerna är ganska unga också, ca 6000 år).

steve: Vapen får inte bäras laddade inom Longyearbyens gränser. Alla butiker har skyltar där man ber om att vapnen ställs av innan man går in. Ofta ber de också att man tar av sig skorna (för att slippa dra in väta och gyttja). Isbjörnarna håller generellt inte till i området kring Longyearbyen (även om de kommer några gånger per år), utan är koncentrerade till östkusten av Svalbard där isförekomsten alltid är större. Kan STARKT rekommendera att åka dit upp. Flygbiljetterna är billiga och det finns bra hotell. Flera bra restauranger och en härlig vildmark att uppleva (ofast med guide eller skjutkunnig). Kommer själv att återvända så snart jag kan.

Skeptikern sa...

Peter S: Du skojar! Publicerar SNF Manns hockeykurva??? Kan du eller någon annan scanna in den här sidan och maila över till skeptikern@yahoo.com så jag kan skriva om detta.

Daniel: trevlig kommentar :)

Steve: Vackra bilder!

Anonym sa...

Skeptikern: Utskicket åkte i papperskorgen (pappersåtervinningen), men jag ska se om jag kan gräva fram det igen...

/Peter S

Anonym sa...

klimajugend på utflykt

Christopher E sa...

Hockeyklubban dyker fortfarande upp i alla möjliga sammanhang. Den visar vad vissa vill att den ska visa och därför används den (elaka tolkningen). Men många vet helt enkelt för lite för att känna känna till att den är falsifierad (snälla tolkningen).

Daniel: Jag fotvandrade 10 dagar på Svalbard med en kamrat 1990. Det var första året med en direktflyglinje från Oslo. Radisson fanns inte ännu, vi tältade vid flygplatsen när vi inte vandrade. Hälsade också på i en sovjetiskt bosättning. Kan instämma i din rekommendation. Fantastiskt vackert och spännande. Jag fascinerades av midnattsolen, de fossilrika bergarterna och permafrostfenomenen. Och labbarna var riktigt agressiva störtdykare runt tältet! Såg ingen isbjörn, vilket var lika bra, antar jag, då vi saknade erfarenhet av dessa och inte bar skjutvapen.

Anonym sa...

Hörde på nyheterna att Danmark håller på att bygga fem fraktfartyg som ska använda den nyöppnade Nordostpassagen, alltså till Japan via havet norr om Sibirien, eftersom de tror att den kommer att vara öppen mycket nu i klimatförändringarnas tidevarv. Just nu är det nog extra kallt och extra mycket is där så de kanske får ha tålamod ...

Inge

Skeptikern sa...

Peter S: Förstår att det åkte i papperskorgen ;)

Inge: Företagen har varit mycket snabba med att "anpassa" sig till klimathotet. Att bygga stora fraktfartyg baserad på teorin om skrämmande uppvärmning låter väldigt förhastat men ingenting förvånar mig längre.

Steve sa...

A propos information till kids och annan allmänhet -- jag sökte på news.google.se för att se om någon svensk tidning skrivit om klimatkonferensen i New York, NIPCC. Ja, en enda: Realtid.se. Men annars var tydligen det mötet lite för magstarkt för att kunna rapporteras.

Realtid har faktiskt flera artiklar om klimatet. Berömvärt!

NIPCC: ”Klimatfrågan drivs av pengar och inte vetenskap” (2008-03-04)

Istid: "Varning för ny istid" (2008-02-26)

Ingen svensk: "Va fan, ingen svensk som kan rädda världen?" (2008-01-08)

Myt: ”Växthuseffekten är en myt” (2007-03-05)

(Har bara testat första länken just nu, men alla fyra finns listade där.)

Skeptikern sa...

Steve: Det är en ren skandal att rapporteringen uteblev helt från svenska medier. Vid mötet i Bali var till och med Arbetarens klimatblogg närvarande!??

Tack för länktipsen!

Steve sa...

Realtid har idag en artikel som man nog bör reflektera över: "Regeringsslarv med utsläppsrätter kan kosta miljoner -- Tilldelningen av utsläppsrätter till svenska anläggningar har försenats på grund av regeringsslarv, vilket kan kosta svenska företag miljonbelopp. -- Alla stora svenska fabriker kan betraktas som drabbade, såsom skogsbolaget SCA:s eller fordonstillverkaren Volvos fabriker. -- De svenska anläggningar som ingår i EU:s handelssystem för utsläppsrätter skulle senast 28 februari ha fått tilldelning av sina utsläppsrätter för i år, men ännu har ingen tilldelning skett..."

Vi ska under EU:s ledning nu börja återgå till ett välplanerat och välkontrollerat samhällssystem av fin svensk 40-50-talstyp (fast med datorer och därför, när det byggts ut, mycket komplettare). Eller missförstår jag?

Realtid: "Danmark och Österrike har gått en egen väg och utfärdat utsläppsrätter utan att kommissionens register är anslutet till FN:s system, men då tar de också en risk..." -- "Det är vi som bestämmer, vi administratörer i Bryssel. Det rätter och packer eder efter!"

Mårten sa...

Skicka iväg ungdomar till Svalbard för att titta på hur isen smälter, ja tro fan att isen smälter! det gör den alltid på våren....

Skeptikern sa...

Mårten: Synd bara att ingen berättat det för WWF :)