1 mars 2008

Fortum hycklar med miljökampanj


Bläddrade igenom min lokaltidning vid frukosten i morse och såg en helsidesannons från Fortum.

"Tillsammans gör vi skillnad!" Står det på hela sidan följt av en text där Fortum skryter med att de de senaste 55 åren arbetat med att ge stockholmarna bättre klimat med hjälp av fjärrvärme. 10 000 invånare deltar i Fortums satsning att minska sin energianvändning. "Ett exempel på att en insats för Stockholms klimat också kan spara dig pengar".

Okej, att minska sin energianvändning och slippa betala tusenlappar till Fortum är väl toppenbra. Men att det ska påverka klimatet precis i Stockholm är det väl ingen vettig människa som köper?

Samtidigt missköter Fortum gasnätet i Stockholm med koldioxidutsläpp motsvarande 19 500 bilar per år samt stora utsläpp av metangas. Läckor som de inte har någon lust att åtgärda. De har antagligen inte råd med tanke på den låga vinsten förra året - 5 000 miljoner kronor.

2 kommentarer:

gaaaz sa...

Det är ju helt sanslös hur allting har missförståt och hur alla slänger in allt in samma "klimatpåse", 90% har ingen anning hur det hela hänger ihop, det enda de vet är att bilen och flyg är orsaken till den varma vinter :))....
Undrar hur länge folk tålar att man behandlar de som idioter!

Anonym sa...

Ja det är så man får skämmas å Fortums vägnar, eftersom deras majoritetsägare är finska staten och jag råkar vara medborgare i densamma!! Jag upplever Finland ännu mera klimatalarmistiskt än Sverige, allt bara för att imponera på EU!!

Samtidigt blickar jag ut genom fönstret och konstaterar -8 och snöyra!!!
AGW javisst!!

/J.A