6 december 2009

Aftonbladet beskriver välstånd...Tacka vet jag gamla goda medeltiden. Då brände vi inte så här mycket energi.

Nu får det vara nog med välstånd! Nu ställer vi om till levnadsstandard anno 1200-talet. Häng med!

10 kommentarer:

Mårten sa...

JO, och hoppas du läste kommentatorstråden til det hela också. den var rätt festlig, inte mycket stöd fick den stackars journalisten där, inte minst då bilden tagna med den nya NASA-tekniken (!) är minst 15 år gammal troligen mer :D

Och varför syns itne så mycket ljus i Kina då som i det stora slösaktikga USA? det är ganska lätt förklarat, börjar man i söder så har vi himalaya, innaför det det tibetanska höglandet som är i princip obebott, det har ju Kina sett till... Innaför där har vi Gobiöknen! Men notera en annan liten svrta fläck, Sydkorea hittar du, sen är det kolsvart tills det skymtar ljus i mauncheriet... undrar om det är för en stor miljömedvetenhet där eller nåt annat...

Osynlige Mannen sa...

När vi klimatkättare bränns på bål, kräver jag att veden till bålet är ekologiskt odlad och rättvisemärkt. Dessutom ska det planteras nya träd som klimatkompensation. Annars är jag inte med.

Med örat mot rälsen sa...

Fram med piskorna, skampålarna och sträckbänkarna! Hedningarna ska dö, gärna långsamt och plågsamt.

Anonym sa...

En del vill verkligen gå tillbaka mycket längre än så och använder "klimatkrisen" som svepskäl.

Anonym sa...

Kolla in Nordkorea som är helt svart och jämför med Sydkorea som lyser som en fyrbåk. Klart att grabben skall anrika uran dom behöver ju el (och så blir det ju rätt mycket vapenplutonium också). Fan Nordkorea måste ju vara det ideal (ja jämte Kuba då) som grönfinkarna eftersträvar för oss alla?

MisterP sa...

Hejsan!

Ovanligt korkat att försöka återvända till 1200-talet! Det har välan redan varit? Eller?

Bättre att blicka framåt, ta i tu med miljöproblemen, och börja avveckla det som skapar dem - kapitalismen!

http://misterp.cybersite.nu

Skeptikern sa...

Mister P: Det är kapitalism som löser alla problemen. Eller tror du att det välstånd vi har idag är producerat av socialism? Jämför Sydkorea med Nordkorea så ser du hur bra det går utan kapitalism. Det ena landet är jätterikt och invånarna har det bra. På andra sidan svälter folk ihjäl och har inget välstånd alls. Att folk inte förstår vad kapitalism är förvånar mig inte...

Osynlige mannen: I min lokala ICA-butik säljer dom "ekologisk jord"...nej, jag skojar inte.

Misterp sa...

Intressant!

Visst har nordkoreanerna det svårt, men de bidrager inte till att jorden håller på att kollapsa, vilket man gör i Sydkorea. Ser man till världen så står ju kapitalismen för 90 procent av alla föroreningar och klimatförsämringar!

Så lösningen är nog inte att finna i varken Nord- eller Sydkorea. Bägge systemen bör avvecklas. Både kommunism och kapitalism har överlevt sig själva. Hösten 2008 visade ju dessutom att kapitalismen inte klarar sig utan enorma bidrag från skattebetalarna! Den är bara en belastning!;o)

Skeptikern sa...

Misterp: Finanskrisen skapades från början av den amerikanska centralbanken samt statlig inblandning i bostadsmarknaden. Att kapitalism sedan får skulden är inget konstigt. Kapitalism får alltid skulden för problemen som socialism och kommunism skapar.

Du vet uppenbarligen inte vad kapitalism handlar om så jag orkar inte argumentera mer.

jt sa...

Intressant språkbruk:
"Här bränner vi jordens energi"
- Det trodde jag var omöjligt!