18 december 2009

Överdos av klimatpropaganda

Nu har jag sett 20 minuter klimatpropaganda i TV4:s nyhetssändning. Samma gamla lögner och vilda spekulationer upprepas. Endast klimatalarmister intervjuas och inte en enda liten kritisk fråga till någon.

"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time."


//Abraham Lincoln

Tyvärr Abbe, det går alldeles utmärkt att lura alla människor hela tiden! Det gäller bara att upprepa propagandan och lögnerna om och om igen. Svensk media drar sitt strå till stacken och pumpar in budskapet om jordens undergång i varenda nyhetssändning.

Jag blir fan tokig.

8 kommentarer:

Gunnar Strandell sa...

Lugn, det är snart över.
Förhandlare från olika länder har bara mandat att företräda sitt land.
Men Johan Rocksröm gav tydligt besked om sin ståndpunkt idag:
"Det går inte att förhandla om isen på Grönland, upplägget av COP15 är fel."
Jag tror att Johan önskar att den gode fursten eller diktatorn träder fram, men det kommer vi demokrater aldrig att tillåta!

Osynlige Mannen sa...

Jag undrar om det är så illa egentligen. De flesta av mina bekanta har ingen aning om min inställning till klimatbluffen, eftersom de aldrig någonsin tagit upp ämnet. Om nu ingen av alla dessa människor som jag träffar en till flera gånger i veckan tar upp ämnet, tolkar jag det som att det inte är något de funderar på. Härom året kunde SAS meddela att andelen som väljer att betala för klimatkompensation var ca 0,04% vilket lustigt nog sammanfaller med atmosfärens halt av CO2. Att en massa människor köper bilar som går att köra på etanol är inte konstigt - de fungerar ju på vanlig bensin också. Och folk tankar det som för tillfället är billigast. Etanolbilarna fungerar på alkylestrar också, om man nu råkar bo nära en mack som erbjuder det (och om priset någonsin skulle vara billigast). Frågan är om folk tror på klimatbluffen men struntar i det, eller om de inte tror på klimatbluffen och struntar i det? Och hur skulle det gå att få veta det? En opinionsundersökning beställd av DN/SvD/SVT/TV4? Utformad med icke styrande frågor och svarsalternativ? Och resultatet skulle presenteras ärligt även om det inte var det önskade? Inte i det här livet. Jag vet inte om folk i allmänhet tror på klimatbluffen. Men jag är fullständigt övertygad om att de allra flesta skiter fullständigt i det.

Med örat mot rälsen sa...

Goebbels arv lever vidare.

David Austin sa...

Snart får vi veta om vi klarat oss igenom ännu ett toppmöte om växthuseffekten utan att Europas politiker lyckas göra någonting riktigt dumt.

"Klimathot!"; jag blir mer irriterad varje gång jag hör någon på SVT eller TV4 upprepa detta ord ad nauseum. "Klimatförespråkarna" (ett annat kul ord de hittat på) har uppenbarligen få riktiga argument att komma med, så istället försöker de monopolisera ordet "klimat".

Jesper sa...

Ska man tro på statistiken så är ju svensken den mest "klimatmedvetna" i världen, vilket stämmer rätt så bra med hur våra Pravda-influerade tidningar och tv-kanaler jobbar. Samtidigt kan jag hålla med om att inte särskilt många verkar överdrivet intresserade. I min egen krets är de flesta antingen skeptiska, bryr sig inte eller tror att propagandan är överdriven. Även vissa som betalar till klimatjugend (greenpeace) är av den uppfattningen. Det är ju inget statistisk säkerställt urval precis, men det känns lite som att media skriker för döva öron i många fall. Jävligt illa är det i vilket fall som helst.

Anonym sa...

I totalitära stater som de kommunistiska och fascistiska lärde sig folket att massmedia var maktens förlängda arm och inte var något att lita på. I väst finns fortfarande synen att massmedia är oberoende och kritiskt granskande. Och det gör att då massmedia drar igång en propagandakampanj av det slag som är vanligt i totalitära stater är folk inte lika vakna som de borde. Därför blir propagandakampanjer extra verkningsfullas länder där man har en förment oberoende press, vilket klimatpropagandan på ett övertydligt sätt visar.

/Eskil

Christoffer sa...

Tror osynliga mannnen har mycket rätt i sina tankar. Läser ofta denna blogg och gillar den skarp. Snor inte sällan insikter från denna, ska ärligt säga att jag snodde hela osynlige mannens kommentar rakt av till min egna obetydliga blogg.

Keep it up!

Osynlige Mannen sa...

Re Christoffer:
Information vill vara fri. Varför skulle annars FOI2009.zip ha rymt från CRU? ;-)