15 december 2009

Ständigt detta MaldivernaTV4 rapporterade igår att Maldiverna kommer svämmas över på grund av klimatförändringarna som solen...rättelse...människan ligger bakom. Presidenten Mohamed Nasheed hade inte på sig dykardräkt under sitt besök i Köpenhamn men däremot alarmistdräkt. Övärlden kommer svämmas över, folk kommer tvingas fly och ja...allt kommer gå åt helvete om vi inte får till ett avtal om att minska våra koldioxidutsläpp. För precis som med översvämningar i Storbritannien, skogsbränder i Australien och smältande glaciärer i Afrika så är det människan som bär skulden. Människans koldioxidutsläpp är också det som styr världshavens nivåer.

Nils-Axel Mörner skrev ett öppet brev till Mohamed Nasheed med lite fakta om Maldiverna och havsnivåerna. Nasheed satt nog i möte just då - på havsbotten - och brevet kan ha förstörts när en av budbärarna skulle simma ner och delge presidenten informationen att havsnivån vid Maldiverna SJUNKIT sedan 1970-talet för att sedan vara i stort sett oförändrad.

Wattsupwiththat finns det en längre artikel med bildbevis och annat smått och gott gällande ögruppen.

5 kommentarer:

Snowroller sa...

Just där Maldiverna ligger är jordens gravitation rätt stark så havet buktar inte ut som det gör på öppnare delar. Ja, jordens gravitation spelar också in här. I Stilla Havet, alltså på andra sidan planeten från Maldiverna räknat, kan nivåskillnaderna vara flera hundra meter, framför allt där månen hjälper till. Ebb och flod, någon?

Anonym sa...

Riktigt intressant,

Dr. Nils-Axel Morner on Alex Jones Tv 1/3:IPCC's Global Sea Level Rising Statement is Wrong!!
http://www.youtube.com/watch?v=vQRe7hNwN-c

Dr. Nils-Axel Morner on Alex Jones Tv 2/3:IPCC's Global Sea Level Rising Statement is Wrong!!
http://www.youtube.com/watch?v=YMRHJPozCRs

Dr. Nils-Axel Morner on Alex Jones Tv 3/3:IPCC's Global Sea Level Rising Statement is Wrong!!
http://www.youtube.com/watch?v=dMLoYDzgSI4

Se/lyssna på denna.

Anonym sa...

Finns väl också en risk att folk bygger alldeles för nära stränderna vid vattendrag. Kommer ihåg när farfars stuga slets sönder av vårisen för 20 år sen. Var det CO2's fel?

Anonym sa...

Vi kan även lägga till att samme Nils-Axel Mörner är en ivrig förespråkare för slagruteteknik (dowsing). Se bl.a. på Wikipedia.

Peter sa...

Håller med anonym.. Mörner är väl inte den allra pålitligaste vetenskapsmannen på den här planeten. Skulle vara intressant om hans 'forskning' på Maldiverna kunde backas upp av flera forskare (helst inte slagrute-nissar då förstås.. :)