13 december 2009

Lord Monckton läxar upp några klimataktivisterJag gillar inte kopplingen till Hitler Jugend som Christopher Monckton gör men han han har onekligen en poäng. Vad tycker ni?

10 kommentarer:

Mattias sa...

Håller med dig, känns väldigt onödigt, speciellt med tanke på hur upprörda alla skeptiker varit över jämförelsen mellan "klimatförnekare" och förintelseförnekare.

Sedan är det väl inte fel att bli förbannad när slödder stormar in och börjar skrika på ett möte för att tysta sina motståndare. Det kanske tom är facistiskt agerat. Men att använda epitet som nazist gör man skrämmer bort vettiga människor, något den skeptiska sidan inte direkt har råd med.

Anonym sa...

Du kanske borde ha med den här videon:

http://www.youtube.com/watch?v=0m4Ae7yAEIo&feature=related

... så att man förstår varför han kallar dem för hitler jugend. Men jag håller med dig, det är onödigt, även om det finns en någorlunda bra anledning.

Anonym sa...

Monckton säger tyvärr sanningen, även om det kanske inte är PK att göra det. Men jag är helt övertygad om att detta är framtiden om vansinnet får fortsätta. Det började med Greenpeace som attackerade diverse verksamheter som dom inte gillade, det fortsatte med djurrättsaktivister som släppte ut minkar m m, talibanlika aktivister som gav sig på pälsaffärer, sen kom Hitler-Jugendlika aktivister som gav sig på stadsjeepar och frågan är: vad kommer härnäst? Unga (dom är oftast unga och infantila och det är naturligtvis också anledningen till att Miljöpartiet vill sänka rösträttsåldern till 14 år...) fanatiska klimataktivister slår in din dörr och släcker dina lampor och din TV med förevändningen att "rädda jorden", dom slår sönder din SUV på gatan med förevändningen att "rädda jorden" p ga att du är en "miljöbov", dom tränger sig in i din bostad och stjäl allt kött du har i frysen med förevändningen att "om du äter kött är du en klimatbov" och säger att vi måste alla bli vegetarianer för att "rädda planeten" och hävdar att dom har mandat att skydda Moder Jord från alla som "förstör Jorden". Och INGEN gör nåt för att skydda dig! Vi lever i en tid av komplett, kollektivt vansinne, vi är 'de facto' tillbaka till Medeltiden och jag ser ingen annan utväg än att vi (sansade människor) måste engagera oss politiskt och starta "Frihetspartier" över hela världen! Miljövänstern (läs; gamla övervintrade kommunister och ekofundamentalister) har intagit FN!!! Vi måste agera nu!!! Skeptikern: är du intresserad av att starta ett politiskt parti, är du politiskt rumsren? Seriöst; inte ens Climategate kunde ändra färdriktningen vilket är helt skrämmande... Vetenskapen har inte en chans i denna masspsykos utan det enda som kan göra skillnad är politiska partier där människor får en chans att påverka. Trots allt, när man kollar siffror så är ju skeptikerna i majoritet idag. Jag tror att plattformen för en politisk rörelse som måste stoppa vansinnet finns där. Vi måste göra det nu!!! /Hans

Travis sa...

De är "Hitler Jugend" i det avseendet att de är aningslösa vägröjare för det som de facto kan bli ett sannskyldigt folkmord i tredje världen, något som Monckton också poängterade. Synd bara att isbjörnarna inte bryr sig...

Jurgen Hochmuth sa...

"keptikern: är du intresserad av att starta ett politiskt parti, är du politiskt rumsren?"

Finns redan. De är händelsevis mot kommunism/socialism också.

http://www.liberalapartiet.se/node/50

Anonym sa...

Jag har kommit på mig själv med att titta på den här videon om och om igen. Den är rätt kul... :)

Skeptikern sa...

Hans: Det är verkligen dags för ett nytt politiskt parti! Gamla trötta sossar, moderater, miljöpartister och annat gör mig bara irriterad nuförtiden. Inget nytänkande alls.

Magnus sa...

Monckton sa inte Hitlerjugend här, men han sa det när det stormade in ett gäng och stoppade ett möte, och han sa det -- om man får tro hans artikel -- då några tyskar sagt att de inte sett något liknande sedan andra världskriget.

Jag hade dedfinitivt sagt att de betedde sig som fascister, och jag ser en poäng i att man tar i lite beträffande allvaret i yttrandefrihetsbegränsningen då detta är ett beteende som inte bara är en tillfällighet utan uppmuntras av auktoriteter inom skola och universitet.

Hitlerjugend leder såklart direkt till Goodwins lag-förlust, och han får säkert höra att han jämför dem med nazisternas ondska, men jag tror att han med ungdomsrörelsen (inte de planläggande) avsåg att naivitet inför ett budskap hos de unga legitimerar odemokratiskt handlande mot "onda" (skeptiker).

Jämför man protesten på mötet med stenkastningen på Avenyn 2001 var det ju inte värre, men jag tror ändå att det är viktigt att inte relativisera sådant, utan skarpast möjligt säger ifrån. Begriper de inte att det är oacceptabelt där kan de kanske bidra till att tysta annat på andra sätt senare. (Eller är jag naiv i tanken att moral kan formas?)

Anonym sa...

Jurgen: Hmm, lite märkligt är det att jag har lyckats missa detta fantastiska parti...? :-)
Tack för tipset. Är du medlem? /Hans

Jurgen Hochmuth sa...

"Jurgen: Hmm, lite märkligt är det att jag har lyckats missa detta fantastiska parti...? :-)
Tack för tipset. Är du medlem? /Hans"

Nej, inte just nu. Jag har inte haft tid att engagera mig på några år. Jag hoppas dock få lite mer tid framöver.

Jag var dock en av de entusiastiska som var med och startade det. Förra valet fick vi drygt 300 röster. Förhoppningsvis blir det tusentals denna gång. Det lär nog dröja fyra till åtta år till innan de får någon uppmärksamhet i vanlig press. Fast man måste ju starta någonstans.

Just nu känns det bara skönt att kunna lägga sin röst någonstans med gott samvete.