16 december 2009

Hela byn rasar - mot klimatetAftonbladet fortsätter med sina alarmistiska artiklar. Människans koldioxid orsakar glaciärsmältning på Kilimanjaro, skyfall i Storbritannien, skogsbränder i Australien och nu också tunnare isar och stormvågor i Alaska.

Reportern berättar i inslaget att en eskimå dog för två år sedan då isen brast under hans snöskoter - något som aldrig hänt tidigare. Mycket tråkigt naturligtvis men som bevis för klimatförändringarna är det väl ändå extremt överdrivet.

Byborna känner sig tvingade att flytta hela sin by på grund av klimatförändringarna men i inslaget ser det ut som om byn ligger 50 meter från havet. Hyfsat riskabel placering.

Google Maps ger ett bra perspektiv på den här nyhetens överdrift för kolla var byn ligger!!Människan har anpassat sig till olika levnadsförhållanden och olika klimat sedan urminnes tider. Varför ska vi sluta anpassa oss år 2009 och i stället välja att satsa våra knappa resurser på att anpassa klimatet efter våra egna önskningar?

Nej, flytta byn till fastlandet. Jag är övertygad om att isen kommer finnas kvar och likaså sälarna.

3 kommentarer:

magnus sa...

Ett par andra notiser.

Här om att en glaciär på centrala Alaska växer (denna nyhet fanns i många tidskrifter).

Såg hos norska klimarealisterns i ett litet dokument (pdf) av Art Horn med en temperaturanomali-karta för jorden och senaste fem år, vilken mest är blå (kall), och enda röda undantag just Alaska.

(Var där inte mindre permafrost varmare medeltiden? Man kan även undra hur mycket sommaris det då var på Arktiska havet; loggböcker ska tyda på att det var öppet vatten.)

Med örat mot rälsen sa...

Det är ju byns placering och att man tvingade dom att bo kvar där som är problemet!

De var från början nomader som bodde här under en period på året och på en annan plats en annan period. Men för att kunna räkna dom tvingade man dom att bo kvar på den plats där de då bodde vid folkräkningen nån gång på 1920-talet eller så. Sandbanken är redan instabil och ska det då bo en massa människor i ett samhälle där som går, springer och dränerar och har sej blir marken till slut ännu mer instabil.

Anonym sa...

Som sagt, vi bygger alldeles för nära vattnet. Sätter man en stuga 2 meter från vattnet här uppe i Norrland kan man ge sig fan på att till våren är stugan ett minne blott. Klimatförändringar är faktiskt naturliga.