9 december 2009

Mer statligt slöseri i klimatets namnLäste nu på kvällen att Sverige ska skicka iväg 8 miljarder kronor till klimatåtgärder i fattiga länder. Pengar som skulle kunna anställa 21 000 sjuksköterskor i Sverige, för att göra en snabb jämförelse. Ännu bättre vore om vi fick behålla pengarna och själva bestämma vad vi vill göra med dem. Men oj, vad är det för idé, låta vanliga människor bestämma över sina egna pengar??? Ja, definitivt inte en idé som ligger politikerna varmt om hjärtat.

Slöseri med skattepengar är verkligen temat för dagen. Det värsta är att det kommer bara bli värre, värre och värre.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med,

Samt vadå 90% av Svenskarna vill göra detta? (på en lögn)

Har man suttit med sin Mamma i korridoren för att rums plats saknas några gånger så tror jag inte en sekund på den siffran, ljug som så mycket annat dessa dagar.

Och givetvis vi ”idiot Svenskar” ska betala många gånger mer än någon annan precis som med EU avgiften där vi betalar mest sätt ifrån BNI och England betalar bokstavligen ingenting.

Vi har världens mest kassa politiker/förhandlare.

Dessutom ska dessa pengar tas av det lilla man har kvar för hyra och levnadsomkostnader förändras inte utan vi ska hosta upp det från det lilla överskott (om något) vi har kvar, dvs våra semester pengar/spar pengar.

Våra moralstatus 0 politiker kan ju lätt hosta upp detta med sina världsfrånkopplade löner.

Två fingrar i halsen. (minst)

Anonym sa...

Rättad,
Upprörd och många fel blev det i posten innan ;)

Vadå 90% av Svenskarna vill göra detta, när frågade dom detta? (på en lögn)

Har man suttit med sin Mamma i korridoren på sjukhus för att rumsplats saknas några gånger så tror jag inte en sekund på den siffran, ljug som så mycket annat dessa dagar.

Och givetvis ska vi ”idiot Svenskar” betala många gånger mer än någon annan, precis som med EU avgiften där vi betalar mest sett ifrån BNI där ex.vis Englands avgift i praktiken är obefintlig.
http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.210033-sveriges-eu-avgift-exploderade-i-fjol

Vi har världens mest kassa politiker/förhandlare.

Dessutom ska dessa pengar tas av det lilla man har kvar för hyra och levnadsomkostnader för dessa förändras inte utan vi ska hosta upp det från det lilla överskott (om något) vi har kvar, dvs från våra semester pengar/spar pengar.
För man kan nog vara rätt säker på att detta inte kommer att finansieras via lån, utan av skattemedel.

Våra "moralstatus 0" politiker kan ju relativt enkelt lätt hosta upp detta med sina "världs frånkopplade" löner, det är lätt att vara generös med andras pengar.

Två fingrar i halsen. (minst)

---

DI – Enormt bedrägeri med utsläppsrätter,
http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\129\365603&sectionid=Ettan
Enligt europeiska polissamarbetet Europol har enorma bedrägerier med utsläppsrätter förekommit i EU. Förlusterna för skattebetalarna uppskattas till motsvarande drygt 52 miljarder kronor!!!

Värt knappt en notis på DI?

Med örat mot rälsen sa...

Jag är ett fattigt land, var är mina pengar?

Anonym sa...

Inga problem för politikerna, dom har standardlösningen Det är bara höja kostanaderna för bilisterna med 10% så är det betalt.

Suuck

Joakim

Unknown sa...

den som sår vind må skörda storm

Anonym sa...

Nytt kommentars raderings rekord av DI?
http://www.scooterforum.se/forum/index.php/topic,127.15.html

MarLin sa...

Vad tror ni det kostar att bygga vallar kring Skåne för att de inte ska försvinna under vattenmassorna? Annars kanske vi bara ska skita i dem gör kanske inte så mycket då slipper vi de där sjuksköterskorna också.

Lars Kamél sa...

Socialister anser ju att alla pengar egentligen är statens. Av "snällhet" kan staten gå med på att folk får behålla en liten del av pengarna för sina nödvändigaste behov.
Socialisterna har tagit över miljörörelsen efter att muren föll och det blev klart för alla vad socialistiska och kommunistiska samhällen egentligen är. När det inte gick att längre propagera för att kapitalism är ond mot fattiga människor och socialism god, blev den nya parollen att kapitalismen är ond för att den leder till global uppvärmning.

Anonym sa...

Isarna smälter, havsytan höjs och dränker Maldivierna, utom presidenten föstås, för han sitter ju redan på botten och regerar. Stormarna stormar och korallreven vitnar i ren skräck och allt detta för 0,7 graders värmebölja. Tänk då om det varit en hel grads värmebölja, då small jorden och Al Gore och Väder Pälle flög all världen väg och allt åtegick till det normala. Man måste ju tro på mänskligheten. :-)
JR

Mårten sa...

Vad exakt skall pengarna gå till? lära barnen i de fattiga länderna att dom skall svälta ihjäl klimatsmart istället?

Anonym sa...

Bra sida, den här hamnar under favoriter.

Mvh

Skeptikern sa...

Snowroller: Bygg en tryckpress. Då kan du göra hur mycket pengar du vill! (Precis det som USA sysslat med ett bra tag) ;)

Joakim: Bilister är snart ett minne blott. Har för mig att Pär Holmgren sagt att om priset på bensin måste kosta 100 kr litern så måste detta priset gälla för att rädda jorden.

Lars Kamél: Instämmer! Det blir bara mer och mer tydligt att miljörörelsen bara är en fasad för gamla kommunister, extremvänstern, Attack och annat patrask.

JR: "Sitter på botten och regerar".. HAHAHA!

Med örat mot rälsen sa...

"Jag slåss för att jag vill det"-brigaden har återigen drabbat samman med Farbror Blå (eller strisserne som de heter i Danmark).

http://www.kvp.se/nyheter/1.1810752/35-aktivister-gripna-i-kopenhamn

Anonym sa...

Klimatjägarna med Al Gore i spettsen är vår tids visgossar som ser stigma diaboli (djävulsmärket) Co2 i pannan på alla forskare(trollkononor) som vågar ha en avikande åsikt (tro?) i denna klimatdans! Jag säger bara, för¨häxjakt i vår egen upplysta ? tid är vi blindda tyvär!

Anonym sa...

Dessa miljarder skulle användas till dom fattiga i dessa länder !

Fattiga länder har säkert dom minsta utsläpp (Tror knappt dom fiser mer än politiker)