14 december 2009

Aftonbladet fortsätter med överdrifterna
Idag kunde Aftonbladets läsare chatta med en engelsk familj som fick fly från sitt hem på grund av en översvämning, orsakad av skyfall. Stoppa pressarna! En översvämning i England!...

Aftonbladet upplyser läsarna om varför det blev en översvämning i Cockermouth. Orsaken är naturligtvis växthusgaser. Klicka på bilden för en läsbar version. Det finns även lite statistik för den, ur geologisk synpunkt, enorma tidsperioden 28 år.

Det kan mycket väl vara så att antalet översvämningar ökat under den här tidsperioden men man kan inte per automatik skylla detta på växthusgaser. Det finns något som heter "naturliga variationer", det finns något som heter "naturliga orsaker". Det finns en anledning till att det heter "naturkatastrof" när skyfall orsakar en översvämning.

Vi måste inse att klimatet är ett kaosartat system helt utanför mänsklig kontroll. Att klimathysterin gjort att i stort sett alla naturfenomen påstås vara orsakade av koldioxid är en lögn som är på god väg att cementeras som sanning. Det är verkligen tragiskt.

6 kommentarer:

Mårten sa...

kan inte ropet "stoppa pressarna" snart få en ny innebörd?

tänkte desamma som du när jag läste dravlet i AB, vilken sensation, en översvämning i England... När det gäller miljöer i förändring så skall man nog också lägga till att just england har en drastisk ändring av geografin med den högsta mätvbara landhöjningen, samt extrma tidvatten som i Bristol bay mäter upp mot 14 meter vid "springflood" vilket vår lilla måne ensam är ansvarig för

Annika sa...

Håller med dig helt. Och det mest tragiska är att det är så många som inte genomskådar denna fruktansvärda propaganda som pumpas ut. Vart har det sunda förnuftet tagit vägen?

Anonym sa...

Alla medier verkar frossa i översvämningar, stormar och andra miljö"katastrofer" varav många upprepas med intervaller på några år. Så även temperaturvariationer på t ex Grönland, för övrigt en intressant läsning att dra ut NASAs egna temperaturdata för Grönland. det var varmare från 1920 - 1950 än det är idag... ändå hördes inga skrik från eskimåerna då... Man kan bara konstatera att medierna och journalistisk granskning och research tydligen slutar där den nya religionen "klimathysteri" tar vid.

//Bosse

vänsterwiki sa...

Torkan i södra England beror också på växthusgaserna och att det blivit varmare. Det minskar förmågan för molnbildning. Så det så!

Christopher E sa...

Där står ingen källa i grafiken från Atonbladet, men jag är rätt övertygad om att grafen över översvämningar har samma typ av ursprung som när Al Gore ljög med ett liknande diagram i sin film.

Statistiken över översvämningar visar då antalet översvämningar enligt definitionen hur mycket skada de gör, inte meter vatten eller någon fysisk faktor. Skadan bedöms efter kostnaden. Vad vi ser är alltså kostnadsutvecklingen, som givetvis ökar med fler människor, högre välstånd och mer infrastruktur.

Någon statistik som visar en ökning av översvämningar med vetenskapliga mått enligt diagrammet har jag aldrig sett. Globalt sett är dessa relativt oförändrade i antal.

Vanlig bluffvarning för artikeln igen alltså.

Anonym sa...

"Vad vi ser är alltså kostnadsutvecklingen, som givetvis ökar med fler människor, högre välstånd och mer infrastruktur."

Och i synnerhet i takt med inflationen som de statliga centralbankerna skapar med sina digitala tryckpressar i trillions-of-dollars-formatet.