19 december 2009

Lägg till tigerattacker till människans skuldkontoSom jag skrev tidigare idag så kan precis vad som helst som händer förklaras med människoproducerad koldioxid.

Dagens (propaganda)Nyheter skriver ikväll om tigerattacker i Indien orsakade av den globala uppvärmningen.

Jag orkar snart inte mer.

12 kommentarer:

Nroblex sa...

Man kan in samma artikel läsa att "Som en följd av den globala uppvärmningen måste bybor och tigrar samsas på ett mindre område".

Min enkla frågeställning är helt enkelt, varför man aldrig diskuterar det verkliga problemet, nämligen människans antal. Det är ju så att ju fler vi blir, desto färre andra djurarter kan existera.

Jag håller med dig om att allt om klimatet är en bluff. Politiker och journalister använder sig av "klimathotet" för att skaffa billiga poäng, skrämma upp människor och göra det legitimt att ta ut höga skatter på bränsle, eftersom förbränning av dessa leder till att vi får det varmare på jorden.

Tillbaka till min utgångspunkt. Jag hävdar bestämt att det stora hotet mot mänskligheten är människan själv. Det är detta som måste börja diskuteras! I Sverige, dubbelmoralens högborg talar man om att det är bra att vi blir fler, för det är ju så få människor här. Samtidigt så stödjer man att kina har regleringar avseende ettbarnspolitik. Man säger alltså att ett svenskt barn är mer värt. Snacka om dubbelmoral.

Vi stimulerar i detta landet barnafödande med flerbarnstillägg, och glorifierar föräldrar som har många barn, de benämns som "fembarnsmamma" etc. Inte ett enda ord om att varje liten svensk faktiskt tär på vår jord, och det är ju det som är problemet. Eller hur?

Kan någon förklara för mig hur folk kan vara så dumma att de köper klimatbluffen??

tack för din blogg

Jesper sa...

Det är tamejfan så man baxnar! Aftonbladet kör hårt med gräsbränder i Australien och översvämningar i England (!) Väldigt ovanliga fenomen... och DN är ju DN. Ju mindre folk tror på dem desto högre skriker de.

Osynlige Mannen sa...

Jag gjorde ett försök att räkna på det hela (se min blogg) vilket inte är helt lätt. Siffrorna som presenteras är inte jämförbara. (Har vi sett det förut?) Men även med snällt uppskattade värden blir slutsatsen fullständigt horribel. Tacka vet jag vår vän FOI2009.zip Jag vill ha en t-tröja med det trycket. Någon som har förankringar i rätt bransch för att fixa det? Eller finns de redan till salu någonstans? Fördelen med att gå omkring med ett dylikt tryck är givetvis att folk kommer att fråga "Vad betyder FOI2009.zip?" Och då blir man ju helt enkelt tvungen att förklara...

Anonym sa...

Nroblex,

Människors antal är inget problem, bara de tillåts skapa de resurser som de kan och vill ha för sin försörjning. Ekonomiska resurser är sånt som människor skapar. Om du bekymrar dig över "naturresurserna" så kan jag trösta dig med att de dels existerar i oändlig mängd (se kosmologin av idag), och dels är oförbruningsbara (se termodynamkens lagar). Naturresurserna är därför dubbelt immuna mot fenomenet "att ta slut".

Faktum är att människornas antal och välstånd kommer att växa exponentiellt till oändlighet i evighet!

Vi behöver fler människor, och deras uppfinningsrikedom, för att skapa mer av livsuppehållande resurser. Det enda vi lider brist på, är fler människor! Ju mer kol, väte och syre som organiseras till människor, desto mer "naturresurser" kan vi kratta upp ur denna äppelskalstjocka jordyta, till allas vår förplägnad.

Anonym sa...

bra att du snart inte orkar mer

Anonym sa...

Jag missade i höstas en deadline i ett programvaruprojekt. Jag hade plannerat lite dåligt och kommit igång lite sent. Projektledaren och linjechefen blev ganska sura. Jag förväntade mig en reprimand och att jag skulle vara tvungen att förklara vad jag skulle göra så det inte skulle upprepas.

Jag tog en rövare och skyllde på den globala uppvärmningen. Reaktionen blev den förväntade. "Åh, då förstår vi - den där globala uppvärmningen är förskräcklig och orsakar mycket elände." Och jag slapp min reprimand;-)

/Eskil

Skeptikern sa...

Eskil: Jag ska också börja dra den valsen när jag är sen till möten, missat en uppgift eller något annat :) Jag menar, varför inte, ALLT kan förklaras med den globala uppvärmningen så det är ju inte helt orimligt.

Anonym: Va, gillar du inte bloggen? Knalla över till Tom Arnbom och följ honom ner i en glaciärspricka.

Nroblex: Ju rikare ett land blir desto färre barn föder en genomsnittlig familj. I fattigare länder behöver en familj ofta många barn för att klara försörjningen. Utbildningsnivå och kunskap om preventivmedel (och brist på tillgång till preventivmedel) är också lägre i fattigare länder, vilket gör att det föds fler barn.

Långt fler barn och mammor dör också i tidig ålder, främst på grund av malaria, diaréer och andra sjukdomar. Detta är dock inget man diskuterade i Köpenhamn...

Anonym sa...

Bra blogg, måste sägas! Jag håller helt med dig, vad är detta för hysteri egentligen???

Jag menar allt vi använder kommer från naturliga källooor. Förra veckan slängde jag tex ut min tv i skogen, ja mena det är väl där den hör hemma???? den går tillbaka i kretsloppet!

Läsvärd blogg!

Anonym sa...

Ni e så töntiga så jag tror inte det e sant. Det handlar inte om det, fast ni vill att det ska det.

Det handlar om att det knappt finns någon plats för tigrarna för att människan gör mer och mer intrång på deras mark.

Nä just det, det var ego skeptikern här och djuren har ju inga rätt, bara människan.

Fast jag "skeptikern" och mina polare bryr sig bara om pengar, inte människor i verkligheten. Men tyst, säg det inte till någon.

Hade du brytt dig om människan, så hade du nog håligt med om att vi måste hitta bättre bränslen än sånt som gör många barn och vuxna sjuka för att det är rent ohälsosamt för oss att andas in skiten.

Håll käft ditt kapitalist svin eller byt tema på denna blogg el lägg ner skiten.

Anonym sa...

"håligt med om att vi måste hitta bättre bränslen."

Så klart att det är bra att utveckla nya bränslen.. men koldioxid är en livsgas.+ att ett vulkanutbrott släpper ut mer koldioxid än människan gör på ca 100 år..

jonas e sa...

när nu indierna uppgår till ca 1200 miljoner människor så är det nog inte bara stigande hav som gör att de kommer närmare tigrarna.
ska u länderna kräva pengar för klimat åtgärder borde vi kräva åtgärder mot befolknings ökningen. annars räcker det inte med att skicka pengar all mark kommer behövas för att försörja människorna.

Anders sa...

"Som en följd av den globala uppvärmningen avvecklar GM Saab..."