26 december 2009

Kallare väder = Mindre alarmismSom vi alla vet så har USA och stora delar av Europa drabbats av riktigt vinterväder med låga temperaturer och mycket snöfall. I veckan väntas en riktig köldknäpp i Sverige.

Samtidigt som detta händer är det påfallande artiklar om den globala uppvärmningen som media skrivit spaltmeter om under Köpenhamnsmötet - för mindre än två veckor sedan.

Tog ALLA journalister ledigt just nu eller vad är det frågan om?

Hade det varit väldigt varmt väder i USA och Europa för tillfället så hade tidningarna varit fullproppade med artiklar om jordens undergång, kraftfullare avtal, klimathotet, koldioxid och protester från klimataktivisterna.

Journalisterna hade till och med skrivit på sin ledighet och faxat in sina artiklar från de hotell i Thailand de just nu befinner sig på...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig. Det här är inget annat än de religiösas försök att hitta något som passar in på bibelns berättelse om jordens under gång. sist var det nyår 2000 när allt skulle gå åt pipan tom mikrovågsugnarna skulle inte fungera 1 januari år 2000.
Vi måste nog titta på historiken och se att det är ingen fara på färde. När jag gick i skolan så fick vi lära oss att vi var på väg in i en ny istid vilket historiskt sett stämmer fortfarande, jag är inte så gammal bara 45 år. En annan sak man fick lära sig i skolan då var kritisk källgranskning, kort sagt att inte lita på vad tidningarna skriver om. Man måste själv kontrollera bakgrunden och fakta för att få en rättvis bild.
Kolla gärna SMHI:s egen statistik från början av 30-talet är det var varmare vintrar än idag. Sedan kom de kalla krigsåren i slutet av 30-talet och början av 40 talet. En annan viktig sak man måste beakta är vikingarnas kolonialisering av Grönland då det var betydligare varmare än nu. Föresten, undrar varför isen smälte efter senaste istiden?
Knapppast avgaserena från min bil!

Lita inte på media, tänk själva istället.

Just nu så snöar det och är kallt, trodde att man skulle kunna sitta på stranden vid sjön med en drink i näven vid det här laget och njuta av värmen i södra norrland.

Ack vad fel man kan ha :-)

Anonym sa...

Lugn vid minsta plusgrad är dom tillbaka och gapar om höjda energiskatter.
PS glöm inte att tanka bilen före årsskiftet för då indexhöjs energiskatterna igen.
Hmm man kanske skulle börja indexhöja lönen efte årsskiftet?

/Joakim

Anonym sa...

Jo det är otroligt.
Träffar man folk som känner någon som är runt 90-100 år gammal säger de samma sak: "Dessa aktivister är bara jobbiga, det har alltid varierat med åren. Vissa vintrar kommer det mindre snö och mildare temperaturer och vice versa."

Det jävligaste med att bo i Norrland under denna hysteri är att de vill att vi, ca 200 000 pers, ska sluta med att köra skoter i skogen eftersom de släpper ut så mycket avgaser. Visst det gör de, men kan inte 08:orna sluta köra båt överallt då? De är fler och dessutom minst lika mycket utsläpp/båt som med skoter. Plus, alla utlandsresor. Exakt som du säger, de faxar in artiklar från Thailand. Om man nu bryr sig om miljön skulle man kanske se över sig själv och bara stanna hemma.

Sivan sa...

Sant till 100 %. Dom sitter väl hemma och fryser.

Med örat mot rälsen sa...

Sån är den journalistiska moralen. Man kan undra vad de ska skriva om nästa år. Kanske Bojs börjar skriva om istiden?