15 december 2009

Snart får vulkanen Mayon ett utbrottFilippinerna gör sig redo för att vulkanen Mayon ska få ett utbrott. Hmm...jag undrar om Mayons enorma koldioxidutsläpp kommer att kompenseras av den filippinska regeringen. Vi kanske borde skicka dit Fredrik Reinfeldt eller Andreas Carlgren bara för säkerhets skull...

8 kommentarer:

Unknown sa...

He he he..

Henrik Sultan sa...

Kanske kan någon av deras stora trutar täcka vulkanen och äta all koldioxid... jag bitter... inte då :p

Med örat mot rälsen sa...

Vänta ni bara. Snart vaknar Taal och Pinatubo igen. Med den sångkören ska ni få se på utsläpp. Pinatubo släppte för övrigt ut mer koldioxid och svaveldioxid vid ett enda tillfälle 1991 än vad människan gjorde under hela 1900-talet.

Anonym sa...

Hahaha

Findus

Anonym sa...

Snowroller, du borde ta och kolla dina källor. Vulkaner släpper ut mindre än en hundradel så mycket koldioxid som vi gör med vår fossibränsleeldning.

Med örat mot rälsen sa...

Och hur vet Anonym att människan gör det? Vi vet ju inte ens hur mycket människan släpper ut eftersom det är gjort enligt ytterst grova beräkningar. Säkerligen rör det sej om miljoner ton, kanske t o m nån enstaka miljard men inga biljoner. Koldioxid är en förhållandevis tung gas som gärna stannar i området kring utsläppsområdet. Den delar sej gärna också i sina beståndsdelar.

Adam sa...

En vulkan släpper de fakto ut ofattbara mängder co2, och inte bara under utbrotten. Det är faktiskt tack vare dessa utbrott som jorden en gång blev möjlig att leva på, otroligt, men sant. Ur ett geologiskt tidsperspektiv har vi just nu väldigt låg vulkanisk verksammhet på jorden. Därför är co2 halten i atmosfären inte alls alarmerande hög, utan tvärtom alarmerande låg sett ur ett geologiskt tidsperspektiv. Beräkningar visar att om co2 halten sjunker under 200ppm så är en istid lika säker som amen i kyrkan. Visst påverkar C02 klimatet, men inte på långa vägar så mycket som man vill tuta i oss. CO2 är tillsammans med en mängd andra ämnen(ammoniak, t.ex)den viktigaste byggstenen för allt levande, mer CO2 mer liv, mindre CO2 mindre liv. Så har det fungerat i miljontals år och detta regleras med bla vulkanutbrott. Således ingenting vi kan påverka eller göra ngt åt.

Landskronabackspegel sa...

Varför kan ingen påtala att kärnkraftsverk inte släpper ut koldioxid. Det bör byggas fler verk istf vindmöllor. Dom fungerar ju inte i vindstilla väder!
Beträffande kärnavfall kan detta energirika avfall användas när ny teknologi kommer fram.Lagra det för återanvändning!