21 december 2009

Censuren på DI.seBara en kort blänkare men jag blir så irriterad på Dagens Industri. Skrev två kommentarer idag i anslutning till klimatrelaterade artiklar. Nu när jag kollar artiklarna så har båda kommentarerna censurerats. Tror jag ska börja ta skärmdumpar om jag kommenterar där i fortsättningen.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så kul med dig. För att när du inte har svaret på en fråga, eller när du märkt att du gjort bort dig. Så går du bara vidare.

Nu slår jag vad om att du skulle försvara dig med att säga: Vadå gjort bort mig? Jag kanske bara inte svarar på dumma frågor.

Ah...

Skeptikern sa...

Anonym: ?

Kalle Krusbär. sa...

DI är alltid några "hejare" på att censurera kommentarer!
Man kan tro, att chefredaktören har pryat på "Neues Deutschland"!

Anonym sa...

Menar bara att det finns frågor i dem anda inläggen du inte svarat på. Utan bara gått vidare som om dem inte fanns där.

Skeptikern sa...

Anonym: Jag försöker verkligen bemöta alla kommentarer som kommer in, även till äldre artiklar som skrevs för 1 år sedan eller 2 år sedan. Att jag missar någon kan dels bero på att det kommer så många kommentarer (ca 20-40 om dagen i genomsnitt) att jag helt enkelt inte hinner.

Och väldigt ofta så kommer det kommentarer som påstår att jag bara bryr mig om pengar, att jag inte bryr mig om människor och så vidare. Eftersom min ståndpunkt är det rakt motsatta, vilket jag skrivit i många artiklar så vill jag inte ödsla tid på att upprepa mig om och om igen.

Om du syftar till kommentaren jag gjorde ett inlägg på så känner jag att den inte kräver ett svar eftersom personen i fråga kallar mig ett svin.

Anonym sa...

http://playrapport.se/#/video/1823138

Jag var tvungen att skriva att människor var bättre än djur, annars skulle inte mina kommentarer läggas upp på sidan något mer blev jag sagt en gång. Write what your told...

Håndelser som detta sker och man kan inte säga att dem uppför sig som djur. Djur uppför sig inte på det här viset.
Se link!
TB

Anonym sa...

SVD är kanske bättre än DI. Där kan vi i artikeln "Snökaos i Europa och USA" läsa:

”Stora delar av Spanien ligger under snö – som orsakar resekaos. Över hela Europa missar tiotusentals resenärer sina julresor på grund av snö och kyla. Snöstormar lamslår östra USA. Ett klimat i olag gör sig påmint efter det misslyckade toppmötet i Köpenhamn i förra veckan.”

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/snokaos-i-europa-och-usa_3977949.svd

Ja tänk om man hade lyckats i Köpenhamn då skulle vi i framtiden blivit förskonade från snökaos. Men nu får vi ställa in oss på att vi även i framtiden ibland får uppleva snökaos.

Märkligt nog gick det inte att kommentera SVD artikeln.

/Jan

Anonym sa...

Läste ett bra inlägg på Moderna Myter- förra året. Att man bara numera endast- med facit i hand skall betrakta dessa gammel tidningar på nätet som en helt vanlig billig simpel Blogg.

Alltså att det enbart är deras personliga politiska åsikter som dessa Svenska(Journalister???) skriver om på sin personliga Svenska gammel media blogg.

Ps - datorn gör ju ingen skillnad på privat Politiska (BLOGG DI) eller Moderna myters vetenskapliga Kunskaps baserade Blogg. Mvh JIMMY.

Anonym sa...

Om man ska tro alla nyhetssändningar på radio och TV, så är enorma mängder av vatten nu bundna i form av snö och is i Amerika, Europa och Asien.
Är det någon forskare som kan upplysa om hur många meter havsnivån har sjunkit på grund av det?
Eller är det bara isen på Grönland som påverkar haven?

JohanIII sa...

Finns det ingen liten widget till Firefox (t ex) som kan autouppdaterra en sida och spara kommentarerna?

Blev själv censurerad på SvD, men satt och skärmdumpade och sparade källkoden när kommentarerna började rasa bort...

Skeptikern sa...

JohanIII: Vet faktiskt inte men om du skulle stöta på en nedladdningsbar widget så skriv en kommentar här på bloggen. DI och SVD är värst på censur så det är befogat att ta skärmdumpar.