6 december 2009

Klimatöverdos i RapportsändningenKvällens Rapportsändning (som faktiskt visade upp en del av Al Gores boksignering som jag publicerade igår) gav tittarna en riktig överdos av klimathysteri. Tror halva sändningen ägnades åt detta icke existerande hot som människan inte kan göra någonting åt. Lägg därtill dagens pappersversion av Dagens Nyheter som slog något slags rekord i klimatartiklar. Tidningen borde byta namn till Dagens Koldioxid.

Intressant inslag i Rapport om så kallade "aktivister" som intervjuas hemma. Två vuxna med tre barn, uppvärmd bostad med alla tänkbara bekvämligheter. Då är det lätt att engagera sig för klimatet minsann. De köper ekologiskt och åker inte till Thailand. High five!

Skicka ner samma familj till ett fattigt land i Afrika så får vi se om deras prioriteringar blir desamma...

4 kommentarer:

Snowroller sa...

Jag tror koldioxiden stigit vissa åt huvudet. De har nog suttit i för trånga utrymmen och andats och andats tills det blivit för mycket av denna gas i luften.

Skeptikern sa...

Snowroller: Fenomenet återges i filmen Apollo 13 där astronauterna får problem med koldioxiden eftersom kapseln de färdas i var gjord för två personer och inte tre personer. Filtret hann helt enkelt inte hantera den utandade koldioxiden så de fick konstruera ett nytt filter :)

Anonym sa...

Måste ses!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=rxnL0SeQWPM


Som balans till Rapports hjärntvätt!!

Anonym sa...

Hundar har en väl utvecklad larmfunktion för koldioxid. Grottor i kalksten som har trösklar fylls upp med koldioxid upp till tröskelnivån. Jämför"Hundgrottorna" i Neapeltrakten. Utandningsluft innehåller ca 4% koldioxid. Vad blir det? 40000PPM att jämföra med den allt liv hotande atmosfären med ca 400PPM. Varav den antropogena utgör några procent. Sila mygg och svälja kameler!