8 december 2007

Climate Walks - protester mot vädret

(Det verkar som om DN har tagit bort sin blogglänkning från sina klimatartiklar eftersom de sågas dagligen både av mig och andra bloggare.)

I dag sker det demonstrationer runt om i världen kallade Climate Walks. Arrangörerna skriver:

"Vi kräver att världens ledare tar de kraftfulla intiativ som behövs för att motverka en katastrofal förändring av det globala klimatet ..."

I Stockholm ska kommunisten Andreas Malm från Klimax tala. Se tidigare inlägg om hans "kamp"...

Göran Folin från Alternativ Stad ska tala. En extremvänstergrupp som samarbetade med Attack när tiden begav sig. På Alternativ Stads hemsida står det bland annat om projektet Det hållbara Stockholm:

"
...Det är också en mer demokratisk stad. För det är bara när majoriteten håller den elitistiska överklassen i schack som vi kan inrikta oss på majoritetens behov istället för fåtalets lyxkonsumtion."

Om klimatet skriver de bland annat:

"Som vi alla har läst och hört håller jordens klimat på att löpa amok.... Det kan innebära att vi snart har ett regnigt, sydengelskt klimat i Sverige. Men framför allt kan det innebära att världens jordbruk råkar i hopplös förvirring och den globala matproduktionen kraschar. Med följder för försörjningen och den politiska stabiliteten världen över. Samt, givetvis, att ett okänt antal miljoner helt enkelt svälter ihjäl."

De har även "fakta" om koldioxid, uppvärmning och den enda källan är IPCC naturligtvis.

Även Världsnaturfonden (som i mitt tycke inte har mycket trovärdighet kvar efter samröret med dessa extremgrupper) ska vara med. Det fabricerade klimathotet drar in mycket pengar till deras verksamhet.

Det är tragiskt att klimatförändringarna blivit en så uttalad vänsterfråga. Precis som jag skrev i ett tidigare inlägg är det inte miljön man värnar om. Miljön används uteslutande som ett medel i kampen mot företag, överklass och ekonomisk utveckling. Att argumentera med fakta med dessa stollar är omöjligt. Jag tror inte de skulle sluta med sitt tjat om global uppvärmning även om vi skulle få en ny istid nästa år.

2 kommentarer:

Peter sa...

"Som vi alla har läst och hört håller jordens klimat på att löpa amok.... "

Jo visst.. det enda som löper amok är klimatstolleriet världen över.

Steve sa...

DN.se 8 dec 18:44: ' "Sluta hyckla, börja cykla". "Rädda klimatet, stoppa förbifarten". Slagorden bröt igenom trafikbruset på Sveavägen när strax över 300 stockholmare marscherade för klimatet på lördagen. '

Trehundra! Se det var en riktig massdemonstration det!

Men även vi som inte demonstrerade bidrar faktiskt till kampen mot klimatet. Livsmedelspriserna har redan börjat stiga, och värre blir det, när nu spannmål ska användas för "biofuel production", etanol. The Economist sade 21/7: "Grain prices go the way of the oil price" -- spannmålspriset har nu stigit till att vara i nivå med råoljepriset, om man ser till priset per "potentiell energi-enhet". Och andra matpriser följer med: Apelsinjuice - upp 25% under året i UK, ägg 20%, mjölk 5%. -- Hört om Peak Oil? ... maximum för oljeutvinning kan vara nära. Det kan bli dyrt, detta.

Min källa: Council on Foreign Relations, 22/8 2007.