20 december 2007

Att flyga är numera egoistiskt

Jag fortsätter med Aftonbladet som nästan har passerat DN som den mest klimatalarmistiska tidningen i Sverige. I en artikel i dag tar man upp svenskarnas semestervanor.

"Jorden går mot en klimatkatastrof men svenskarna förorenar som aldrig förr. På ett år har vårt långflygande ökat med 10 procent.

– Som privatpersoner är vi för egoistiska för att ändra våra vanor, säger Peter Norberg, doktor i etik vid Handelshögskolan."

Förra veckan var det snudd på omoraliskt att äta kött. Nu ska vi upphöra med att åka på semester också. Vart ska detta sluta?

Peter Norberg, vem nu det är, ser det som ett krav att biljetterna blir dyrare och säger bland annat "Individuellt fattar vi inte för mänskligheten tillräckligt rationella beslut. Vi är för egoistiska som privatpersoner."

Är det rationellt att aldrig mer åka på semester bara för att en datorsimulerad klimatmodell från FN gissat att koldioxid driver klimatet till jordens undergång? Svar: NEJ!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Imponerad!!! Keep up the good work!

Galileo sa...

Jag skulle gissa att just attacken på flygandet är det som kommer att få "vanligt" folk att överge klimathysterin. Det är kanske OK för många att köpa en lågenenergilampa, en subventinerad etanolbil eller att tala illa om "klimatboven" USA i tid och otid, men när hysterin drabbar det allra heligaste - svenskarnas semesterresor - då blir det allvar för hycklarna. Jag skulle vilja se vad som händer om en regering på allvar försöker stoppa mer än 300 000 svenskars Thailandstripp, för att inte tala om andra destinationer. En skeptiker som behöver bara luta sig tillbaka och njuta av det förutsägbara ideologiska sammanbrottet.

PS. Att politiker och rika skulle slippa straffskatt på flygningar lägger ju också till en intressant klassaspekt på flyghatet... Tacksam gratisammunition för en skeptiker som vill elda på folkopinionen lite...

recon sa...

Bra och relevant inlägg skeptikern!

Man ser fler och fler smygkommunister nu krypa fram ur skåpen och föreslå kontroll genom hårda beskattningar till höger och vänster.

Om detta når de extrema nivåer som det f.n. pekar så är jag är övertygad om att AGW kommer att leda till fler väpnade konflikter, men inte av den orsaken som dom flesta tror...

Skeptikern sa...

Anonym & Recon: Tack!

Galileo: svenskarna kommer garanterat inte att sluta semestra, särskilt inte när politikerna slipper extra CO2-skatter! HÅller med dig :)