12 december 2007

Påven sågar klimatalarmismen


Nu snackar vi genomslag! Påven Benedict XVI har tagit sig an en skeptisk inställning till klimatalarmismen och kommer mana till en mer sansad hållning till denna fråga under ett tal den första januari nästa år. Han säger bland annat att vi självklart måste se till att skapa ett hållbart förhållande till naturen men att djur och växters välfärd inte får prioriteras högre än människors.

Läs hela artikeln på Daily Mail.

Amen.

9 kommentarer:

Peter sa...

Det klart han sågar klimatalarmismen.. han är väl rädd för religiös konkurrens!! ;-)

Andy - Liberal sa...

RÖDA KORSET - NU OCKSÅ KLIMATEXPERTER!

Läser i dagens DN att Röda korset gör inlägg i den s.k. klimatdebatten och påstår att naturkatastroferna (givetvis orsakade av människans växthusutsläpp) aldrig drabbat så många människor som nu. Som ett exempel tar man tsunamin i Thailand...

Hur kan Röda Korset någonsin påstå att en tsunami är relaterad till en naturkatstrof som männsikan bär skulden för? Kontinentalplattorna rör ständigt på sig och det kommer alltid uppstå tsanamis så länge jorden kommer existera! Det som är felet är urusel planering av bostäder, hotell m m som ligger alldeles för nära havet. Det är vi själva som har en falsk tro på att vi kan bo vart som helst utan att ta hänsyn till naturens påverkan.

Det är inte vi som påverkar naturen. Det är naturen som påverkar oss!

Männiksan har dessutom ökat med närmare en miljard människor på kort sikt. är det konstigt att FLER människor drabbas om väl någonting händer???

Tack för fortsatt bra bloggande, Skeptikern!!!

Skeptikern sa...

Andy: Tack!

Läste en notis om Röda Korset på Text-TV i morse. Ska skriva om detta ikväll (får jag ta din mening i kommentaren som rubrik? :)).

Röda Korsets rapport visar än en gång att det finns mycket pengar att hämta så fort man nämner klimatförändringar som orsak till det ena än det andra.

Att skylla på kontinentalplattornas förskjutning på människan är ren galenskap.

Peter sa...

Var det inte självaste Maria Wetterstrand som bl.a. tog med Thailands-tsunamin som ett av hoten från AGW i SVT partiledardebatt, valet 2004..?

Anonym sa...

Här refereras en rapport som pekar på att dödligheten i väderrelaterade katastrofer har gått ner med 93% sedan 1920-talet. I denna rapport anger man det genomsnittliga årliga dödstalet till 19900 personer (2000-2006). Och man konstaterar att det finns en trend nedåt. Bättre varningssystem, bättre skyddsvallar etc.
Full rapport här

Röda korset (enligt DN) pratar om 1,2 miljoner på tio år, alltså ungefär 6 ggr fler. Vad är skillnaden? Tar Röda korset med naturkatastrofer som inte är väderberoende och skyller dem på global uppvärmning?

/Dan

Skeptikern sa...

Peter: det måste vi googla. Det skulle inte förvåna mig om det stämmer.

Dan: Röda Korset tar nog med allting och skyller på AGW, även om någon på Thailand stukat foten under en promenad på stranden.

Peter sa...

Skeptikern: Någon borde samla ihop alla korkade uttalanden så vi kan ställa dem emot agw-stollarna när hysterin en vacker dag tar slut.
Min favorit är en total groda som kom ur munnen på förra miljöministern Lena Sommestad (hon med pott-luggen) i samband med nåt politikermöte runt 2002..
"Tänk att det fortfarande finns de som inte tror på växthuseffekten!!!"

Tusan om man kunde hitta det klippet!!

Skeptikern sa...

Peter: låter som en bra idé. Problemet är att det kommer bli så många grodor att det blir ohanterbart ;)

recon sa...

Ni har väl sett denna?