12 december 2007

Kyotoprotokollet är ett jävla skit

Kände att jag var tvungen att dra en parallell till Kjell Olof Feldts klassiska lilla anteckning.

Blev tipsad av en av läsarna om en artikel i American Thinker. Författaren har undersökt vilken ökningstakt av koldioxid som gäller för länder som skrivit på Kyotoprotokollet och de som står utanför. Tidsperioden är mellan 1997 och 2004.

Den store satan, USA, är med sina 6,6 procent i ökningstakt lägre än 75 procent av alla länder som skrivit under Kyotoprotokollet.

Precis som artikelförfattaren skriver så verkar allting handla om vilka länder som skrivit under och vilka som inte skrivit under detta förlegade protokoll. Det handlar väldigt lite om koldioxidutsläpp.

8 kommentarer:

Galileo sa...

Vad roligtl att du läste denna artikel. Det här ganska kul att slänga i huvudet på Kyotokramarna.

På temat USA och koldioxid; inspirerad av Chris Horner fick jag in följande debattartikel i lokalpressen i somras:

http://www.hn.se/m_arkiv_sok.php?id=716630&avdelning_1=112&avdelning_2=
118&page=0


Här ryker min "anonymitet", men det kan jag leva med.

Skeptikern sa...

Galileo: Kanonbra inlägg och kul att du fick den publicerad!

Peter sa...

Mkt bra artikel.. inte särskilt pk men helt korrekt. Detsamma gäller ju Kina. Utsläppen kommer ju av att de producerar varor åt resten av världen så det är ju lika mycket våra utsläpp s.a.s.

Och du får räkna med att bli jagad på stan hädanefter...
Jovisst, för ser jag dig så vill jag ha din autograf! :-)

Skeptikern sa...

Peter: vill du ha min autograf? ;-)

Johan sa...

Jag vill ha din autograf!

Galileo sa...

Tack för positiva ord om min artikel!

Jo, det var meningen att retas lite så att USA-hatarna skulle sätta i halsen - men självklart med korrekta data.

Peter: Håller med. När det gäller Sveriges självgodhet och skryt om låga CO2-utsläpp måste man komma ihåg att en MYCKET stor andel av det vi konsumerar tillverkas i Asien eller vilket fall som helst utomlands. Skulle vi räkna de utsläppen skulle vår statistik se annorlunda ut.

Min autograf är nog inte mycket att ha, är bara en ordinär person som askyr pk och fortfarande tror att fakta vinner i längden. Och i framtiden när historien skrivs och folk förfasas/roas över vår tids klimathysteri, så kanske någon gräver i arkiven och ser att det fanns några som inte drogs med...

Och jag är imponerad av skeptikern och andra som bloggar kunnigt och uthålligt i denna fråga.

Skeptikern sa...

Galileo: USA beskylls för det mesta. Skulle George Bush gå ut med en miljardsatsning på barnsjukhus i Afrika så skulle kritikerna hugga till direkt.

Du har helt rätt när det gäller skapandet av resurser.

En vanlig floskel är att 20 procent av världen kontrollerar/stjäl 80 procent av resurserna. Poängen är att det är de 20-procenten som SKAPAR 80 procent av resurserna.

Skeptikern sa...

Johan: hahaha! :)

Trist att det blivit "konsensus" i din skola om att människan är orsaken till klimatförändringarna. Jag vet själv hur jobbigt det är om klimatfrågan dyker upp i en diskussion eftersom 99 procent tycker att Al Gore är en riktigt fin kille. Visar man skepsis så beskylls man för än det ena och det andra.

Stå på dig och fortsätt ifrågasätt!