5 december 2007

Pär Holmgren - SVT:s klimatfanatiker


I somras regnade det en del nere i Europa och jag minns ett uttalande från Sveriges Televisions eget språkrör för klimatreligionen, Pär Holmgren. Efter alla översvämningar sade han:

"Nu får det vara nog!...- Svenska folket måste säga ifrån. De måste visa politikerna att de har mandat att driva miljöfrågorna."

Ska vi gå man ur huse och protestera mot vädret? Ska vi sjunga "Ner med molnen, ner med molnen" vandrandes mot Rosenbad? De värsta översvämningarna i Storbritannien var under tidigt 1800-tal vid industrialismens början. Om det inte var CO2 då, varför var det det i somras?

Pär är heller inte den som är feg när det gäller att vidta åtgärder:

"- Om de måste höja bensinpriset till 100 kronor litern så är det så. Måste vi sluta med inrikesflyg så är det så."

Sverige blev rankad 2:a i en miljöranking förra året. Av världens alla länder var vi näst bäst när det gäller miljö. Ska vi verkligen sluta köra bil och inte kunna flyga till vänner och släktingar som bor långt bort?

Pär besitter också enorma kunskaper om atmosfären och planetens klimatsystem eftersom han ser ett kausalt samband mellan människan och svenska somrar under en 20-årsperiod.

"Den klimatförändring som präglat den svenska sommaren de senaste 10-20 åren kan spåras direkt till miljöfrågan."

Okej, "miljöfrågan" är väl lite vagt. Jag gissar att det är den där förbannade koldioxiden som spökar igen. Vad det är vill han nog inte svara på eftersom han inte vill debattera med folk som har en annan åsikt än honom själv.

Trots detta har han fått pris för "Årets Opinionsbildare. ... För att han bland annat "... har satt klimatfrågan på kartan inom SVT och därigenom använt tv:s genomslagskraft för att informera allmänheten."

Nej, Pär borde hålla sig till sina femdygnsprognoser och hålla tyst med sitt kvalificierade strunprat och vilda spekulationer om väderfenomen och dess inbillade orsaker.

(Citat via Expressen)

8 kommentarer:

NonTelly sa...

Ny debattartikel i bland annat Sundsvalls Tidning från Pär.

Ett citat: "Den globala uppvärmningen märks allt tydligare ute i naturen runt omkring oss i form av nya väderrekord och naturkatastrofer."

Anonym sa...

En förutsättning för att man ska få pris som opinionsbildare verkar vara att man håller sina monologer, och sedan vägrar ta debatten. Se på Al Gore och vår egen Pelle Holmgren...

/Bob Flemming

Anonym sa...

märkligt är att en ny forskningsrapport se här , som bl a SMHI har bidragit till visar att förhållandena avseende stormar i Europa går mot en lugnare period just nu. Helt emot vad Pär påstår. Har han ingen koll alls?

/Dan

Peter sa...

Man märkte en markant ökning av koldioxid i atmosfären och därmed den globala uppvärmningen strax efter att Pär Holmgren klippte av sig hockeyfrillan tidigare i år. Forskarna är eniga när det gäller den effekt Holmgrens kalufs hade som kolsänka. Vill du rädda klimatet, kräv att Pär Holmgren låter hockeyn växa ut igen!!! :-)

Anonym sa...

Jajaja, var hur konspiratorisk och ironisk du vill. Vad tusentals forskare är eniga om kan du inte vifta bort.

Skeptikern sa...

Anonymous: forskare är väldigt sällan eniga om någonting. Hade alla varit eniga så hade det inte skett någon forskning. Och kalla mig inte konspiratorisk för att jag för fram en annan åsikt.

Anonym sa...

Pär är ju inte kapabel att ge en tillförlitlig femdygnare, vad säger då att han är tillförlitlig om framtida klimat?

/Henke

Anonym sa...

Undrar om Pär tänker skriva om att november -07 var den kallaste november sedan 1993? Eller att december är kallt på många ställen länk

/Dan