4 december 2007

Försvaret - nu också klimatalarmister

I dag kom någon slags omvärldsanalys från försvarsberedningen. Den innehåller allt från terrorism till klimat och DN, precis som alla andra tidningar har endast lyft fram klimatförändringar som det absolut största hotet mot svensk säkerhet.

Klimatalarmismen har nu nått så stora proportioner att det är svårt att ens begripa logiken. Al Qaida och andra terroristgrupper måste jubla av glädje nu när ett land som Sverige (och garanterat andra länder) kommer ägna resurser åt inbillade problem med klimatförändringar i stället för riktiga hot mot människor säkerhet.

Jag har lusläst rapporten och klimatstyckena baseras helt och hållet på IPCC:s rapporter. Det är en omvärldsanalys som inte ens tar upp den andra sidan i debatten utan helt går i linje med det som är politiskt korrekt. Den enda källan är IPCC, vars rapporter uteslutande baseras på datormodeller, datormodeller som inte ens tar hänsyn till jordens molnbildning när den räknar ut framtida scenarier. Av alla växthusgaser så står vattenånga för mer än 70 procent. Ni kan själva räkna ut att om vattenånga tas bort ur ekvationen så blir det en rätt risig prognos. Stoppar du in skit i en datormodell så får du skit ut.

CO2-teorin bryter också mot naturlagarna. Det har naturligtvis inte Al Gore eller IPCC brytt sig om och det har inte svenska miljöjournalister, omvärldsanalytiker på försvaret eller politiker heller gjort.

Läs mer om Henry's lag här.

Läs rapporten här och lite mer alarmistisk rapportering på SvD, Aftonbladet (något mer sansad artikel) och Expressen (som nu ska starta en alarmistisk reportageserie...)

3 kommentarer:

Peter sa...

Det klart att försvaret måste berättiga sin existens i dessa tider av nedskärningar. Det är faktiskt ett ganska smart drag att dra nytta av den massmediala psykosen kring klimatet.
Att man sedan likt katastrofutredningen för några månader sedan baserar sina uppskattningar på IPCC's kraftigt överdrivna scenarier (med nästintill obegränsade tillgångar av kol och olja) är det ingen som ifrågasätter. IPCC har ju fått Nobelpris.. ;-)

Ett rätt bra sätt att få uppmärksamhet, statliga pengar eller på något sätt etablera sig på samhällskartan: skyll på klimatet eller låt dig åtminstone associeras med det. Då kommer ingen åt dig.

Anonym sa...

Jag vill bara förtydliga att det är försvarsberedningen i riksdagen som anser detta, inte försvarsmakten. Så något berättigande av existens eller pengafiskande är det inte tal om från deras sida just i det här fallet.

Skeptikern sa...

Anonym: fair enough :)