17 januari 2009

Dagens Industri tog bort klimatförnekarartikeln

En anonym bloggläsare tipsade mig om ett forum som diskuterade de båda DI-artiklarna jag skrev om igår. Nu har uppföljningsartikeln plockats bort!

Jag hann inte läsa så många kommentarer men förhoppningsvis var det så många läsare som kritiserade Dagens Industri för artikeln, i synnerhet rubriken, att den togs bort.

Uppdatering:
Artikeln finns kvar men den lyftes bort från förstasidan illa kvickt.

6 kommentarer:

Jonas sa...

I stället för att ta bort artikel borde man ändrat rubriken. Men detta visar ju klart fulmedias inställning. Man förfalskar och vränger texter till sin egen fördel. Många av dagens så kallade skribenter beter sig som barnsliga fjortisar. Man bedriver propaganda snarare är objektiv journalistik.

Anonym sa...

DI.se har agerat mycket märkligt i denna debatt och visar tydligt medias försök att soppa undan de med "fel" åsikter än de som målas upp av de med "rätt" åsikter. Jag skrev ett inlägg på di.se där jag ifrågasatte varför Andreas Malm som är en amatör i ämnet höjs till skyarna av media medan en fd. Sandvik VD som också är en amatör i ämnet sågas vid fotknölarna...inlägget raderades givetvis.

/Erik

Anonym sa...

Artikeln är inte fysiskt raderad, den är flyttad från första sidan, så kommentarerna går fortfarande att läsa, kan inte säga tvär säkert men det känns ytterligare ”städat” från tidigare idag, första artikeln ligger dock ännu kvar på första sidan,
http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\01\16\319896&sectionid=Ettan

Skeptikern sa...

Erik: Jag kikade igenom kommentarerna och av numreringen att döma så är det en hel del kommentarer som har tagits bort av DI:s redaktion. Jag har själv varit med om det vid ett tidigare tillfälle.

Anonym: Jag uppdaterade artikeln. Tack för tipset!

Anonym sa...

Lite humor i ämnet ;) (sista posten)
http://www.scooterforum.se/forum/index.php/topic,127.0.html

McVicar sa...

DI ändrar framsidan och flyttar undan artiklar ofta. Säkert ett par gånger dagligen. När jag läst en artikel på förmiddagen måste jag ibland lägga 5 minuter på att hitta den på eftermiddagen. Det är tydligen normalt förfarande på di.se.