5 januari 2009

Förr hette det vinternu heter det "Superkyla".

Jag vet att vädret är svenskarnas absoluta favoritämne att diskutera men kan vi inte bara låta det vara vinter, det är ju trots allt januari, och gå vidare?

3 kommentarer:

Sivan sa...

Man mår illa när man ser dessa överdrifter. Alldeles för många snorungar på Expressen. Det har ju varit INNE att anställa småungar länge och då kan det bli så här illa. Helt klart är att många som arbetar där aldrig upplevt en "riktig" vinter. Dom har varken perspektiv eller horisont.

Anonym sa...

Men jag måste iallafall skriva att efter 10 år med nyår i ångermanlands skogar valde vi att åka hem tidigare pga kylan som fastnade på minus 23 i snitt för 14 dagar. Enligt bonden var det första gången på 30 år som vattnet frös i ladugården. Jag är född i trakten men kan inte komma ihåg en genomkallare tid under längre tid som mellan julen -08 till trettondagen -09 fast tempen för en dag steg till 0. Snittet var ändå för lågt. SMHI eller andra som norska yr.no hängde inte med i det lokala temperaturrapporterna.
Det är ingen anledning att vare sig se eller höra väderleksrapporterna för ingen sade det rätta!!

TheBasturd sa...

Sivan, Jag mår illa av att sånna som ni inte lärt er något och här fyller ordspråket sin funktion: Man kan inte lära en gammal hund att sitta!

Nå, en riktig hund som är gammal, kan man till hundra % lära att sitta. Med godbitar och tålamod.
Men en Gammal Sivan och en Gammal Herr Skeptiker kan man nog inte göra något åt.