16 januari 2009

Pär Holmgren slutar på SVT

Pär Holmgren tycker att klimatet är så pass viktigt att han säger upp sig från Sveriges Television. Han ska skriva böcker och föreläsa om klimatet, kort sagt, lägga all sin tid på klimatfrågan.

Det här är precis det Sverige behöver i dagsläget - Pär Holmgren som föreläsare...

Jag orkar snart inte...

Källa: SVT

12 kommentarer:

Anonym sa...

Och vad sysslar du nu med om jag får fråga, eftersom du tycker att det finns viktigare saker att syssla med?

Olaus Petri sa...

Enligt Text-TV slutar hockeyfrillan pga av att klimatfrågan blivit mer politiskt och mindre vetenskapligt laddad. Man baxnar över dylikt dravel. Snarare är det så att frågan har börjat bli mindre politisk och mer vetenskaplig, dvs att det där j-vla konsenusdravlet är inte längre allenarådande i debatten.

Chrille sa...

Se det positivt. Holmgren tappar SVT som direkt plattform för sitt budskap, även om han fortfarande kommer att ha vänner som förmodligen kommer att hjälpa honom att få ut sitt budskap (läs: reklam i den "reklamfria" kanalen). Men viktigare är att övriga meterologer lättare kommer att kunna ifrågasätta Holmgrens läror när han inte längre är deras chef.

Skeptikern sa...

Olaus Petri: Den har väl aldrig varit vetenskapligt laddad. "The science is settled" har Al Gore proklamerat och en enad global politikerkår har instämmit i körsången.

Anonym: Vad jag gör spelar ingen roll. Om du tycker att det är bra med ytterligare en människa som basunerar ut att jorden värms upp och att människan måste stoppa det så får du tycka det. Klimatet befinner sig alltid i förändring, har alltid gjort och kommer alltid att göra, så att ägna hela sin tid utifrån tron att det är människan som är den avgörande faktorn för klimatförändringar är bortkastat.

Jag hoppas att Pär Holmgren en vacker dag kisar mot solen och kommer underfund med att klimatet påverkas av långt större faktorer än en liten spårgas.

Ingvar Åstrand sa...

Naturligtvis är det så att denne enögda fundamentalist förstört klimatet för sina arbetskamrater.
Han har ju dålig trovärdighet som meteorolog och skadar professionens anseende.
Naturligtvis har han tvingats att säga upp sig.
Han skyller på att få tid till föredrag och skrivande -- det har han ju kunnat mygla med även som anställd på SVT.
Det ska bli en lättnad att slippa höra hans katastrofsagor i fortsättningen.

Snowroller sa...

Holmgren verkar i övrigt vara en trevlig kille. Han gillar hårdrock, har han sagt en gång i nån intervju, vet dock inte vad man menar med detta eftersom hårdrock är en stor musikgenre. Det är väl med det som med klimatet. Det är ett stort område och han kanske helt enkelt tagit sej vatten över huvudet. Han inser detta och drar sej tillbaka för att se vad han ska kunna komma fram till. Vi lär inte bli besvikna, vare sej han ändrar ståndpunkt eller behåller nuvarande.

Jonas sa...

Undrar om inte stora delar av SMHI är lika klimathysteriska som Pär.

Monodemon sa...

Skeptikern: Det är väl bara positivt att Holmgren äntligen tillstår att klimatfrågan är politiskt driven snarare än vetenskapligt?
Holmgren inser förtjänstfullt att han inte kan använda SVT som en politisk plattform längre och bidrar därmed till att ytterligare exponera konsensusmyten.
OM problemet varit vetenskapligt belagt och konsenus rådit hade det ju inte varit det minsta kontroversiellt för honom att fortsätta med licensfinansierat "folkbildande"...

Anonym sa...

Jaså?! Lite gas! När blev ton litet?

Anonym sa...

En public service-anställd som säger upp sej i ekonomiskt skakiga tider som dessa? Ursäkta. Men sannolikheten att han blivit "ombedd" att gå är faktiskt rätt hög. /BD

Peter sa...

Kommer det här betyda att han tänker klippa sig eller låta co2-sänkan bli större?? :-)

Anonym sa...

Wow, vilka smarta kommentarer! Ni måste verkligen ha tänkt mycket kring det här med klimatförändringarna... Försök hitta en enda meteorolog under 60-65 år som inte delar Pärs uppfattning. Hittelön utlovas! Och han har väl inte varit chef på SVT under det senaste året?