18 januari 2009

Statliga superdatorerBrittiska Met Office har tagit 33 miljoner pund från skattebetalarna och köpt sig en ny superdator. Syftet är att kalkylera hur klimatförändringarna kommer påverka Storbritannien.

När datorn är i drift kommer den resultera i årliga koldioxidutsläpp på 14 400 ton. Lika mycket som 2 400 bostäder.

Met Office hemsida är full av överdrifter, propaganda och märkliga påståenden. Att de har hög tilltro till datormodeller är självklart:

"Current models enable us to attribute the causes of past climate change, and predict the main features of the future climate, with a high degree of confidence."

Läs min tidigare artikel om Met Office spådomar om vädret. Jag förstår att de behöver en 400-miljonerkronorsdator som de kan leka med. Det kommer fortsätta stoppa in skit och få ut skit. Det tråkiga är att den skit de får ut kommer bli vägledande för brittiska politiker som i sin tur lanserar kostsamma klimatpaket som invånarna måste betala.

Hade jag varit politiker i Storbritannien hade jag tagit dessa 33 miljoner pund och använt dem till att isolera bostäder för pensionärer. Varför?

Så att de inte ska frysa ihjäl!!

Läs mer: Timesonline

3 kommentarer:

Anonym sa...

Varför måste de stoppa in skit i dyra datorer? Kan de inte bara kompostera skiten?
Kompostera hela Met Office förresten så mår världen bättre.
JR

Med örat mot rälsen sa...

Det finns gott om såna här slöserihistorier. Två av dom är verkligen fantastiska. Inte direkt kopplade till klimatet, men inte desto mindre intressanta. Den ena handlar om hur Hitler gav i uppdrag åt en forskare 1938 eller 1939 att ta fram en kanon som skulle kunna nå så långt som till London från Hamburg. När den här forskaren var klar med sin rapport var kriget över för Tysklands del.

Den andra var hur USA spenderade miljoner dollar på att ta fram en penna som man kunde använda vid skrivande i rymden med. Den skulle tåla minst -150 och kunna få fram bläck vid noll gravitation. Ryssarna använde en vanlig blyertspenna.

Vad jag menar med dessa historier är att vi nog kommer att se tillbaka på den här perioden i vår historia som en del av barbariet. Våra efterkommande om sisådär 2-300 år kommer att tycka att vi var väldigt konstiga i vår syn på politik, på ekonomi på miljön och klimatet. Det mesta kommer dom faktiskt att skratta åt.

Hemlige sa...

Nej det har ju fungerat mycket bra att spå väder i abborrfenor i tusentals år, det behövs minsann inga datorer.