4 januari 2009

Isande kyla i StorbritannienDen globala uppvärmningen fortsätter besinningslöst... en hel global politikerkår arbetar frenetiskt för att stoppa den...

Storbritannien upplever den kallaste vintern på 10 år och det är bara ett av många länder som upplever en mycket kall vinter nu. En effekt av kylan är den kraftiga ökningen av antalet människor i Storbritannien som drabbats av influensa.

Tips från Greeniewatch.

9 kommentarer:

AJ sa...

Global uppvärming? Snö och kyla över halva England, när det borde vara plusgrader året om? Folk går på vad som helst nuförtiden. Det hela är skrattretande - och skrämmande, när man inser hur lättlurade vi är.

Snowroller sa...

Det kanske är Potemkin-kulisser? Ni vet, den där snubben som lurade Katarina den stora av Ryssland med specialbyggda hus med välmående människor. Nu kanske AGW-rörelsen luras lite med bilder från snö som egentligen ligger nån annanstans.

Skämt åsido, detta såg jag faktiskt på träden och marken redan innan snön ens föll. Om man vet vilka tecken man ska leta efter kan man se om vintern ska bli kall eller varm. Det har inget med nåt långsiktigt klimat att göra utan enskilt vädersystem som styr lokala områden. En del av tecknen är: mycket bär på rönnarna och torra vindar från norr. Det är inget bevis för att vintern blir kall men det är en klar indikation på att naturen "anser" att vintern kan bli kall.

Storbritannien har sin kallaste vinter på 10 år. Inte så kul för dom som gillar värme men sån är naturen. Vill den att det ska vara kallt i England så blir det också kallt. Att skylla detta på nåt globalt klimat, mänskligt eller inte mänskligt påverkat, är bara dumt.

Jag är väldigt skeptiskt till att ens göra upp statistik för hela jordens klimat på en gång eftersom jorden har solsystemets kanske mest omväxlande klimatsystem. Att då säja att medeltemperaturen går upp eller ner är verkligen att sopa problemen under mattan. Det vi behöver titta på är varje region för sej och vad som påverkar den regionen. Det är fortfarande frestande att gå vidare och ta resten av jorden men jag ser inte på saken på det viset.

Istället för att ta alla regioner på en gång ska man se jorden som ett pussel. Varje bit passar förstås ihop men jag är inte så säker på den fjärilseffekten. Det är en för lång tidsperiod från en hypotetisk fjäril i Peking till en storm i Florida. Med detta menar jag att matematiker kan mycket väl förklara hur världen KAN fungera med sina modeller men inte hur den EGENTLIGEN fungerar. Ser de bekräftelser på att en sak fungerar som modellen sagt att den ska fungera så innebär det inte att allt fungerar som modellen anser att det ska fungera.

På så vis kan man rikta skarp kritik mot anhängarna av AGW. De använder sej av modeller av hur klimatet BORDE se ut. Men klimatet ser inte ut som modellerna har anvisat. Klimatet ser inte heller ut som andra vill ha det till heller. Klimatet går sin egen väg och struntar i våra modeller och teorier.

Skeptikern sa...

Snowroller: Håller med dig i resonemanget. Jag skulle vilja ifrågasätta hela begreppet "global medeltemperatur". Får nog bli en bloggpost om det snart.

Anonym sa...

Det finns dock inget samband mellan kyla och influensa. Influensa sprids genom virus och påverkas inte av temperaturen.

Skeptikern sa...

Anonym: Jag har läst att det kan finnas ett samband mellan lägre temperaturer och ökad smittorisk för influensa. Det stod även så i artikeln jag länkade till.

Se bl. a

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7276447.stm

pojoel sa...

Men å tredje sidan blir man lättare sjuk om man har för varmt hemma.
Detta skulle bero på att den varma torra luften torkar/krymper virusen så att de lättare tar sig in i kroppen.
Enligt en högst ovetenskaplig men dock empirisk egen undersökning verkar det stämma:
Vi har 19-20 grader hemma, 16-18 i sovrummet, och har inte varit så mycket som småsnuviga på flera år.
Grannarna har 23-24 och har åkt på två flunsa/snuvadäckningar, bara i vinter, båda två.

Anonym sa...

Lär dig skilja på lokalt klimat samt global uppvärmning. Vad har en kall vinter i Storbrittanien med den globala uppvärmningen att göra? Även om vi har en extremt kall vinter i vissa delar på det norra halvklotet, så kan ju det vara en extremt varm sommar på många delar på södra halvklotet. Vilket gör att åesmedeltemperaturen för året globalt blir högre än genomsnittet för referensperioden.

Skeptikern sa...

Anonym: AGW säger att det ska bli varmare och varmare i takt med att vi släpper ut mer och mer koldioxid. Då rimmar det illa när köldrekord slås världen över. Temperaturerna stiger inte utan har sjunkit eller stagnerat de senaste tio åren.

Läs några av mina senare artiklar. Där säger klimatforskare att kallt klimat beror på naturliga variationer men att varmt klimat beror på människan. Den logiken är inte helt lätt att greppa.

Anonym sa...

Skeptiker; Under de senste 3 miljoner åren har jorden befunnit sig i en istid. Med väldigt korta perioder av så kallade interglacialer (värmetid)

Alla snabba förändringar av den globala medeltemperaturen under en istid är alltid åt det kallare hållet! Under den senaste interglacialen har det varit ett flertal snabba övergångar till kallare klimat. Uppgångarna till varmare klimat är alltid väldigt långsamma! Takten i temperaturhöjningen under en interglacial kan vara 0,1 C på tusen år. En snabb förändring åt det kallare klimatet kan ske på extremt kort tid. Det finns flera extremt snabba återgångar under den senaste interglacialen.

Om jorden skulle befinna sig i det motsatta en värmetid, så är förändringarna det motsatta. Avkylningen är extremt långsam, uppgångar kan ske relativt snabbt. Det finns ett flertal snabba upgångar under värmetid som har lett till stora massutdöenden på jorden. Under det största massutdöendet försvann ca 90% av jordens liv. Under det omvända, övergång till istid så har de flesta arter kunnat anpassa sig väldigt bra beroende på långsam övergång. Möjligtvis har extremt värmeälskande arter haft svårt att anpassa sig.