31 januari 2009

Lärare som undervisar barn om global nedkylning

Läraren Owen Hopkins i Texas använder filmen Ice Age som utgångspunkt när han berättar för barn om global nedkylning och global uppvärmning. Om det finns en global uppvärmning så måste det logiskt sett finnas en global nedkylning. Så inleder han sin presentation.

Bloggläsare (framförallt ni som har egna barn), får era barn lära sig detta i skolan eller kommer de vara utelämnade till Pär Holmgrens barnböcker framöver?

Del 1
"...Global cooling started 2 million years ago - write that down!"
Del 2
"Write this down. Global warming started 20,000 years ago...."Tips: Al Gore Lied.

9 kommentarer:

AJ sa...

Intressant att höra en lärare lugnt och sansat berätta om vad som är ett naturligt återkommande "fenomen" i vår värld - på ett naturligt vis, utan hysteri. Vi fick här veta att det blir varmare, för att sedan bli kallare igen. Dessa cykler är en del av Jordens vardag, och någonting helt normalt, och inget att hetsa upp sig för. Synd bara att några skrupellösa organisationer och deras medlöpare, som Al Gore, har bestämt sig för att göra business av saken.

Tyckte även det var intressant att man använde sig av "Ice Age", för nu när man tänker på det så var det ju inte riktigt PK att göra den filmen? Samma sak gäller kanske även "The day after tomorrow", en film jag såg för ett par veckor sedan. Jag tror att man kanske idag från topphåll beklagar att Hollywood gjorde dessa filmer?

Skeptikern sa...

AJ: Ice Age släpptes 2002 - innan klimatdrevet drog igång på allvar. Jag har inga problem med den filmen och jag förstår varför läraren använde den. Huvudpersonen är en Mammut och skelett från mammutar har hittats i Texas (där skolan ligger).

Day After Tomorrow är så vitt jag vet en dokumentärfilm och absolut ingen film som Hollywood behöver beklaga sig över ;)

AJ sa...

Det underliga med "The day after tomorrow" är att den handlar om hur man mitt i klimathysterin plötsligt inser att en ny istid är på väg istället och att den i princip börjar nästa vecka! Om du inte sett den så är den ett absolut måste, inte minst pga av alla de häftiga specialeffekterna. Det är visserligen en Hollywoodproduktion gjord av gänget bakom "Independece Day" men sevärd ändå.

Magnus sa...

Bra!

Klipp med en grabb som kollar Urban Heat Islands (UHI) tillsammans med sin pappa. Lysande och upplysande!

(Resultatet från 3:00.)

Peter sa...

Vad tror ni hade hänt om den här gubben varit verksam i Sverige..? Ojojoj... ;-)

D.A.T. var väl för övrigt en GW-film? Har för mig att huvudplotten i filmen handlar om att golfströmmen avstannar, därav kylan...

Skeptikern sa...

AJ: Visst har jag sett DAT. Som actionfilm var den underhållande men det intressanta är att dess extrema händelser i dagsläget beskrivs som den verklighet som väntar oss när vi når "tipping point".

Magnus: Bra klipp! Såg en kommentar till klippet:

"Again, nice propaganda.
I'm sure Exxon would have been happy to pay you for this, so you sold the entire human race out for NOTHING!"

Anonym sa...

Om något helt annat. Har ni också tekniska problem med att komma in på The climate scam?
Det har varit så ett par dar nu för mig? När man kommer in på sidan kommer det upp en liten ruta som talar om att det inte går komma vidare och när man kryssar bort den försvinner sidan.
Kalle S

Skeptikern sa...

Kalle S: Har inte haft samma problem. Vet att Google hade strul i veckan men det skall vara åtgärdat.

Magnus sa...

Skeptiker: Ja, vilken usel men typisk kommentar. Allt de gjorde var att ta GISS data och sammanställa den. Att sammanställa datan och avslöja att mätningarnas resultat är påverkat av värme i städer är uppenbarligen att sälja ut "the human race".

Men hur tänker man då? Anser man att lögn måste gälla, för om man istället utgår från sanning blir det katastrof?