10 december 2009

Årets skämt, erhmm...svensk: Johan RockströmTidningen Fokus har vaskat fram ingen mindre än Johan Rockström på alarmistorganisationen Stockholm Resilience Center till priset som årets svensk. Juryn skriver:

"Genom sin förmåga att på ett enkelt - men vetenskapligt baserat - sätt förklara och göra oss medvetna om vårt beroende av naturen, vad planeten tål i form av mänsklig aktivitet och vilka förändringar som är nödvändiga, har han fört klimat- och miljöarbetet framåt"

Rockström använde så sent som i oktober 2009 den diskrediterade hockeyklubban i en föreläsning....

Samtidigt sade han i DN i september i år:

"Hej, håller med, och jag anser att media har ett stort ansvar för den miss-representation av vetenskapen som basuneras ut till allmänheten - som om skeptiker var ett stort vetenskapligt fenomen, när de i verkligheten är en liten minoritet."

I oktober förra året sade han:

"Det brinner i knutarna. Vi har troligen inte mer än ett tiotal år på oss att få en ordentlig kursförändring. Och lyckas vi inte med det kan vi inte utesluta att vi rör oss mot farlig klimatförändring. Och vad är det? Jo, att klimatet blir okontrollerbart och självaccelererar utan att vi längre kontrollerar det."

Kära Johan, människan har aldrig och kommer aldrig att kunna kontrollera klimatet.

Och detta är årets svensk???

11 kommentarer:

Anonym sa...

Årets Svensk är kanske inte något man vill bli utnämnd till.. bland tidigare personer som tilldelats denna titel finns Refaat El-Sayed,Hans Holmér och Ebbe Carlsson samt att Christer Pettersson var den person som bäst uppfyllde kriteriet 1989 men då slutade Rapportredaktionen att utnämna Åets svensk.

Med örat mot rälsen sa...

Hmm, Såväl Refaat el-Sayed som Hans Holmér har blivit utsedda till Årets svensk. Det säjer allt...

Anonym sa...

Idag gäller det att komma med rätt budskap. Det vet varenda politiker och journalist. Om budskapet är rätt eller inte frågar däremot ingen efter.

/Eskil

J-O sa...

Tja - det roliga var att alla dessa faktiskt var ansedda när det beslutades priset skulle tillfalla dem. SEN gick det åt den berömda pipsvängen. Så JAAAA ge det till Rockström och invänta att förbannelsen slår in... :-)

Monodemon sa...

1999 utsågs Ludmila Engquist till årets svensk. Utnämningen tycks allt som oftast ha blivit något av en dödskyss för de som förärats den. Låt oss hoppas att detta är ett järtecken för koldioxidfobikerna!

magnus sa...

Ojdå, årets svensk har vid ett antal tillfällen på förekommen frågan sagt att vi måste ge upp det demokratiska samhället för att "klara klimatet".

(Kunde de inte postumt ha utsett Vladimir Lenin som hederssvensk på en gång?)

Anonym sa...

Han är väl en av få som fortfarande försvarar Manns hockyklubba! En äkta medeltidsförnekare alltså.

Som sagt så hamnar han nu i en lista kantad av skandalomsusade personer. Må han gå samma väg som dom, rakt mot skammpålen med dumstruten på huvudet.

/Erik

Lars Kamél sa...

Klimatmytspridare ska tydligen få pris eller utmärkelser hela tiden. Nobels fredspris, Right Livelihood, Årets svensk. Vad har de mer fått? Vad finns det mer de kan få?

Anonym sa...

Professor? Johan R är väl lika mycket en "professor" som Refaat hade en doktorsgrad.

Peter sa...

Rockström årets svensk?
Tja, ekvationen blir väl logisk om man först konstaterar: svensk = dum

:-)

Anonym sa...

När (s) hade hand om professorsutnämningarna så kunde vilken tokfan som helst få det som tillnamn gratis och franko. Får jag i all blygsamhet påminna om Tiina Rosenberg och Eva Dahlnånting. Den förstnämnda skriker tre FUCK YOU till underhållningsbandet på någon solenn tillställning vid LU (bandet skall ha spelat något som hon menade gjorde narr av favoriten SOCIALISMEN) och den andra hävdar bl a på fullaste allvar att mystiska sällskap utövar satanism och ritualmördar barn i Sverige och troligen även annorstädes. Hon började med tokenskapen i Norge men fick utvandra till Sverige där hon nådde sina drömmars mål och med Margareta Margarinbergs hjälp blev professor vid vårt äldsta och finaste universitet i Uppsala. Syna ni "professorerna" och ni skall få se på fan! Mona har väl en egen professor(M Kamali vid det något diffusa Mittuniversitetet) som gång på gång utreder rasismen i Sverige (allt är svenskarnas fel!). Patron Persson blir nog snart också professor i konsulteri vid någon icke existerande fakultet som är påtänkt vid UniÖrebro? GP som årets svensk någon?