5 december 2009

Blir det upplopp i Köpenhamn?Climate Justice Action (CJA) hotar med våldsamma protester i Köpenhamn. Även svensk polis oroas över att aktivister kommer åka över sundet och härja och protestera.

CJA har en "Protester Guide" på sin hemsida för er som är intresserade. Jag antar att svart munkjacka är legio och även redskap för att bända upp gatstenar på Ströget.

Men varför protestera? Politikerna som ska samlas är ju redan på CJA:s sida. Det är ju inte så att det finns några skeptiska politiker närvarande som kan få övriga delegater att tänka orena tankar som exempelvis att solaktiviteten styr klimatet.

Alla beslut som politikerna kommer enas om kommer otvetydigt att handla om mer statlig makt, mindre individuell frihet, sämre levnadsstandard för alla och sämre förutsättningar för ekonomisk tillväxt - till kostnader som garanterat kan räknas i biljoner. Med andra ord MUMMA för alla IQ-befriade demonstranter. Så stanna hemma i stället, skölj ner lite ekologisk havre med linssoppa och dröm om det forna Sovjetunionen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Blir det upplopp i Köpenhamn?........

Är påven katolik?

Mårten sa...

Här i göteborg började dom i liten men tramisg skala med detta:

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.265353-350-i-klimatdemonstration

Dom tror på fullt allvar att Göteborg kommer dränkas i vattenmassor för att vi, just det, kör personbilar i stan!

Skeptikern sa...

peerpede: lever björnen i skogen? ;)

Mårten: Såg eländet på nyheterna. Ville kasta ut tv:n genom fönstret.

Anonym sa...

Klockrent som vanligt :)

Jesper sa...

Det här är ju typiskt AFA och dylikt folk som skiter i sammanhanget och bara vill protestera för att det är "roligt att träffa folk" (och krossa skyltfönster). Låt idioterna slösa bort sin tid, säger jag, sen kan dom sitta och skämmas när de kommer hem och upptäcker att klimat-domedagen är inställd.

Med örat mot rälsen sa...

Som jag skrev i ett tidigare svar så tror jag inte på aktivism. Speciellt inte såna här dårar. De är lika farliga som fotbollshuliganer (förmodligen är det egentligen samma skrot och korn) och de är bara ute efter en sak - att få slåss. Bland poliserna finns det ett likadant gäng. Kan inte dessa mötas och göra upp nånstans på en ödetipp?

Skeptikern sa...

Snowroller: I det här fallet är demonstrationer verkligen en paradox. Politikerna är ju redan på aktivisternas sida.

Själv är jag allergisk mot dessa aktivister. Det är samma skrot och korn oavsett vad de vill stoppa/protestera emot/reclaima eller var det nu är. En massa tonåringar med palestinasjalar, piercings i läppen, färgat hår och bleka i hyn från sin vegankost. De verkar oförmögna att skapa något själva. Det enda de gör är att protestera. Snorungar.

Osynlige Mannen sa...

Glöm inte att det ger mycket cred att kunna uppvisa blåmärken från batongslag. Det kan resultera i sexuella erövringar inom klanen. Eller åtminstone cred. Underskatta inte hormonhalterna hos unga människor, de kan helt koppla bort de främre hjärnloberna.

Peter sa...

Upplopp? -Måhända..
Kö till de prostituerade? -Tveklöst!

De "goda och snälla" klimatförhandlarna måste ju lätta på trycket efter en dags hårt "klimatförhandlande"..

Anonym sa...

@Jesper

Varför tror du att aktivisterna skulle skämmas? De vet inte ens vad skam är (i motsats till min mera intelligenta hund för han skäms verkligen som en hund när han dabbat sig).