7 december 2009

Gissa vem som får notan för klimatåtgärdernaBaltscheffsky konstaterar i Svenska Dagbladet att "En sak är i alla fall klar - det kommer att kosta".

Beräkningar på 1 400 000 000 000 till 3 800 000 000 000 kr per år slängs runt. Groteska summor som ska kastas på ett problem som inte existerar. Tänk om samma summor skulle gå till projekt mot malaria, HIV, cancer, vattenrening eller något annat VERKLIGT...

Samtidigt läser jag dagligen om att folk vill ha ett "kraftfullt", "omfattande" och värst av allt "radikalt" klimatavtal vid Köpenhamnsmötet. Ingen tycks förstå vad detta kommer innebära, dels i deras vardag, deras egen ekonomi, landets välstånd och egentligen hela världen.

Alla satsningar som politiker vill göra för att styra planetens klimat kommer kosta pengar och pengarna måste tas från medborgarna. Det vill säga från herr och fru Svensson.

Men att ta pengar från medborgarna är bara en sak och det räcker inte för att styra planetens temperatur. För att göra detta måste förbud och regleringar införas. Miljöpartiet lanserade idén att förbjuda inrikesflyg i Sverige. Det kan bli ett första steg. I England har ransoneringskort för personliga koldioxidutsläpp föreslagits. Köttkonsumtion kan behöva kontrolleras och så vidare. Vi kommer garanterat se fler och fler åtgärder som dessa växa fram i politikernas makthungriga hjärnor. Vår frihet kommer gradvis att minskas för att rädda klimatet.

Nu kanske någon tycker att detta bara är konspiratoriskt men läs det finstilta i tidningarna och det som sägs i nyhetssändningarna så ser ni att det bubblar under ytan, redo att släppas lös så fort ett avtal är på plats. Det är inte för inte som den radikala vänstern och gamla kommunister är så djupt engagerade i klimatfrågan.

Samtidigt så styr solen klimatet, vilken den alltid har gjort och alltid kommer att göra.

18 kommentarer:

nils sa...

Här är min egna lilla email växling med klimax:

1. Om någon ska kallas klimatförnekare så är väl dem som påstår att klimatet alltid har varit det samma och inte förändrats genom eonerna.
2. Den akademiska oärligheten är momumental hos dem som påstår att CO2 är orsak till global uppvärmning.
3. Klimat-hydrorna (om köpenhamn lyckas) får ta på sig ansvaret för mass-svält i tredje världen då matpriserna kommer att flyga i höjden.

Men vad bryr sig Al "the blood-tick" Gore om det. han skrattar hela vägen till banken.Mvh

nils----- Original Message -----
From: Klimax
To: nisse
Sent: Monday, December 07, 2009 12:12 PM
Subject: Re: köpenhamn


Nils, inget har såklart bevisats genom en liten mailkorrespondens, bara en klimatförnekare så som du själv kan tro att en hel vetenskap med empiriska bevis som härrör ända ifrån Svante Arhenius upptäckt av växthuseffekten 1896 kan motbevisas av ett par mail. Du gör för att ta i i underkant, en höna av en fjäder. Kampen för en fossilfritt samhälle fortsätter, var så säker på det.

Mvh
Martin, Klimax sthlm


2009/12/6 nisse deepspace@bredband.net

Nu när klimathotet bevisats vara en bluff kanske ni kan styra över era krafter till något viktigt såsom
miljöförstörningen och giftdumpning. CO2 är ju trots allt en livgivande gas som tas upp av växtligheten
och ger större skördar.

Mvh
Nils

Anonym sa...

Apropå det finstilta. Uppdrag granskning gav sig för några dagar sedan ut och trakasserade några bilister som åkte och handlade till ICA maxi. Hela deras program fokuserade på utsläpp från bilar. Poängen de försökte komma fram till var att tekniken inte kommer lösa utsläppsminskningsmålen för koldioxid inom kategorin transporter och att vi därför behöver minska bilåkandet. Vad jag vet så utgör transporter cirka 17% av alla koldioxidutsläpp. (Eftersom jag inte är helt säker på att den siffran stämmer så kan man utan att förändra poängen öka siffran till exempelvis 30%, så har man lite felmarginal.)

Uppdrag granskning menar alltså att vi måste minska bilåkandet för att nå utsläppsmålen. Det vore fantastiskt intressant vad *mer* vi måste dra in på för att nå dessa absurda mål! Jag tror att de medvetet undvek den frågan, då man annars troligtvis skulle generera ett massivt uppvaknande ur koldioxidmardrömmen hos tittarna.

Ipse Cogita! sa...

Ja, någon måste betala. Jag hittade lite uträkningar när jag var ute och snurrade runt i den sköna cybervärlden (tur att den finns annars hade man inte fått veta ett sk...t om Climategate!) och där kom man fram till att britterna (det var där det var gjort) skulle ut med 35-55.000:- per person och år (om alla galenskaper faller på plats).
Det skulle vara kul och se löneförhandlingarna efter det!

Erik L sa...

icke att förglömma!
Dom där pengarna vi ska "kasta bort" hamnar i någon annans ficka!

"Ge oss dina pengar, annars går världen under och dina barn kommer inte att ha någon framtid!"

Fulare sätt att tigga pengar är svårt att hitta.

Skeptikern sa...

Nils: Klimax är verkligen en samling skarpa hjärnor! Tack för att du delade med dig av din mailkorrespondens, mer sånt!

sFish: Jag ser framför mig ett utökat system med trängselskatt där Vägverkets kameror sätts upp vid infarten till alla större matvarubutiker i Stockholmsområdet. Folk som kör dit oftare än vad lagstiftningen medger får dryga böter och ett par av sina personliga koldioxidransoneringskort beslagtagna.

Samma system kan också sättas upp vid idrottsanläggningar för det finns ju föräldrar som har som ovana att köra sina barn til hockey- och fotbollsträningar. Ett ofog som vi måste få bukt med.

Ipse Cogital: Kan nog stämma. Obama sade förra året att energikostnaderna för amerikanerna var tvungna att skjuta i höjden för att uppnå klimatmålen. Samma sak kommer gälla här i Sverige och Europa.

Anonym sa...

Ja man kan ju undra varför dom ger sig på koldioxiden? Varför reglera den när alla som jobbat med spektroskopi vet att den är helt oskyldig i sammanhanget (växthuseffektökning då)? Klimax drar till med Arhenius från 1896. Det är inte så mycket från den tiden som gäller än idag Klimax.
Jag tycker att den fägel fenix som kommer att stiga ur askan av köpenhamnsmötet bör satsa på att styra soltimmarna i stället - fast hur den skatten skulle se ut för att övertyga någon är ju mera komplicerat?

Anonym sa...

RE: sfish

Siffran 30% gäller personbilarna + tunga transporter. Personbilarna står för ~20% av utsläppen av växthusgaser. Man kan ju undra varför man ofta i debatten nästan lägger allt fokus på den femtedel som personbilarna står för?


http://www.dn.se/ekonomi/lastbilarna-driver-koldioxidokningen-1.679627

http://www.dn.se/2.738/2.739/miljodebatt-utan-bredd-1.530536

http://danne-nordling.blogspot.com/search?q=personbilar

/Eskil

Gunnar E sa...

Skeptikern:
Behövs inte kameror. Inför "svart låda " med GPS i alla bilar som det sa s i Holland så kan man hålla koll på alla åkningar.

Gunnar E sa...

"Samtidigt så styr solen klimatet, vilken den alltid har gjort och alltid kommer att göra."
Glöm inte Povels visdomsor fr -60-talet:
"....och över alltihopa lyyyser moodeer sooooool...."

Med örat mot rälsen sa...

Pengar och makt, det är vad alla styrande vill åt, oavsett politisk hemvist. Är det nån idé att rösta i nästa val?

Alla dessa pengar det är tänkt att allt detta ska kosta, var tar de vägen? Vi borde få en redovisning på det, om det skulle gå så illa.

Mårten sa...

http://www.dn.se/livsstil/relationer/gront-ar-skont-i-sangen-1.1009989

HAHAHAAAAA, nu skall vi pippa klimatsmart också!!!!!

Anonym sa...

Copenhagen climate summit in disarray after 'Danish text' leak

http://www.guardian.co.uk/environment/2009/dec/08/copenhagen-climate-summit-disarray-danish-text

Anonym sa...

Lord Monckton: Global Warming big scientific fad

http://www.youtube.com/watch?v=bKrw6ih8Gto

Anonym sa...

Lord Monckton on Climategate at the 2nd International Climate Conference


http://www.youtube.com/watch?v=A1UAFRlZtVE

Anonym sa...

Hej !

Sedan några dagar får jag upprepade varningar från Norman Security Suite om att den satt en trojan i karantän - detta i samband med besök på din blogg. Trojanen heter JS/DLoader.BFYQ.
Jag har varit inne på din blogg sedan länge, men detta har sagt dykt upp alldeles nyligen.

>>>StenR

Skeptikern sa...

StenR: Jag har inte en aning om varför det dyker upp virusvarningar. Inte hört talas om det förut.

Anonym sa...

Sten R
Skippa norman och skaffa Avast antivirus home edition.
Helt gratis och suveränt virusskydd
Mvh.
Tommy A

Anonym sa...

Inget fel med att ifrågasätta klimathotet, alla åsikter måste vädras i en demokrati. Men största anledningen till att klimatspektikerna är så högljudda tror jag är att de är rädda för att de måste ändra livstil - ställa bilen hemma, inte ha råd att åka till Thailand, betala mer i skatt osv.

Och jag har faktiskt viss förståelse för det. Även om jag tror klimathotet är verkligt är jag inte själv överdrivet entusiastisk (milt uttryckt) över tanken att bensinpriset stiger till orimliga nivåer mm mm.

Men såväl politiker som journalister, klimatforskare och t.om miljörörelsen är livrädda för att tala om sanningen för medborgarna, att det är ohyggligt svårt att minska utsläppen drastiskt. Varför? 99 % av oss VILL INTE ändra livsstil och ingen politiker i en västerländsk demokrati skulle gå till val på att höja bensinpriset till 25-30 kr/litern. Och besinpriset i USA höjs från 5 kr/litern till motsvarande 15-20 kr/litern är uteslutet.

Alla beslut om minskade utsläpp kommer således bli halvmessyrer och fortsatt politiskt "pladder" om diffusa satsningar på vindkraft, biobränsle, solenergi och kanske kärnkraft.

Det kommer inte rädda klimatet om IPPC har rätt. Det enda som kan rädda en klimatkatastrof är att forskarna överskattat klimathotet. Men det vi vi med säkerhet först om några decennier.