25 december 2009

Hur många journalister är miljöpartister?Läs en intressant reflektion om detta i dagens ledare i Svenska Dagbladet. Med tanke på medias totala brist på ifrågasättande gällande klimatfrågan (tills relativt nyligen) så gissar jag att det är en överväldigande majoritet miljöpartister på redaktionerna i landet.

En alternativ förklaring är att kritisk granskning tagits bort som ledord på landets journalistutbildningar. Rättelse: tagits bort som ledord på landets ALLA utbildningar. Klimatindoktrineringen börjar som sagt redan från första klass. I England, något tidigare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har en regering som med all rätta blir kritiserad för dess snåla behandling av pensionärer, arbetslösa och sjuka. Men skulle MP:s politik genomföras fullt ut under nästa mandatperiod kommer då en heltidsarbetande medelinkomsttagare att avundas den "höga" levnadsstandard som tex. dagens arbetslösa uppnår. Det borde vara något att ta upp av alla journalister som nu skäller på regeringen.

/Eskil

Gunnar Strandell sa...

En naturlig motfråga:
Hur många journalister vill att vi ska förstöra miljön?

Problemet är att vi utan att reflektera låtit ett parti välja ett namn som gör att det inte kan kritiseras.

Varför inte bilda partiet de GODA?

Alla som opponerar sig blir ju då per definition onda.

Vem vågar ge stöd åt något annat än de GODA?
.............Hm.... ;-)

Med örat mot rälsen sa...

Partiet de GODA? Varför inte, man kan säja en massa självklarheter och ingen kan tala om för en att man gör fel, ej heller kritisera en för ens åsikter.

Jesper sa...

Mycket intressant tanke Gunnar. Miljöpartiet har verkligen förverkat sitt förtroende flera gånger om. Mest underhållande är att de vill avskaffa både kärnkraften och koldioxiden. Skulle vilja se (MP):s samhälle som drivs på enbart "sol, vind och vatten". De kan få behålla det för sig själva, den saken är klar. Den som startar "Skeptikerpartiet de Onda" har min röst och engagemang hur som helst ;)