11 december 2009

Klimatförstörande gas?TV-nyheterna körde ett inslag om klimatet (ett ämne som får mer medial uppmärksamhet än alla andra ämnen tillsammans) ikväll. Koldioxid beskrevs som en "klimatförstörande" gas.

Ovan ser ni en bild som illustrerar fotosyntesen.

Samma gas som växterna behöver för att skapa det syre vi andas har på några år förvandlats till en gas som påstås förstöra klimatet och i slutändan allt mänskligt liv.

Vad hände med det sunda förnuftet?

17 kommentarer:

Osynlige Mannen sa...

Samtidigt vore det en god sak om klimatclownerna följde sina egna goda råd. För min del får de gärna sluta flyga och köra bil, det gör mig ingenting. Om de dessutom steriliserar sig samt slutar äta och andas så är det helt ok för min del. Jaha. De menar att vi andra ska göra det, inte de själva? Hmmm. Är det för sent att gå med i Greenpeace?

Henrik Sultan sa...

Det har jag frågat mig länge nu... klimat hysterin har nått helt sjuka nivåer...

Anonym sa...

Säg mig, är det inte så att växternas biomassa huvudsakligen består av kol som de absorberat ur atmosfären? Rötterna tar väl bara upp mineraler som utgör en liten andel av växtens massa, samt vatten.

Anonym sa...

Vänta bara tills journalisterna får höra om divätemonoxid. Då kan de bli ett jäkla liv...

Sverker sa...

Tja, sunt förnuft har övergått till det fjärde aggregationstillståndet (plasma), d.v.s är en fullkomligt osystematisk goja!

Anonym sa...

Kolla den här artikel/videon om ni inte sett den förut.
McAleer " Not Evil Just Wrong " ställer en fråga till Schneider om Climategate och blir hindrad av folk och en vakt.

http://biggovernment.com/2009/12/11/un-security-stops-journalists-questions-about-climategate/

/pekke

Anonym sa...

Ser nu att den även finns på http://klimathot-gameover.blogspot.com/

/pekke

Unknown sa...

Snart upptäcker klimatalarmisterna att havet till stor del består av Natrium (Na) och Klor (Cl).
Klassade som giftiga.
Koldioxid som är en förutsättning för all växtlighet har nu klassats som gift!!!
Allt påminner lite om "Sagan om ringen" där Mordor vunnit.
Vem klarar jobbet att kasta ringen (eller få upp ögonen på människor)så att sunt förnuft får råda)?
Mänskligheten går en mörk framtid till mötes.

Med örat mot rälsen sa...

Osynlige Mannen: Snarare så att vi som fortsätter släppa ut koldioxid ohämmat får gå med i Smokepeace.

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=yi3erdgVVTw

Anonym sa...

Jag hittade inga kontaktuppgifter på sidan så jag tipsar helt enkelt om det här istället.

Jag satt och lyssnade på Naturmorgon på P1 i morse och blev rätt förvånad under en bokresencion. Det pratades om ett avsnitt som handlade om pesten på 1300-talet och att den på vissa ställen tog död på hälften av befolkningen (det kanske är det vi behöver nu?). Detta gjorde i sin tur att landskapet växte igen och koldioxidhalten minskade i atmosfären vilket kan förklara "köldperioden under medeltiden som brukar kallas lilla istiden".

Det är ju ett rätt effektivt sätt att gömma medeltiden i statistiken för att den är för varm, säg att det var kallt istället.

Klippet finns att lyssna på här (21:20):
http://www.sr.se/topsy/ljudfil/2101532.mp3

/Henrik

Jesper sa...

Alla former av förnuft har lämnat klimatpropagandan för länge sedan. De vet att de inte har nåt på fötterna längre och då tar de till så här komplett vansinniga utspel. Allt handlar naturligtvis om att legitimera kraftiga skatter på luft. Nästa steg i förtryckapparaten är personliga "carbon credits" som förbrukas när man reser, handlar och framförallt andas.

Anonym sa...

ha! Du är korkad men vet inte om det själv.

Om du tror att "forskarna" inte känner till fotosyntesen för att du precis kommit på det så ligger du lite efter

Skeptikern sa...

Pekke: Såg den! IPCC gillar inte ett öppet demokratiskt samhälle där folk under fredliga former ställer frågor till makthavare (IPCC-anknutna forskare).

Al Gore har inte debatterat en enda gång med en forskare som ifrågasätter AGW. Om han och likasinnade är så satans övertygade om sin egen förträfflighet och det konsensus de hänvisar till så borde de väl kunna mosa Lindzen eller någon annan i en debatt.

Anonym: "korkad"... Du förstod nog inte poängen med inlägget.

Osynlige Mannen sa...

Men vad är det för fel på alternativa energikällor? På 1600-talet var det så kallt att folk brände häxor för att hålla sig varma. Med tanke på att vi klimatkättare ska ställas till svars för brott mot mänskligheten, kan vi åtminstone trösta oss med att det kommer nog att utvinnas energi från våra lik, när de rättfärdiga har avrättat oss. Om nu någon undrar varför jag, liksom skeptikern föredrar att blogga anonymt... Överdrift? För 10 år sedan kunde man förfasa sig över att ambulans och brandkår behövde poliseskort för att köra till vissa områden i USA och UK. Idag är det verklighet i Sverige. Idag förfasar vi oss över mord på läkare som utför abort i USA samt mordhot mot klimatskeptiker i USA. När det handlar om så svindlande penningsummor (det är väl ingen nykter människa som på fullt allvar tror att det verkligen handlar om klimatet?) är det bara en tidsfråga innan människor börjar "försvinna". Kanske bättre att förekomma än förekommas? Who is John Galt? Bara för att du är paranoid betyder det inte att någon inte är ute efter dig... Jag får kusliga vibbar av Tyskland anno 1938 just nu. Gestapos avvisning av Phelim McAleer är en sak. Massmedias vägran att rapportera om att en av deras kollegor blivit hindrad i sin rapportering ger mig kalla kårar. So much for the free press.

Anonym sa...

kyrkklockorna ska slå slag 350 söndag klockan 3. Varför ska dom slå 350 jo den symboliserar koldoxidhalt i atomsfären (350 ppm).

Det är knäppgökar har varit framme och hittar på det.

Jag blir jäkla irriterad på att dom inte förstår att klimat förändrar alltid av egen natur.

Findus

Anonym sa...

Ja, det är lätt hänt att man inledningsvis skrattar gott åt "tokerierna". Problemet är ju att dom är "deadly serious" dessa klimat-alarmister. Och det är dom som har pengarna och makten OCH media. Tittar man på medias agerande, så kan man inte annat än dra slutsatsen att det är mycket allvarliga saker i görningen.
Granskande journalistik verkar ju i princip vara avskaffad. Nu är det propaganda, på alla fronter, som gäller.