15 december 2009

Nytt ord: "Koldioxidskuld"Dagens Nyheter utrikesredaktör Anders Bolling har letat upp statistik från Gapminder som visar koldioxidutsläpp genom historien. "De fattiga mot de rika" heter inslaget och visar de rika ländernas "koldioxidskuld", ett fullkomligen absurt ord. Ska länder där levnadsstandarden höjts och där människor fått det bättre känna skuld för detta?

Vet inte om han förstår sambandet men ökade koldioxidutsläpp korrelerar väldigt bra med ökat välstånd och minskad fattigdom.

Vad tror ni sambandet blir med minskade koldioxidutsläpp i fattiga länder som knappt släpper ut någon koldioxid i första taget?...

(Och så finns det tydligen en ny miljörörelse "Transitionsrörelsen" som inte vill ha någon tillväxt alls. Jag blir så trött på dessa dårar. Tänk om man kunde skicka tillbaka dom till 1200-talet till deras drömmars tillvaro.)

4 kommentarer:

Med örat mot rälsen sa...

Jag har förlorat min oskuld. Den togs av en storkäftad amerikansk typ som babblade om koldioxid hela tiden. Han hette visst Albert men jag inte säker. Nu har jag alltså bara en skuld kvar.

-Ät upp din koldioxid nu, ser du inte att barnen i Tuvalu drunknar!

plusikanten sa...

Hushåll med dina andetag! Snart kommer utandningsskatten.

Peter sa...

Orkar inte se hela klippet. Min enda tanke är "en till nyttig idiot".. :-|

Nils sa...

Climategate tog just steget till CLIMETGATE MARK II...

http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100020126/climategate-goes-serial-now-the-russians-confirm-that-uk-climate-scientists-manipulated-data-to-exaggerate-global-warming/